• چهارشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۲:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 99060403626
  • خبرنگار : 71594

یک وکیل دادگستری:

از دلایل عمده عدم علاقه به کمیسیون حقوقی مجلس مثمر ثمر نبودن آن است

از دلایل عمده عدم علاقه به کمیسیون حقوقی مجلس مثمر ثمر نبودن آن است

یک وکیل دادگستری با اشاره به عدم تشکیل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، گفت: یکی از دلایل عمده عدم علاقه به این کمیسیون خروج آن از کارکردهای تعریفی و شاید مثمر ثمر نبودن آن است.

عبدالله سمامی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با تشکیل نشدن کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: مطابق اصل ۶۶ قانون اساسی تعداد و ترتیب تشکیل کمیسیون‌ها به آئین نامه داخلی مجلس ارجاع داده شده است و مطابق ماده ۵۷ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی کمیسیون حقوقی و قضایی به عنوان یکی از کمیسیون.های تخصصی مجلس در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه پس از چندین ماه از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی مشاهده می‌شود هنوز این کمیسیون مهم و کاربردی شروع به کار ننموده و جدیتی نیز در تشکیل آن وجود ندارد. امری که مسبوق به سابقه می‌باشد و در دوره پیشین نیز این مساله وجود داشته که علاقه‌ای از سوی نمایندگان جهت حضور در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس وجود ندارد.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه "نمایندگان حقوقدانی که به مجلس شورای اسلامی ورود می‌نمایند عضو کمیسیون‌های دیگری غیر از کمیسیون رشته مرتبط خود می‌شوند، تصریح کرد: صرفنظر از اینکه کلیه کمیسیون‌های مجلس نیازمند حضور حقوقدانان می‌باشند، لیکن کمیسیون مذکور می‌بایست در راس انتخاب عزیزان قرار گیرد.

سمامی افزود: شاید به قول خود نمایندگان مجلس یکی از دلایل عدم انتخاب کمیسیون حقوقی عدم برخورداری از تسهیلات و مزایای سایر کمیسیون‌ها در این کمیسیون باشد؛ لیکن به نظر اینجانب یکی از دلایل عمده عدم علاقه به این کمیسیون خروج آن از کارکردهای تعریفی و شاید مثمر ثمر نبودن آن است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کمیسیون حقوقی کمیسیونی است که در ادوار گذشته در شصت تا هفتاد درصد طرح‌ها و لوایح تاثیر داشته و بررسی طرح‌ها و لوایح ارجاعی و گزارش آن به مجلس و بررسی و تصویب آزمایشی طرح‌ها و لوایح از عمده فعالیت‌های آن می‌باشد.

این وکیل دادگستری با اشاره به اصل ۸۵ قانون اساسی بیان کرد: مطابق این اصل، مجلس می‌تواند اختیار و وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل ۷۲ به کمیسیون‌های داخلی تفویض نماید که یکی از کمیسیون‌های بسیار با اهمیت که قوانین مهمی را به صورت آزمایشی تصویب نموده کمیسیون حقوقی و قضایی بوده است.

سمامی در پایان گفت: بدیهی است با عدم یا دیر تشکیل شدن این کمیسیون، انگیزه سایر اعضایی که تمایل اصلی‌شان حضور در این کمیسیون می‌باشد کمرنگ‌تر شده و بسیاری از طرح‌ها و لوایح مهم که نیازمند اظهار نظر و بررسی این کمیسیون می‌باشد بلاتکلیف مانده و از کیفیت بررسی آن بکاهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha