ایرج احمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه توسعه امری ماندگار بوده و باید مطابق با بحث آمایش سرزمینی باشد، اظهار کرد: در حال حاضر استقرار صنایع در استان باید به گونهای باشد که آببر نباشد؛ چراکه دشتهای استان در شرایط بحران آبی هستند و در صورت تداوم اضافهبرداشت آب از دشتهای استان، علاوهبر صنایع، مردم نیز با مشکل مواجه خواهند شد.
وی با اشاره به پساب تولیدی توسط صنایع، افزود: علاوه بر پسابی که صنایع تولید میکنند، پسابی در حجم بالا در شهر تولید میشود که با تصفیه آن میتوان آب مورد نیاز بخشی از صنایع استان را فراهم کرد. پسابهای تصفیه شده، منبع مقرون به صرفه و پایدار آب است؛ بنابراین یکی از راهکارهای اساسی در این زمینه بازچرخانی آن بخشی از آبها است که تبدیل به فاضلاب میشود تا مجددا آن به چرخه مصرف بازگردد.
این مسئول با تاکید بر اینکه در جانمایی شهرکهای صنعتی باید آمایش مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: شهرکهای صنعتی نوعا متقاضیمحور هستند و شهرکهای صنعتی باید بر اساس مطالعات آمایش سرزمینی باشد تا پس از گذشت چند سال شهرک صنعتی به خاطر دور بودن از مسیرهای مواصلاتی اصلی، نبود زیرساختهای کامل و ... توجیه اقتصادی خود را از دست میدهد و علاوه بر هزینههای انجام شده در ایجاد شهرک صنعتی، هزینه سرمایهگذاران نیز ارزش خود را از دست میدهد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان، تصریح کرد: جانمایی صنایع باید بر اساس استعداد و پتانسیلهای هر منطقه باشد تا علاوه بر وجود نیروی انسانی متخصص، جغرافیای منطقه نیز در تسهیل تولید همکاری خواهد کرد و این عامل، خود عامل پایداری اشتغال و تولید شده و صنایع پس از مدتی قویتر میشود.
احمدی یادآور شد: در شهرک صنعتی شماره یک شهرستان زنجان همه پسابهای خارج شده از واحدها به جز شرکت راشاکاسپین در آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار میگیرد و به دنبال آن هستیم که استفاده از پساب در واحدهای صنعتی و حتی در بحث آبیاریهای فضای سبز، در استان بیش از پیش افزایش یابد.
انتهای پیام
نظرات