• جمعه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۷:۴۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 99051712850
  • خبرنگار : 71415

امیدی نمانده ... لبنانی‌ها در حال برآورد خسارات انفجار

امیدی نمانده ... لبنانی‌ها در حال برآورد خسارات انفجار

ساکنان بیروت امروز جمعه بعد از تخریب این شهر در اثر بزرگترین انفجار تاریخ پایتخت لبنان که دست کم ۱۵۴ کشته بر جای گذاشته و این کشور شدیدا بدهکار را با صورتحساب سنگین دیگری برای بازسازی درگیر ساخته، تلاش برای بازسازی زندگی‌های فروپاشیده خود را آغاز کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جستجو برای افرادی که از زمان وقوع انفجار سه شنبه مفقود شده‌اند شب گذشته تشدید شده و نیروهای امداد و نجات در تلاشی پرشتاب آوار را جابجا می‌کنند تا هر کسی را که بعد از تخریب بخش گسترده‌ای از شهر و فرستاده شدن امواج به سراسر منطقه در اثر انفجار همچنان زنده باشد، پیدا کنند.

نیروهای امنیتی روز پنجشنبه به دنبال بالا گرفتن خشم معترضان در شهر بیروت از دولت و نخبگان سیاسی حاکم بر کشوری که حتی قبل از انفجار مرگبار با ۵۰۰۰ مجروح با فروپاشی اقتصادی مواجه بود، به سمت جمعیت خشمگین گاز اشک آور شلیک کردند.

این جمعیت کوچک معترضان که برخی از آنها سنگ پرتاب می‌کردند نمایانگر بازگشت به آن نوع اعتراضاتی است که تبدیل به مشخصه زندگی در بیروت شده در حالی که لبنانی‌ها نظاره‌گر از بین رفتن پس اندازهایشان و فروپاشی واحد پولشان درضمن درجا زدن فرآیند تصمیم گیری در دولت هستند.

تونی عبدو، یک مرد ۶۰ ساله از کار بیکار شده در حالی که در منزل خانوادگی‌اش در منطقه گمایزه (Gemmayze) واقع در فاصله چند صد متری انبارهای سابق محل نگهداری مواد منفجره آمونیوم نیترات، نشسته بود، گفت: دیگر به هیچ وجه نمی‌توانیم این خانه را بازسازی کنیم. دولت کجاست؟

نسیم ابیاد (Nassim Abiaad)، ۶۶ ساله، راننده تاکسی است که تاکسی‌اش هنگامی که او قصد سوار شدن به آن را داشت زیر آوار حاصل از تخریب یک ساختمان از بین رفت. او گفت: آیا ما واقعا اینجا یک دولت داریم؟ دیگر هیچ راهی برای کسب پول وجود ندارد.

دولت لبنان وعده انجام تحقیقاتی کامل را داده و برخی کارمندان و مقامهای بندر را در بازداشت خانگی قرار داده است. اما برای بسیاری از لبنانی‌ها این انفجار نشانه سالها مغفول واقع شدن از جانب مقامها در ضمن تشدید فساد در دولت است.

مقامها گفته‌اند این انفجار که اثرات لرزه‌ای آن صدها مایل دورتر ثبت شد، ممکن است خساراتی به میزان ۱۵ میلیارد دلار ایجاد کرده باشد-صورت حسابی که این کشور وقتی هم اکنون در پرداخت کوه بزرگ بدهی‌اش با میزان فراتر از ۱۵۰ درصد از برون دهی اقتصادی کوتاهی کرده و مذاکراتش درباره شریان حیاتی از صندوق بین‌المللی پول به بن بست خورده، نمی‌تواند از پس پرداختش بر آید.

بیمارستانها که بسیاری‌شان در اثر امواج انفجار شدیدا آسیب دیده‌اند تحت فشار تعداد بالای قربانیان قرار دارند. بسیاری شدیدا در تلاش برای یافتن ارز خارجی کافی برای خریداری محموله‌ها قبل از وقوع انفجار بودند.

در حوزه بندر، تیمهای نجات لامپ‌های قوسی نصب کرده‌اند تا شب هم به تلاش برای یافتن افراد مفقود ادامه دهند. خانواده‌های آنها با ناراحتی منتظر هستند و کم کم امیدشان را برای دوباره دیدن عزیزانشان از دست می‌دهند. برخی از قربانیان به سبب نیروی انفجار به داخل دریا پرتاب شدند.

مادر گریان یکی از مفقودان به یک برنامه مشهور تلویزیونی پنجشنبه شب زنگ زد تا از مقامات بخواهد پسرش را پیدا کنند. جسد او ساعاتی بعد پیدا شد.

جورج کتانه (George Kettaneh)، دبیرکل صلیب سرخ لبنان به رادیوی محلی VDL گفت در جستجوها سه جسد دیگر یافت شدند در حالی که وزیر بهداشت امروز جمعه گفت تعداد تلفات این انفجار به ۱۵۴ تن افزایش یافته است. همچنان ده‌ها تن شمارش نشده‌اند.

چاربل ابرینی (Charbel Abreeni) که به آموزش کارمندان بندر می پرداخت، تصاویری از همکاران کشته شده خود را روی تلفن همراهش به رویترز نشان داد. او در داخل یک کلیسا نشسته بود در حالی که سر یک مجسمه مریم مقدس جدا شده بود.

این فرد ۶۲ ساله که خانه‌اش در انفجار تخریب و ساق پایش باند پیچی شده بود، اظهار کرد: من ۳۰ نفر از کارمندان بندر را می‌شناسم که جانشان را از دست دادند و دو نفر از آنها دوستان نزدیک من بودند و نفر سوم نیز مفقود است.

او تاکید کرد: من بجز خانواده همسرم جایی برای رفتن ندارم. چطور می‌توانید در اینجا زنده بمانید وقتی اقتصاد صفر است؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha