• پنجشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۲:۴۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99051611914
  • خبرنگار : 80001

محاسبه رقم‌های سنگین مالیات خانه های خالی

جریمه ۶۵۰ میلیون تومانی یک خانه ۱۰۰ متری خالی در تهران!

جریمه ۶۵۰ میلیون تومانی یک خانه ۱۰۰ متری خالی در تهران!

براساس قانونی که روز چهارشنبه در مجلس تصویب شد مالک یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری خالی در یک منطقه معمولی پایتخت باید در سال اول حدود ۶۵۰ میلیون تومان مالیات بپردازد.

به گزارش ایسنا، روز چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی اصلاحیه ماده ۵۴ قانون مالیات های مستقیم را که مربوط به مالیات از خانه های خالی است به تصویب رساند. بر اساس این طرح اگر خانه ای در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر خالی بماند در سال اول شش برابر اجاره سالیانه، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر مبلغ اجاره سالیانه مشمول مالیات می شود.

با وجود آنکه هنوز جزئیات و نحوه محاسبه مالیات خانه های خالی از سوی سازمان امور مالیاتی ارائه نشده، محاسبات سرانگشتی از جریمه‌های سنگین برای خانه های خالی از سکنه حکایت دارد.

مالیات یک میلیارد و ۹۴۴ میلیون تومانی خانه ۱۰۰ متری در سال سوم

به طور مثال نرخ رهن کامل یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری نوساز در منطقه معمولی از شهر تهران حدود ۳ میلیون تومان در هر متر مربع است. اگر این عدد را به اجاره ماهیانه تبدیل کنیم اجاره بهای هر ماه ۹ میلیون تومان و اجاره هر سال ۱۰۸ میلیون تومان می‌شود و مالک واحد مسکونی مذکور به شرط خالی بودن باید در سال اول شش برابر این مبلغ یعنی ۶۴۸ میلیون تومان، سال دوم یک میلیارد و ۲۹۶ میلیون تومان و سال سوم یک میلیارد و ۹۴۴ میلیون تومان مالیات بپردازد.

بر اساس نرخ های روز بازار اجاره مسکن در شهر تهران، قیمت رهن کامل در محله تهرانپارس بین متری ۲ تا ۳.۵ میلیون تومان است. در غرب تهران نرخ رهن کامل حدود ۲.۵ تا ۴ میلیون تومان در هر متر و در مناطق شمالی بین متری ۳.۵ تا ۵ میلیون تومان و بیشتر است.

حال تصور کنیم یک آپارتمان ۲۰۰ متری در شمال تهران خالی مانده است. بر اساس این قانون واحد مذکور در سال اول مشمول ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون، سال دوم مشمول ۴ میلیارد و ۳۲۰ میلیون و سال سوم مشمول ۶ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان جریمه مالیاتی خواهد شد.

طرح مالیات بر خانه های خالی در واقع اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سوم اسفند سال ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن است؛ قانونی که به دلیل نبود زیرساخت های لازم نه در سال ۱۳۶۶ و نه پس از اصلاح آن در سال ۱۳۹۴ اجرایی نشد. با این حال به دنبال رونمایی از سامانه املاک و اسکان در بهمن ماه ۱۳۹۸ از سوی وزارت راه و شهرسازی، دولت و مجلس مصمم شده‌اند تا اجرای مالیات خانه های خالی را عملیاتی کنند.

طبق آمار سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۲.۵ میلیون خانه خالی در ایران وجود دارد. این در حالی است که قیمت مسکن از توان متقاضیان مصرفی خارج شده و کارشناسان از جمله دلایل آن را وجود ۴.۷ میلیون مسکن مازاد می دانند که ۲.۵ میلیون خالی و ۲.۱ میلیون نیمه خالی است.

اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی در انتظار بارگذاری اطلاعات در سامانه املاک و اسکان است که باید با اتصال دستگاه های مرتبط تکمیل شود.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی گفته که اولین برگ های مالیاتی در تابستان جاری برای مالکان واحدهای خالی از سکنه صادر می شود.

راه فرار محتکران مسکن از مالیات خانه‌های خالی بسته می‌شود؟

یکی از نگرانی هایی که اخیراً در خصوص فرار از پرداخت مالیات واحدهای خالی از سکنه ایجاد شده، انعقاد قراردادهای صوری است که طبق صحبت نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی، راه های فرار برای این گروه از مالکان بسته خواهد شد.

اسماعیلی، نماینده مجلس یازدهم با اشاره به ابراز نگرانی کارشناسان درباره شکل گیری قراردادهای صوری اجاره می گوید: خوشبختانه مجلس یازدهم به صورت کارشناسی تمام خلاءهای قانون مالیات بر خانه‌های خالی را شناسایی و برای رفع آن برنامه‌ریزی کرده است، از این رو به طور قطع در زمان تدوین و تصویب قانون مربوطه تمام این موارد مد نظر قرار خواهد گرفت.

هر مشاور املاک، سقف تعداد قرارداد دارد

در خصوص نگرانی از انعقاد قراردادهای صوری نیز اتحادیه املاک سقف تعداد قرارداد در سامانه املاک و مستغلات برای مشاوران تعیین کرده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به این موضوع بیان می‌کند: اتحادیه مشاوران املاک با اداره آگاهی هماهنگ شده تا با مشاوران املاکی که در بازار مسکن اخلال ایجاد می‌کنند، مقابله کند.

خسروی تصریح کرد: برای هر دفتر مشاور املاک مشخص است که چه تعداد قرارداد می‌تواند منعقد کند. اگر زیاد نوشته باشد، او را به اداره آگاهی معرفی می‌کنیم؛ کما اینکه تا کنون اسامی تعدادی از مشاوران املاک را به پلیس آگاهی ارائه کرده‌ایم.

استفاده از تقاطع اطلاعاتی برای شناسایی خانه‌های خالی

یکی دیگر از ترفندهایی که ممکن است مالکان برای وانمود کردن اینکه خانه دارای سکنه است به کار بگیرند روشن کردن چراغ ها برای کار کردن کنتور است. در این زمینه پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، پیش از این به ایسنا گفته بود: برای شناسایی خانه های خالی از یک تقاطع اطلاعاتی بین دستگاه های مختلف استفاده می کنیم.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن در توضیح این برنامه گفت: ما از دیتاهای دستگاههای مختلف بهره می گیریم و یک خروجی بدست می آوریم. به طور مثال متوجه می شویم که فردی دارای دو پلاک ثبتی است اما مطمئن نیستیم. به همین دلیل به فرد پیامک می دهیم آیا قبول داری این دو پلاک به نام شما است یا خیر؟ در هر دو صورت باید به سامانه مراجعه و اطلاعات خود را تصحیح کند.

اصلانی افزود: اگر فرد قبول دارد که دارای دو واحد مسکونی است یکی را به عنوان محل استقرار خودش در نظر می گیریم و برای دومی، باز هم اطلاعات می‌خواهیم لذا پیامک دوم را می فرستیم. ممکن است فرد بگوید که این واحد دارای مستاجر است بنابراین از او می‌خواهیم اطلاعات مستاجر را بدهد. این رفت و برگشت های اطلاعاتی انجام و مشخص می شود این خانه خالی است یا خیر، لذا مکانیزم های تشخیصی برای راستی‌آزمایی داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۰۳:۴۸

اینجوری نیست. شش برابر مالیات سالانه‌ای که به صاحبخانه تعلق میگیره باید پرداخت بشه نه شش برابر کل اجاره سالیانه.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۰۸:۰۱

حتما صاحب خانه هم میتواند این مبلغ را بپردازد

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۰۸:۵۸

به امید خدا و همت مردم این قانون هم دور زده خواهد شد

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۰۸:۵۹

خنده دارترین چیزی که تا حالا شنیدم 🤣🤣🤣

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۰۸:۵۹

.. یک‌مشورت کنید با کسانی که مالیات حساب می کنند تا بفهمید خود طراحش تو تلویزیون اومد توضیح داد. ارزش اجاری املاک با اجاره ماهیانه فرق داره .... تهران سال اول میانگین ۵۰ میلیون میشه

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۰۹:۳۰

بجای لقمه دور سر گرداندن، ارزش پول ملی را حفظ کنید! حقوق ها را با هزینه ها هماهنگ کنید! این طرح هیچ کمکی به کنترل بازار مسکن نخواهد کرد ....

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۰۹:۳۷

این قانون پر از تناقض است و اگر شورای نگهبان آن را تایید کند مشکلات زیادی در بازار مسکن بوجود خواهد آورد. ظاهرا نمایندگان‌مجلس بجای کار کارشناسی دچار شور و شعور بیش از حد هستند.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۰:۱۴

لطفا از صاحب خانه هایی که این همه اجاره ها بالا برده اند مالیات بگیرین.....واجاره ها خیلی بالا رفته........‌‌‌چرا باید به اینصورت باشد......طرف چند تا خونه داره اجاره داده ونه مالیاتی میده.......راحت .....هر چی اجاره میگیره مستقیم میره تو جیبش.........ایا درست.....طرف نشسته خونه با دلالی صاحب این همه خونه شده ......وهیچ مالیاتی هم نمیپردازه.......چرا این این افراد در جامعه راحت هستند.......

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۰:۱۵

محاسبتون اشتباه هست اصلاح کنید 6 برابر اجاره نیست 6 برابر مالیات بر اجاره هست

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۰:۱۹

خداخیرتون بده ممنونتیم اگر درست انجام بشه از مردم هم کمک بگیرید من خودم خانه ای رو میدونم ۹ سال کلید نخورده است من خودم صاحب اپارتمان هستم ولی حس انسان دوستیم میگه دست اینها رو باید کوتاه کرد ممنونتم مسول جون بچهاتون درست انجام بدید مرسی خبری بچاپ خوشحال شدم

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۰:۳۰

انشالله که اینکار انجام بشه و جلو دلالی در بازا مسکن گرفته شود.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۰:۳۸

گرچه به این افراد در مجلس رای نداده ام اما از این مصوبات باید تشکر کرد امید که نهایی ودعملیاتی شود امید که شبکه اطلاعات ملی با بالفعل شدن پتانسیلهای کارت ملی بسیاری از دغدغه های مذکور را رفع کند

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۸ ۰۴:۱۷

یکی از راه هاش همینه دیگه مردم ما شرطی شدن. بدون اینکه فکر بکنن دچار این توهم میشن که اگه طرحی قراره اجرا بشه حتما میخوان جیبشون رو خالی کنن

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۰:۴۶

خودشون هم نفهمیدن چی تصویب کردن. بازار مسکن و اجاره با این طرح بیشتر آشفته میشه.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۰:۵۲

یکدفعه طرح مصادره خونه های خالی را تصویب میکردن بهتر نبود.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۱:۱۰

هر کاری که بشه باز هم دلالها و بسازبندازها یک راه فراری میگردن پیدا میکنند. حالا قرارداد صوری و روشن کردن چراغ یک راهشه ولی راههای دیگرش استفاده گهگاه از آب و گاز برای چرخش کنتور آب و گاز و بردن اقوام و فامیلهاشون به بنگاهی در نقش مستاجر صوری و به اسم زدن خانه ها به اسم اعضای خانوادشون هست که باید یک تصمیمی برای بسته شدن این راهها هم گرفته بشه

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۱:۱۷

فکر کنم محاسبات شما اشتباه است ۶ برابر مالیات نه ۶ برابر در آمد اجاره

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۱:۴۵

قوانین را عادلانه وضع کنید. جریمه 650 میلیونی دیگه چه صیغهای است. یک قانون متعارف و عامه پسند وضع کنید. یک دفعه بگیرید مالکان را اعدام کنید و مالش را بالا بکشید. آخه این چه وضعی است. یکی زمینهای مملکت و کوه ها را بالا میکشد ودیگری برای یک خانه 100 متری 650 میلیون جریمه.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۲۰:۲۲

به خدا راست گفتی

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۲:۱۷

از عوامل مهم افزایش قیمت مسکن همین بنگاه ها هستند اگر نمایندگان مردم هستند اینها را جمع کن هر معامله در دفترخانه

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۲:۲۱

تو جیب دولت میره، و هیچ سودی برای مستاجر ها نداره و یکسری که همه جا خرشون میره طبق معمول مالیات نمیدن مثل کسایی که کل خونه های یک کوچه در شمال شهر بنامشه

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۳:۰۵

سپاس سپاس سپاس فراوان دست تک تک نماینده های مجلس را میبوسم،انشاء الله هر چه سریعتر این قانون به طور جد پیگیری و عملی شود.خدا قوت.یاعلی

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۳:۱۹

من باشم به شکل نیمه مخروبه تبدیلش می کنم. تمام لوله کشی و برق کشی و تاسیساتش را در میاورم در و پنجره اش را از جا در میارم تیغه می کنم. این قانون برای پر کردن جیب دولت است نه کمک به محرومان. ضررش کمتره

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۳:۲۳

خوب حكم مصادره بديد ديگه ! اين اسمش ماليات نيست ، چيز ديگه اييه ! يك نَفَر كلا يك منزل مسكوني داره و بيكار هست و با اجازه اون داره روزگار ميگذرونن چيكار بايد بكنه ؟ اصلا منطقيه ؟ ماليات بگيريد ولي ماليات ١ ميلياردي آخه ؟ مسئله اينه ماليات هم بگيريد ، خود خونه رو هم مصادره كنيد ، يك قرونش دست نيازمند نميرسه ، سر از كانادا و آمريكا و استراليا در مياره ! راستي املاك نجومي چقدر ماليات ميدن ؟

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۳:۴۱

با سلام عالی می باشد . هر خانه خالی باید بیش از شش صد میلیون مالیات بدهد . به شرطی که از خانه های خالی مربوط به اقازاده ها و وایسته ها و نهادها و سازمانهای دولتیو نظامی و بنیاد و اوقاف و .... همه و همه مالیات بگیرند . اگر در مالیات مستثنا قائل بشوند یعنی به سمت فساد رفته اند . پس هیچ اسنثنایی نباید باشد .

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۴:۱۸

تضمین دریافت این مالیاتها چیه؟

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۴:۴۱

یک قولنامه سوری ته مایه اش هست که نفهمن خونه خالیه.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۵:۲۰

زنده باد مجلس درود بر نظام جمهوری اسلامی ایران این بالاترین خبر مهمی بود که بحمدلله در این نظام مقدس به وقوع پیوست.الله اکبر

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۶:۱۴

کارهای غلط دولت را مجلس پیش نگیرد. و بجای دست اندازی به اموال خردمردم.سمت احتکارگران واقعی گام بردارد. جمعیت راحم کنندتاامکانات مردم درست شود تا دنیا الگو بگیرد. ضمن اینکه اروپایی ها هرکار غیرانسانی انجام دادندقرارنیست ایران پیاده کنه

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۶:۵۰

خیلی مسخره است که با زور از کسانی که ملکی دارند چنین مبلغ سنگینی بگیرند

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۷:۰۱

سنگ بزرگ علامت نزدن است لطفا منطقی تر جریمه کنید و زود اقدام کنید تا فرصت فرار به مرفهین بی درد ندهید

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۷:۴۲

اطلاع رسانی اشتباه انجام ندهید، قانون تصویب شده را درست بخوانید.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۱۸:۵۶

اگر ملكي بنام بدر يا مادر خانواده باشد ولي فرزندان با خانواده خود در انجا ساكن هستند و طبيعتا اجاره هم اخذ نمي شود و اجاره نامه هم ندارد در اين مورد تكليف چيست؟

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۲۱:۱۵

واقعاً مسخره است اگر یک مجموعه مسکن بود قبول ولی یک خانه !!؟؟ دیگر در ایران انسان حق ندارد خانه اش خالی باشد ؟؟ از آنهایی که مستاجرند بپرسید اگر خانه دار بودند حاضر به قبول این مالیات بودند ؟ مسلمناً نه

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۲۱:۵۵

خداکنه‌واقعااجرابشه،تبعات‌خوبی‌داره

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۲۲:۴۱

سلام ..واقعا باید این طرح اجرا بشه ..دیگه نه خودمون نه بچه هامون توان خریدن ۵۰ متر خونه هم نداریم ....حداقل با این کار میتونید روزنه امیدی برای جوانها در دلشون ایجاد کنید ...جوانان مملکت از استرس واضطراب واینده نامعلوم دارن دق میکنن ...

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۶ ۲۲:۵۵

الان امریکا بخاطر جمعیت های که ساخته دستش توجیب مردم دنیاست و غارتگری وکشتارحرفش شده. هم دستش توجیب مردمش هست وجدان مردمش باکارنهدجات اسلحه سازیش هم توجیب وخون مردم دنیا. الگوهای غلط دیگران که نباید الگوی ماشود

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۰۱:۱۰

ملت میرن اجاره نامه صوری تنظیم میکنن ...نشستن زحمت کشیدن قانون تصویب کردن ...با تنظیم اجاره نامه صوری عملا حدود ده درصد مالیات خواهند داد

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۱۱:۰۴

مردم را مقابل مردم قرار دادن کاری نداره بجای اینکه درامد مردم را درست کنند

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۱۱:۵۴

یه بنده خدایی از چراغ قرمز رد شده بود و بعدش داشت به راهنمایی رانندگی فوحش میداد که چرا اینقدر جریمه گذاشتن. بهش گفتم خب عزیزم بزور که ازت نگرفتن از چراغ نباید رد میشدی که هم جون خودتو هم بقیه رو به خطر بندازی... شده حکایت بعضی از کامنت ها. یه عده دارن تو پراید زندگی میکنن یا زن و شوهر رفتن خونه مادر و پدر هاشون و یه عده هم خونه نمیدن که به قیمت بالاتر اجاره بره و الانم اومده داره اعتراض میکنه... عزیز من اصن تو بگو 2 میلیارد جریمه مهم اینه وقتی که تخلف نکنی جریمه نمیشی پس نگرانی نداره

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۱۴:۳۶

من الان چند واحد دارم که در تصرف غیر است و فرایند آزادسازی این واحدها که سندش به نام من است مدتی طولانی طول خواهد کشید . الان این واحدها چگونه باید معرفی شوند ؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۱۷:۰۹

این طرح خوبی نیست و باعث فرارسرمایه گذاری در بخش مسکن می شودوکمبودمسکن درکشورتشدید می گردد.

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۱۸:۲۶

مالیات بر عایدی چه شد؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۲۰:۱۶

این چه قانونیه طرف با وضع مالی متوسط شاید یه خونه ی خالی داشته باشه چطور بیاد چند میلیارد مالیات بده اونم تو شهرستان

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۷ ۲۲:۲۸

یعنی میشه ای خدااااااا

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۸ ۱۹:۵۰

اشتباهه روی مالیات اجاره حساب کردن نه خود اجاره

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۸ ۲۱:۰۸

این دخالت در امور شخصی مردم است. شاید یکی خونه خریده و نمی خواد اجاره بده. میخواد برا خودش خالی نگه داره. مگه اجاره دادن خونه زورکی هم میشه؟

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۹ ۰۷:۲۲

دور نیست اون روزی که پا بگذاری توی پیاده-رو برای پیاده-روی، بیایند جلویتان را بگیرند که 100 هزار تومن باید پرداخت کنی والا ...

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۹ ۱۶:۰۱

داداش بگو یکدفعه طرف بیاد ملکش بزنه به نام دولت و خلاص! این قانون با اصل مالکیت خصوصی که در اسلام اومده منافات داره . چون اراده فرد بر ملکش از بین می رود. حالا یک وقت طرف 10 یا 20 واحد احتکار کرده صحیح. ولی آخه یک نفر که فقط 2 تا آپارتمان 100 متری تو وسط شهر داره این آدم چرا باید مشمول چنین قانون سختگیرانه ای بشه؟

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۹ ۲۳:۴۵

اشکالات این قانون در حین اجرا کاملا مشخص خواهد شد امیدوارم اشکالاتش طوری بر طرف شه که هم مالکان هم قشر ضعیف سود ببرن

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۹ ۲۳:۵۹

متاسفانه از مشکلات مهم ما ضعف نهادهای نظارتیه اگه دقت کنید خبرنگاران ما بهتر از بازرسی های کشور مشکلات کشور رو شناسایی و ریشه یابی میکنن

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۱۷:۲۱

این یک سیاست کاملا اشتباه و دست تو جیب مردم کردن است شاید کسی مثل من دائم بین دو شهر و یا دو کشور در حرکت باشد نتواند ملکش را اجاره دهد این دولت است که باید مسکن اجتماعی بسازد در اختیار قشر ضعیف قرار دهد اینکه یکی سالها زحمت کشیده به راحتی ملکش را در اختیار هر کسی بگذارد که معلوم نیست بتواند اجاره بهایش را بدهد یا به ملکش خسارت برساند و یا اینکه وقتی خودش به ان نیاز داشت نتواند به راحتی ان را پس بگیرد من سال گذشته چندین میلیون صرف خسارت وارد شده به ملکم از سمت مستاجر کردم و یک ریال نتوانستم از انها بگیرم چون ملک را تخلیه نمی کردند

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۲۰ ۲۰:۲۸

اگر خودتان هم مالک بودید همین را می گفتید؟ یک نفر یک عمر زحمت کشیده تونسته یک خانه بخرد حالا باید در هر شرایطی به هر کسی بدهد که معلوم نیست چگونه از ان استفاده کنند و دوم اینکه شاید هم کسی به دلیل مسافرت کاری مدتی در خانه نباشد سال گذشته مستاجر من خسارت سنگینی به من زد و حتی یک ریال نداد با اینکه مهلت اجاره سر امده بود می گفت کلید را تحویل نمی دهم اگر پول پیش را کامل ندهید پمپ اب و کولر که نو کار گذاشته شده بود و سالم تحویل داده شده بود و بر طبق قرارداد باید خسارت می داد سوزانده بود تمام کاشی های اشپزخانه را سوراخ کرده و یک کاشی را به کل کنده بود تمام دیوارها را میخ کوبیده و قسمتی را ریخته بود و کل دیوار که همان موقع رنگ شده بود مثل زغال کرده بود که مجبور شدم دوباره رنگ کنم درب حمام و توالت را پوسانده بود قفل درب ورودی را کنده بود و همینطور دستگیره را و کلی اسیب به در زده بود که مجبور شدم کل درها را عوض کنم پمپ و کولر بگذارم نقاشی کنم بعلاوه اینکه کلی هزینه در این مدت جهت کارهایی از من گرفته بود که هیچ کدام را انجام نداده بود و حتی بعد از تخلیه تا چند ماه زنگ می زد مزاحم می شد که چرا با اینکه اجاره اش تمام شده بود خانه را مجبور بوده تخلیه کند