به گزارش ایسنا، دکتر حسین وطن پور در رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال که امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه ما در وزارت بهداشت در حوزه سلامت اقدام به برگزاری رویدادهایی مانند "ایده بازارها" کردیم، اظهار کرد: علاوه بر آن تحولات جدی در دانشگاهها شروع شده است، به گونهای که اکنون کمتر دانشجو یا عضو هیات علمی داریم که دغدغه حل مسائل و مشکلات کشور را نداشته باشد و میبینیم هر یک از آنها به یک فناوری ورود پیدا کردهاند.
وطنپور با اشاره به شرایط شیوع کرونا در کشور گفت: اکنون میبینیم که از همان ابتدای شروع این پاندمی دانشجویان و اعضای هیات علمی در راستای پیشگیری، درمان و حتی تولید واکسن ورود پیدا کردهاند. این هدفی بود که ما سالیان سال به دنبال آن بودیم که دانشگاهها به دنبال حل مسائل کشور باشند.
مدیر کل توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه بسیاری از مشکلات در کشور همچون تحریم، مشکلات اقتصادی و تبادلات ارزی وجود دارد، میبینیم بسیاری از محققان کشور درصدد رفع مشکلات و تامین نیازهای مردم برآمدهاند.
وطنپور با اشاره به فعالیت یکی از شرکتهای دانش بنیان در زمینه تولید کیت تشخیص کرونا، این فعالیت را یکی از اقدامات مهم در شرایط کرونا دانست که بخشی از نیازهای کشور در زمینه تشخیص کرونا برطرف شد، افزود: تامین منابع مالی توسط خود شرکتها در چنین شرایطی دشوار است؛ این شرکتها باید همواره سرمایه گذارانی داشته باشند تا بتوانند محصول خود را به مرحله تجاری سازی برسانند.
وطن پور افزود: یک زمانی ما به تشکیل کمیتههای تجاری سازی و انجمنهایی برای رفع مشکلات شرکتهای دانش بنیان پرداختیم، اما اکنون صندوق نوآوری و شکوفایی اقدامات حمایتی را برای شرکتهای دانش بنیان اجرایی کرده است. از این رو مهم است که تمام حمایتها از شرکتهای دانش بنیان به اتفاق همه ارگانها باشد تا شاهد رشد شرکتها باشیم.
مدیر کل توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نگاه بالا به پایین به فناوری، فناوری را خرد میکند، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی اخیرا دیدگاه خود را عوض کرده و درصدد حمایت از شرکتهای دانش بنیان از طریق اعطای تسهیلات است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت فعالیت میکنند که به مرحله صادرات رسیدهاند، گفت: برخی از این شرکتهای دانش بنیان تنها محصول خود را صادر میکنند و تمایلی به فروش آن در کشور ندارند؛ این نشان میدهد برخی از شرکتها پیشرفت داشتهاند و تنها جذابیت کارشان صادرات محصولات شان است.
مدیر کل توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه حوزه سلامت از بخشهایی است که باید به آن توجه ویژهای شود، گفت: سلامت دیجیتال زیرمجموعه حوزه سلامت است که نیاز به سرمایه گذارانی دارد؛ ما اخیرا پیشنهادات بانک هایی را برای سرمایه گذاری در این حوزه داشتیم که باید برای سرمایه گذاری روی این شرکت ها ارزیابی هایی صورت گیرد.
انتهای پیام
نظرات