• دوشنبه / ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 99052719853
  • خبرنگار : 71402

/تحلیل-شینهوا/

تلاش پامپئو برای احیای جنگ سرد به جایی نمی‌رسد

تلاش پامپئو برای احیای جنگ سرد به جایی نمی‌رسد

مایک پامپئو به تازگی به دومین سفرش به اروپا ظرف یکماه پایان داد و در آنجا از هیچ تلاشی برای تحریک متحدان اروپایی آمریکا برای ورود به کمپین جنگ سرد جدید علیه چین فروگذار نکرد. اما سیاست‌های مرگبار او تاکنون با بی‌اعتنایی مواجه شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان دومین سفرش به اروپا در کمتر از یک ماه، کمپین بدخواهانه خودش را با توهین به چین، تقلا برای اشباع "دوستان آمریکا" از طریق تهمت و افترا و اقدام برای احیای یک جنگ سرد به اجرا گذاشت.

پامپئو در کنفرانسی خبری با حضور آندری بابیس، نخست وزیر جمهوری چک بار دیگر دستور کار ضد چینی خود را تکرار کرده و به شکلی بی‌پایه و اساس این کشور را تهدید دانست.

نخست وزیر چک در ادامه سخنان او را بازگو نکرد اما در عوض گفت که جمهوری چک "یک کشور مستقل است و من در اینجا هیچ تهدید مهمی نمی‌بینم."

وزیر خارجه آمریکا که به طور خستگی‌ناپذیر هوآوی را "تهدید" می‌نامد، هیچ مدرکی دال بر اثبات ادعایش ندارد. بر خلاف آن، همانطور که ادوارد اسنودن، کارمند سابق ان‌اس‌ای و ویکی‌لیکس فاش کردند، این ایالات متحده بود که "جاسوسی جهانی شرم‌آور "به راه انداخته بود.

زمانی که هنوز جوهر اعلامیه مشترک آمریکا –اسلوونی ۵جی خشک نشده بود، رسانه‌های محلی به این نکته اشاره کردند که گفته پامپئو مبنی بر تهدیدات برای ۵جی، حقوق بشر و دموکراسی درباره آن ارزش‌های تمدن غربی نیست بلکه درباره این است که قسمت بزرگتر کیک در کسب و کار آینده و به تبع آن کنترل جهان نصیب چه کسی می‌شود.

در مورد مساله ۵جی و امنیت سایبری، الکساندر شالنبرگ، وزیر خارجه اتریش جمعه در کنفرانسی مطبوعاتی با پامپئو اعلام کرد که آنها به یک موضع مشترک درون اتحادیه اروپا دست یافتند.

او همچنین با اشاره به اینکه اتریش "عمیقا" متاسف است که آمریکا از تحریم‌های فراسرزمینی علیه پروژه خط لوله نورد استریم ۲ استفاده می‌کند، گفت آنها "پیگیری مذاکرات دوجانبه برای یافتن راهکاری مشترک در این زمینه را ترجیح می‌دهند."

این مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، سفرش به اروپا را با اهداف ادعایی "حفاظت از آزادی و دموکراسی و حفاظت از متحدان از تهدیدات" ترتیب داد. این ذهنیت بیانگر این حقیقت است که شماری از سیاستمداران آمریکایی همچنان باور دارند که آمریکا ماموریت نجات و سلطه بر جهان را دارد.

پامپئو ماه گذشته با سوگیری‌های ایدئولوژیکی قوی، سخنرانی بدنام خودش درباره "پرده آهنین جدید" را ایراد کرد که از تخیلات و یک روح آشفته از ذهنیت جنگ سرد نشات گرفته بود.

به گفته پروفسور جفری ساکس از دانشگاه کلمبیا، سیاست خارجی آمریکا متاسفانه تحت این ذهنیت، گاهی از دیپلماسی به سمت جنگ کشیده شده است.

در جریان جنگ سرد، التهاب ضد کمونیستی به نبرد ایالات متحده در چندین جنگ فاجعه‌بار در جنوب شرق آسیا و آمریکای مرکزی منجر شد. در حالی که آمریکایی‌ها همچنان در آن افتضاح ها گیر کرده‌اند، عوام‌فریبی مثل پامپئو به دنبال جنگ سرد دیگریست.

در واقع، برخی ممکن است مستعد شریک کردن اروپای شرقی در جنگ سرد باشند. اما به هیچ وجه افراد صلح دوست در این منطقه و هر جای دیگر جهان، توسط پامپئو و شرارت او برای تکرار این فاجعه فریب نمی‌خورند.

ضرب‌المثلی از جمهوری چک می‌گوید که مردم گاهی در تله خودشان گرفتار می‌شوند. پامپئو هم باید درک کند که تله جنگ سرد خودساخته او ممکن است خودش را گرفتار کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha