به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، گیاهپالایی تکنیک پالایشی است که شامل جذب، تغییر شکل، تجمع یا تصعید آلایندهها با کمک گیاهان برای زدودن آلودگیهای آب، خاک و هوا است. این روش را برای زدودن آلودگیهای نفتی نیز بکار میبرند.
گیاهپالایی فناوری جدیدی است که در آن از گیاهان مقاوم برای حذف یا کاهش غلظت آلایندههای آلی، معدنی و ترکیبات خطرناک محیط زیست از جمله فلزات سنگین، مواد نفتی و علفکشها استفاده میشود. امروزه استفاده از گیاهان سبز براساس توانایی فوقالعاده آنها در انباشت عناصر و حذف ترکیبات مضر از محیط و متابولیزه کردن آنها به ملکولهای متنوع، کاربرد فراوان دارد. فلزات سنگین و آلودگیهای آلی، اهداف اصلی گیاهپالایی هستند.
بشر با فعالیتهای صنعتی بیرویه و بدون رعایت موازین زیستمحیطی منجر به آلودگی محیط زیست به انواع مختلف فلزات سنگین، مواد رادیو اکتیو، مواد شیمیایی و مواد آلی مختلف شده است و لزوم پاکسازی محیط از این آلودگیها بمنظور بهرهبرداری پایدار و طولانی مدت از محیط ضروری است. پاکسازی محیط با روشهای مهندسی مرسوم بسیار پر هزینه و قابل اجرا در سطح کوچک است و بدین علت لزوم بکارگیری روش پالایشی مناسب به نظر می رسد.
وبینار " گیاه پالایی"، با سخنرانی منا صراحی (دکتری فیزیولوژی گیاهی) و بابک مرادی (پژوهشگر پسادکتری دانشگاه تهران)، روز سه شنبه چهارم شهریور ماه ۹۹ از ساعت ۱۳ الی ۱۵به صورت مجازی و در فضای اسکای روم برگزار می شود.
این برنامه به معرفی گیاهانی که خاصیت گیاه پالایی دارند می پردازد و درباره چگونگی عملکرد این گیاهان در پالایش و حذف آلاینده ها از محیط زیست بحث می شود.
علاقمندان جهت شرکت در برنامه می توانند به لینک https://www.skyroom.online/ch/alzahrafarhangi/plant-refining مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات