• چهارشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۱:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99051510931
  • خبرنگار : 30147

ادامه راه نیمه‌تمام "رونق تولید" در سال "جهش تولید"

ادامه راه نیمه‌تمام "رونق تولید" در سال "جهش تولید"

ایسنا/خراسان رضوی انتخاب شعار "جهش تولید" در شروع گام دوم انقلاب نشان می‌دهد که همچنان اولویت کشور مسأله اقتصاد است، اما این‌که تاکنون و در این سال‌ها تا چه اندازه سیاست‌های کشور به سمت هموار شدن رفع موانع فعالیت فعالان اقتصادی رفته است، خود جای بسی تأمل دارد.

سال ۹۸ که به نام «رونق تولید» نامگذاری شد، بسیاری از تولیدکنندگان و فعالان این عرصه امید بدان داشتند تا مسئولانی که در عقبه این جنگ بسیار نابرابر قرار دارند با رفع قوانین دست و پاگیر و بسیج امکانات ادامه این راه نفس‌گیر سخت و طاقت‌فرسا را برایشان هموار کرده تا با سرعت بیشتری از قبل بتوانند آن را بپیمایند؛ اما همچنان درگیر و دار بروکراسی‌های اداری و قوانین مزاحم استخوان خرد کردند. گرچه انتظار بود در این سال از مشکلات صنایع و تولیدکنندگان گره‌گشایی شود، اما به خاطر حضور برخی مدیران با اعتمادبه‌نفس کم، عدم مسئولیت‌پذیری، عدم شجاعت در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها با حرکات لاک‌پشتی و رفتارهای فردی، این گره کورتر شد و گره بر گره‌های تولیدکنندگان افزوده شد.

تولید خسته از مشکلات پیشِ رو

در همین خصوص یک تولیدکننده خوراک دام و پرورش‌دهنده مرغ تخم‌گذار و گوشتی در کاشمر گفت: حوزه تولید با مشکلات کلیدی هم ‏چون تأمین نقدینگی، بدهی معوق، مالیات بر ارزش‌افزوده، محدودیت تبادلات پولی و هزینه‌های سربار، عرصه را بر آنها تنگ‌تر کرده است.

غدیر صالحی با بیان اینکه تولید از مشکلات پیش‏‌رو خسته است، افزود: شاید بسیاری از مسئولان در شهرستان و استان به فکر رفع مشکلات تولیدکنندگان باشند، اما متأسفانه قوانین دست و پاگیر و بروکراسی‌های اداری مانع تحقق شعار رونق تولید در سال قبل و جهش تولید امسال شده است.

وی اظهار کرد: برای باز کردن گره‌های زیاد پیش روی تولیدکنندگان، نیازمند حضور نمایندگان، مدیران قاطع و شجاع هستیم زیرا متأسفانه به‌جای اینکه قوانین قبلی اصلاح شود هنوز هم قوانینی به تصویب می‌رسد که مانع جهش تولید است.

به گفته او وضعیت فعلی موجب شده برای جلوگیری از غرق شدن تولیدکنندگان در باتلاق مشکلات و حفظ واحد تولیدی، به هر ریسمانی چنگ بیندازند.

این تولیدکننده اظهار کرد: با نگاه‌های دستوری نمی‌شود تولیدکننده را روی پا نگه داشت و در این شرایط به‌زودی شاهد ورشکستگی بسیاری از مرغداران و نابودی گاوداران خواهیم بود.

صالحی گفت: با زحمت فراوان خریدار خارجی پیدا می‌کنیم، اما زمان ارسال محموله جلوی صادرات را می‌گیرند و متحمل ضررهای بسیاری می‌شویم.

مدیرعامل بزرگترین زنجیره تولیدی کاشمر تصریح کرد: مسئولان متأسفانه می‌خواهند تولیدکننده را با پرداخت تسهیلات زنده نگه‌دارند،  آنان تولیدکنندگان را مجبور می‌کنند محصولات خود را به قیمت پائین بفروشند و از سویی برای جبران ضرر تحمیلی به سمت بانک‌ها بروند در صورتی‌که این روش کاملاً اشتباهی است، از سویی چون بانک‌ها و متولیان، تسهیلات را به دست تولیدکننده واقعی ندادند و در جاهای دیگر هزینه شده اکنون تولیدکننده واقعی و خوش‌حساب در زمان گرفتن تسهیلات به‌جای دادن یک وثیقه، چندین وثیقه آن‌هم از شهرهای بزرگ باید در اختیار بانک قرار دهد؛ در واقع تاوان کلاهبرداری‌های افراد دیگر را تولیدکننده خوش‌حساب باید بپردازد.

صالحی عنوان کرد: متأسفانه کسانی که برای بخش تولید تصمیم‌گیری می‌کنند با مشکلات تولیدکنندگان آشنا نیستند، حال‌ آن‌که اگر در تصمیم‌گیری‌ها تولیدکنندگان هم حضور داشتند وضعیت بهتر بود. در واقع اگر این افراد مدافع تولید ‌بودند نباید درب هیچ کارخانه‌ای بسته می‌بود.

تحقق رونق تولید، با ایجاد فضای مناسب کسب‌وکار

در همین راستا معاونت برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری شهرستان کاشمر تصریح کرد: با توجه به چالش‌های اساسی اقتصاد ایران، نمی‌شود مشکلاتی که چندین دهه با آن درگیر هستیم را طی یک یا دو سال رفع کرد.

وی مطرح کرد: جهش تولید دارای الزاماتی است که باید به آن‌ها توجه شود، باید قوانین مخلِ حوزه سرمایه‌گذاری شناسایی شود، بعضاً سرمایه‌گذار برای گرفتن پروانه و فرآیند تغییر کاربری چندین ماه باید دوندگی کند، لذا با این وضعیت نمی‌توان توقع داشت جهش تولید به معنای واقعی اتفاق بیفتد.

نایه‌در با اشاره به این‌که برای رفع مشکلات و مسائل اقتصادی، با تورم قوانین و بخشنامه‌ها مواجه هستیم، حال آنکه مهمترین مشکل در نحوه اجرای قوانین است، بیان کرد: بخشی‌‏نگری و قوانین هر اداره، مشکلات جدی به‌عنوان مانع تولید به وجود می‌آورد.

وی با اعلام اینکه معتقدم اقتصاد باید مختلط و بخش خصوصی و دولتی با هم باشند، افزود: نگاه‌های دستوری در حوزه تولید نمی‌تواند مشکلات را رفع و اقتصاد را سامان داد.

نایه‌‏در تصریح کرد: برای رسیدن به وضعیت اقتصادی مطلوب باید استراتژی توسعه صنعتی کشور تصویب و در آن اجماع به وجود بیاید، نه این‌که با رفتن دولت‌ها و آمدن مجلس جابجا شود، همچنین برای بهبود فضای کسب‌وکار، تصمیم‌گیری‌های جدی صورت گیرد، زیرا اکنون در حوزه شاخص‌های کسب‌وکار در دنیا رتبه‌ خوبی نداریم و امنیت سرمایه‌گذاری هم مطلوب نیست.

خروجی مطلوب نیست

در ادامه دبیرِ، خانه صنعت، معدن و تجارت کاشمر معتقد است؛ هنوز در تولید دست‌اندازهای بسیاری وجود دارد که کمتر به آن‌ها توجه شده است.

مجید عاقل، بیان کرد: متأسفانه به خاطر تحریم‌ها ساختار تجاری زیر سؤال رفت و نتوانستیم به هدف مورد نظر برسیم و این موجب شد سال قبل در رونق و امسال تاکنون در جهش تولید، خروجی مطلوب را نداشته باشیم.

وی مطرح کرد: با وجود اینکه صنعت یکی از آیتم‌های رشد اقتصادی و توسعه محسوب می‌شود ولی در برخی شهرها از جمله کاشمر شاهد این موضوع نیستیم، حتی به‌جای رفع مشکلات تاکنون برخی بانک‌ها چند کارخانه را به جهت بدهی‌هایی که دارند به تملک خود درآورده‌اند.

 دبیرِ خانه صنعت، معدن و تجارت کاشمر افزود: در حال حاضر تحریم‌ها، بروکراسی اداری، قوانین دست و پاگیر و نبود هم‌افزایی بین مسئولان مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان به وجود آورده و موجب شده نه‌تنها خروجی مطلوبی را در صنعت نداشته باشیم بلکه همان اندک چیزی را هم که داریم به‌مرور از دست بدهیم.

وی مطرح کرد: شاید افزایش بیمه و مالیات مشکلات بسیاری را به وجود آورده باشد اما مشکلات به همین دو عامل مشهود خلاصه نمی‌شود و نوسانات ارز، عدم بستر حمل‌ونقل مناسب از جمله راه‌آهن و فرودگاه، دوری بعد مسافت با مرکز استان در شهرها از جمله کاشمر معضلات بسیاری را ایجاد کرده است.

عاقل گفت: اگر می‌خواهیم شهر صنعتی باشیم ابتدا باید زیرساخت‌ها را فراهم کرد که تاکنون فراهم نشده و این موجب افزایش هزینه‌ها و عدم رقابت‌پذیری شده است، اگر مشکلات به همین منوال ادامه داشته باشد نمی‌توان انتظار رقابت با کالاهای خارجی را داشت.

دبیرِ خانه صنعت، معدن و تجارت کاشمر تصریح کرد: اگرچه امسال به نام جهش تولید نام‌گذاری شده، اما بعضاً نگاه جزیره‌ای آزار دهنده شده، برای گذر از مشکلات هم‌افزایی بین مدیران و کارآفرینان حتی شهرهای اطراف با یکدیگر ضروری است.

وی تحریم‌ها را در بروز مشکلات بسیار دخیل دانست و گفت: وقتی تولیدکننده‌ای نتواند صادرات داشته باشد و یا اگر هم این اتفاق بیفتد پول برگشت نمی‌کند برای کارخانه‌دار انگیزه‌ای نمی‌ماند. این عوامل موجب شده تولیدکننده بالاجبار و ناخواسته تسهیلاتی که می‌گیرد را برای جلوگیری از تعطیل شدن کارخانه و بیکاری پرسنل در بخش‌های غیر مرتبط دیگر سرمایه‌گذاری کند.

دبیرِ خانه صنعت، معدن و تجارت کاشمر گفت: در منطقه ترشیز پتانسیل‌های بسیاری در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و صنایع تبدیلی، فراوری محصولات، بسته‌بندی، پتانسیل‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری دارد که تاکنون به آن‌ها توجه نشده است.

وی همچنین افزود: ضروری است برای تحقق جهش تولید مشکلات ریلی و فرودگاه برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران رفع شود.

به نظر می‌رسد تا حذف موانع تولید برای بهبود کسب‌وکار اتفاق نیفتد، جهش تولید را شاهد نخواهیم بود. در واقع آنچه مسلم است، راه‌های جهش تولید به موانع عمده پیش پای کسب‌وکارها گره‌خورده است و قوانین و مقررات ضدونقیض سد راه تولید و تولیدکنندگان شده و مجالی برای رونق و یا حرکت روبه‌جلو برای آن‌ها نمی‌گذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha