موسی فیروزی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مرکز آموزش و تحقیق ماشین سازی از دههی ۴۰ تاسیس شده و تاکنون فعالیت آموزشی دارد، از سال ۷۵ نیز با همکاری دانشگاه تبریز به صورت مشترک به تربیت تکنسین فنی و مهندسی فنی کاربردی در حوزهی مکانیک پرداخته است.
وی بیان کرد: از سال ۷۵ با آغاز به کار دانشگاه جامع علمی کاربردی، مرکز آموزشی ماشین سازی به عنوان یکی از مراکز علمی کاربردی استان شناخته و وارد فاز آموزشهای مهارت محور در قالب دانشگاه جامع علمی کاربردی شد.
وی با بیان اینکه این مرکز به عنوان مرکز نمونهی کشوری در سال ۸۵ و ۹۰ شناخته شد، گفت: امسال نیز این مرکز جزو یکی از ۱۰مرکز برتر کشور شناخته شد.
وی بیان کرد: فعالیت ما در این مرکز بیشتر در حوزهی صنعت با اولویت ماشین افزار است، رشتههای این مرکز در مقطع کاردانی و کارشناسی در حوزهی ماشین افزار است، همچنین این مرکز جزو اولین مراکز علمی کاربردی است که در سالهای ۹۱ تا ۹۳ در مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشجو پذیرفته است.
وی با بیان اینکه سه دوره تجربهی پذیرش دانشجوی ارشد در این مرکز داشتیم، گفت: این مقطع برای دانشجویان پروژه محور بوده به طوریکه پروژهها برای دانشجویان تعریف میشد و در راستای آن به صورت عملی دستگاهی را میساختند، این مقطع در دو رشتهی بهینه سازی تولید ماشین افزار و ارتقای سیستمهای کنترونیک بود.
وی با بیان اینکه مهارتی بودن آموزشهای این مرکز از ویژگی های منحصر بفرد آن است، اظهار کرد: آموزشهای این مرکز به معنای واقعی کلمه، مهارتی بوده و دانشجویان فارغ التحصیل مقاطع و رشتههای مختلف آن میتوانند ضمن کارآفرین بودن، در اشتغال موفق شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه ماشین سازی اولین و تنهاترین شرکت تولید کنندهی ماشین افزار در کشور است، تلاش کردیم آموزشهای خود را برند کرده و به صورت تخصصی ارائه دهیم.
رئیس مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز با اشاره به امتیازاتی که در این مرکز برای دانشجویان در نظر گرفته شده است، بیان کرد: وجود کارگاهها و آزمایشگاه های مجهز و پیشرفته، فضای آموزشی وسیع، امکاناتی همچون کتابخانه وسیع، سایت های کامپیوتر، زمین سبز، دستگاه های برش و تراش از امتیازات ویژه برای پذیرفته شدگان بوده و همچنین فضای آموزشی موجود در این مرکز می تواند دانشجویان را به صورت مهارتی تربیت کند.
وی در خصوص امکانات این مرکز آموزشی از لحاظ همجواری با صنعت، اظهار کرد: این مرکز دارای رشته به روز نوآوری آسانسور و پله برقی بوده و تنها مرکزی است که در مقطع کاردانی و کارشناسی آسانسور، کاردانی پله برقی و کارشناسی بالابرها خروجی دارد.
فیروزی افزود: فارغ التحصیلان ما به عنوان مهندسان آسانسور فعالیت می کنند؛ دومین فیلد کاری که در طی پنج سال به آن ورود کردیم تربیت مهندس و تکنسین آسانسور و پله برقی در این مرکز است، این مرکز فضای مناسبی را در اختیار علاقه مندان به این حوزه قرار می دهد.
وی بیان کرد: میتوان ادعا کرد مجهزترین کارگاه آموزشی در صنعت آسانسور متعلق به مرکز علمی کاربردی ماشین سازی است.
رئیس مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز بیان کرد: مرکز علمیکاربردی ماشین سازی نیز برای پذیرش دانشجو در رشتهی ورزشی اقدام میکند، این رشته به صورت مهارت محور و کاربردی در این مرکز وجود دارد، به عنوان مثال کاردانی رشتهی مربیگری فوتبال یا آمادگی جسمانی به طور تخصصی در حوزهی ورزش ارائه میشود.
وی با اشاره به فعالیتهای آموزشی مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز در شرایط کرونایی، گفت: اولویت کاری ما در شرایط کرونایی، وابسته به نظر ستاد مقابله با کروناست، تمامی آموزشها طبق دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا ارائه شد، البته با توجه به مهارت محور بودن این مرکز با فضای مجازی زیاد سازگاری ندارد برهمین اساس با گستردگی فضای آموزشی و با رعایت تمامی استانداردها از تجمعات خودداری کردیم، کلاسهای عملی به چند کلاس تفکیک شدند، آموزشهای مهارتی با رعایت استانداردها با فاصله گذاری مناسب ارائه شد.
وی ادامه داد: اکنون نیز با توجه به شرایط کرونایی در حال تولید محتوا برای آموزشهای مهارتی و کارگاهی هستیم تا به صورت مجازی محتواهای آموزشی نیز به دانشجویان ارائه شود، تمامی کلاسهای نظری به صورت مجازی برگزار میشود.
وی با اشاره به پذیرش دانشجو در مرکز آموزشی علمی کاربردی ماشین سازی در مقطع کاردانی و کارشناسی، گفت: از اوایل شهریور ماه پذیرش دانشجو از طریق سازمان سنجش در مقطع کاردانی و کارشناسی آغاز میشود.
فیروزی ادامه داد: رشتههای مربوط به حوزهی صنعت از جمله مکانیک خودرو، مکانیک ماشین افزار، مکانیک آسانسور، برق صنعتی، برق الکترونیک، ورزش، مدیریت کسب و کار و سایر بخشها در حوزهی تعمیراتی مربوط به ماشین آلات جزو رشتههای تحصیلی این مرکز است.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز تمامی صنایع، مقرر شده از این ترم کاردانی رشتهی نگهداری جرثقیل در این مرکز نیز ارائه شود.
براساس این گزارش؛ ثبت نام دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقطع کاردانی از چهارم شهریورماه و در مقطع کارشناسی از 11 شهریور شروع خواهد شد، علاقمندان جهت ثبت نام به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند.
انتهای رپرتاژ
نظرات