• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: باشگاه دانشجویان
  • کد خبر: 99060302086
  • منبع : باشگاه دانشجویان

نشست «بررسی حوادث اخیر لـبـنـان و آیـنـده این کشور» برگزار شد

نشست «بررسی حوادث اخیر لـبـنـان و آیـنـده این کشور» برگزار شد

نشست «بررسی حوادث اخیر لبنان و آینده این کشور» به همت موسسه‌ی آینده پژوهی جهان اسلام با همکاری انجمن علمی روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا،  این نشست با حضور و سخنرانی نجاح محمدعلی ـ کارشناس عراقی مسائل خاورمیانه و مصیب نعیمی ـ کارشناس مسائل لبنان به صورت مجازی از طریق اسکای روم برگزار شد.

در ابتدای این نشست نجاح محمدعلی با بیان مقدمه ­ای از شرایط فعلی منطقه، جنگ قدرت فعلی در لبنان را منشعب از جنگ قدرت در منطقه ­خاورمیانه دانست و این حوادث را بخشی از طرح بزرگ آمریکا و معامله­ قرن که ترامپ بیش از چهار سال است وعده تحقق آن را داده است، دانست و بیان کرد: عراق یکی از ارکان اصلی معامله قرن بود و عدم حضور عبادی نخست وزیر سابق عراق در این طرح، ضربه بزرگی به معامله قرن زد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به موضوع انفجار بندر بیروت اضافه کرد: زمینه این انفجار از حدود دو سال پیش آماده شده بود. نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در روز ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ در سازمان ملل در اجلاس عمومی که همه ساله تشکیل می شود، نقشه به دست وعده می داد که به بیروت و لبنان حمله می ­کند و به جاهایی اشاره و ادعا می کرد حزب الله در آن موشک و اسلحه انبار کرده، در حالی که همچین چیزی وجود ندارد و همه اتفاقات اخیری که در لبنان رخ داده توطئه ای از پیش تعیین شده است.

وی همچنین درباره فرانسه و تلاش این کشور برای پررنگ کردن نقش خود در بازی لبنان بیان کرد: پاریس از ابتدا در روندهای لبنان نقش داشت. در حال حاضر به بهانه کمک به لبنان، هواپیماهای بزرگ در رفت و آمد هستند بدون اینکه لبنانی ها از محموله این هواپیماها اطلاعات دقیقی داشته باشند و بدانند که آن ها چه چیزی حمل می کنند.

نجاح محمدعلی در مورد آینده لبنان و سناریوهای محتمل این کشور گفت: بنده معتقدم اوضاع خیلی پیچیده می شود اما ما در لبنان تجربه هایی داریم و معتقدم نقشه های این ها نقش بر آب خواهد شد. رژیم صهیونیستی نیاز به جنگ بزرگ در منطقه دارد اما نه رژیم صهیونیستی و نه عربستان سعودی نمی تواند وارد یک جنگ بزرگ در منطقه شوند.

در ادامه این نشست، مصیب  نعیمی ـ کارشناس برجسته مسائل لبنان به بیان دیدگاه­ های خود درخصوص لبنان پرداخت و بیان کرد: لبنان کشور کوچکی است. مجموعه ۱۸-۱۷ طائفه ای از شیعه و سنی، مارونی، ارتدوکس و نوروزی و .... این ها جز با همزیستی نمی توانند حکومت کنند و آنجا بمانند. چون مساحت کوچک است. بیروت متشکل از همه طوایف و اعضای احزاب است لذا شاکله لبنان طوری نیست که بدون حکومت بشود آن را مدیریت کرد.

این کارشناس مسائل لبنان عنوان کرد: معمولا گروه هایی که در بعد سیاسی وابسته به هر کشوری هستند، سعی می کنند این مشکلات را با حمایت آن کشور به وجود بیاورند. هرکس بیاید هم باید دو جناح اصلی که بعد از ۲۰۰۵ تقسیم بندی شدند، یعنی جناح ۱۴ مارس و ۸ مارس که شامل همه­ گروه ها هستند را بپذیرند. قانون اساسی لبنان هم اینها را مخصوصا شیعه و سنی و مارونی را طوری به رسمیت شناخته که هر کدام از این ها اگر در دولت نباشند، خود دولت ماهیت قانونی و شرعی اش را از دست می دهد پس باید هرگونه اصلاح و ترمیم در حکومت لبنان این معیار را داشته باشد.

نعیمی اضافه کرد: حزب الله به عنوان نماینده­ یک ساختار سیاسی از قاطبه مردم لبنان در انتخابات مشخص شده است. آمریکا و هر کشور دیگر نمی تواند آن را تغییر دهد و بگوید که حزب الله باشد یا نه. سیدحسن نصرالله هم گفته بدون مشارکت همه نمی شود هیچ یک از گروه ها را اداره کرد. نه فقط بخاطر موقعیت و جایگاهی که حزب الله دارد چراکه از نظر جایگاه و مقبولیت مردمی و استراتژیک وقتی که بخشی از سرزمین لبنان را از دست داعش آزاد کرد موقعیت بسیار بالاتری هم پیدا کرد. هر دولتی هم که بیاید باید برنامه کار ارائه دهد و همه این طیف ها را مشخص کند تا همه مشارکت کنند. در کل برای آمریکا و رژیم صهیونیستی راهکاری نیست که یک ساختار جدید را برای لبنان تعریف کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha