به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، کیهان شناسی شاخهای از علم ستاره شناسی است که به مطالعه آغاز ساختار کلی و تکاملی جهان میپردازد. ستاره شناسان با استفاده از علم ریاضی الگوهایی فرضی از جهان ساخته و مشخصات این الگوها را با جهان شناخته شده مقایسه میکنند. کیهان شناسی؛ گذشته ، حال و آینده کائنات را بررسی میکند. کائنات تمام چیزهای موجود در عالم را شامل میشود: چه مرئی باشد چه نامرئی ، چه کشف شده باشد چه کشف نشده باشد.
کیهان شناسی به قدری گسترده است که به زیر شاخههای متعددی تقسیم میشود. کیهان شناسی مشاهدهای، شامل مطالعه خصوصیات فیزیکی جهان، نظیر ترکیبات شیمیایی، چگالی و آهنگ انبساط آن، همچنین توزیع کهکشانها و خوشههای کهکشانی میباشد. کیهان شناسی فیزیکی، سعی بر درک این خصوصیات با کاربرد قوانین شناخته شده فیزیک و اخترفیزیک دارد. اما کیهان شناسی نظری شامل الگوسازی میشود که توصیفی ریاضی از ویژگیهای مشاهده شده جهان بر پایه این درک فیزیکی ارائه میدهد. کیهان شناسی همچین دارای آثار فلسفی یا حتی خداشناسی است که در آن، در جستجوی درک این است که چرا جهان دارای این خصوصیات مشاهدهای میباشد؟
دوره کیهان شناسی، با تدریس دکتر حسین مصحفی(کیهانشناس و مدرس با سابقه دورههای نجوم) از ۲۳ مرداد ۹۹ پنجشنبه ها ، ساعت ۱۶ الی ۱۸، طی ۴ جلسه ، به صورت مجازی و در بستر اینترنت برگزار می شود.
علاقمندان جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به لینک http://nojumaut.ir (سایت کانون نجوم دانشگاه امیرکبیر) و آیدی nojum_aut @ مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات