محمدعلی واقعی، اظهار کرد: در این بخشنامه بر ضرورت توجه به تمامیت احکام قانون مزبور به ویژه احکام و تکالیف مرتبط با آموزش و پرورش، تاکید شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، وی اِشراف کامل مدیران و کارشناسان حوزههای ستادی به مفاد قانون فوق و عمل به تکالیف مقرر در قانون و همچنین همکاری لازم با مراجع حمایتی و قضایی را ضروری دانست.
وی افزود: حسب تکلیف مقرر در بندهای(۱و۲) قسمت (چ) ماده (۶) قانون یاد شده مدارس، مدیریتهای آموزش وپرورش شهرستانها، مناطق و نواحی تحت پوشش اداره کل آموزش و پرورش استان مکلفند ضمن شناسایی مصادیق وضعیتهای مخاطره آمیز (از جمله عدم ثبتنام و مشکوک به ترک تحصیل، بازماندگان از تحصیل، فرار از خانه یا مدرسه و ...) مشمولین قانون را احصا کنند و ضمن ارشاد و راهنمایی این افراد و اولیا یا سرپرستان آنان، مراتب را حسب مورد به معاونت آموزش ابتدایی یا معاونت آموزش متوسطه استان ارسال کنند تا این مراجع، موضوع را برای اقدامات حمایتی یا قضایی حسب مورد به اداره کل بهزیستی استان یا واحد حمایت از اطفال و نوجوانان دادگستری کل استان و حوزه قضایی مربوط اعلام کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: با لحاظ تکلیف مقرر در بند (۳) قسمت (چ) ماده (۶) این قانون تمامی ادارات کل آموزش و پرورش شهرستانها، مناطق و نواحی و مدیران مدارس به محض اطلاع و شناسایی افراد مشمول قانون که در وضعیت مخاطره آمیز قرار دارند و یا حسب اعلام مراجع حمایتی و قضایی با نهادهای مسئول، مکلف به ثبتنام و پوشش تحصیلی کامل آنان هستند.
واقعی ادامه داد: در مورد اطفال و نوجوانان فاقد اسناد سجلی یا هویتی اعم از اتباع ایرانی یا غیرایرانی مطابق بند (۲) قسمت (ت) ماده (۶) قانون یادشده وزارت کشور (سازمان ثبت احوال) موظف است اسامی افراد فاقد اسناد سجلی یا هویتی را که به سن قانونی تحصیل رسیده باشند حداقل ۳ ماه پیش از آغاز سال تحصیلی جدید به مدیریت آموزش و پرورش مناطق و نواحی اعلام کند و دراین شرایط، ثبتنام آنان الزامی خواهد بود.
وی ادامه داد: بر این اساس نظر به اینکه حسب بند(۴) قسمت (چ) ماده(۶) قانون فوق، آموزش مدیران و کارکنان آموزشی و اداری در زمینه حقوق اطفال و نوجوانان یک تکلیف قانونی است، اداره کل امور اداری و تشکیلات در ستاد و معاونت پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع در استانها مکلفند ضمن تمهید مقدمات لازم، نسبت به اجرای دوره آموزش ضمن خدمت برای تمامی مدیران و کارکنان مذکور به نحو مقتضی و با استفاده از روشهای نوین آموزشی اقدام کنند.
وی افزود: نظر به جرم انگاریهای موضوع ماده(۹) قانون مذکور که در اثر بی توجهی و سهل انگاری مدیران، مربیان، معلمان و مسئولان، در زمان رسمی مدرسه و به ویژه در ساعات درس ورزش، ایام برگزاری اردوها و... متوجه آنان خواهد شد، لازم است ضمن اطلاع رسانی مناسب قانون به همکاران اداری وآموزشی در راستای اهتمام انجام صحیح و دقیق وظایف محول، ترتیبی اتخاذ گردد از وقوع حوادث و جرائم مذکور پیشگیری به عمل آید.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: بدیهی است در صورت وقوع جرائم مذکور، اشخاص مقصر علاوه بر محکومیت به پرداخت دیه، با مجازاتهای مقرر در ماده مذکور (مجازات حبس) نیز مواجه خواهند شد.
واقعی خاطرنشان کرد: باتوجه به مجازات اداری و جزائی مقرر در ماده(۱۷) قانون فوق هریک از مسئولان و کارکنان این وزارت در صورت اطلاع یا مشاهده وقوع جرائم موضوع این قانون یا شروع به آن با خطر شدید و فریب الوقوع علیه دانش آموزان مشمول این قانون (اطفال ونوجوانان) مکلفند مراتب را به مقامات یا مراجع صلاحیت دار، اعلام یا گزارش کنند و در صورت عدم دسترسی یا عدم تأثیر دخالت آنها در راستای رفع تجاوز و خطر، اقدامات فوری و متناسب با رعایت شرایط مقرر معمول کنند.
انتهای پیام
نظرات