• سه‌شنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99051410330
  • منبع : نمایندگی سمنان

حل معضل اشتغال فارغ‌التحصیلان مستلزم شناخت دقیق از نیازهای بازار کار است

حل معضل اشتغال فارغ‌التحصیلان مستلزم شناخت دقیق از نیازهای بازار کار است

ایسنا/سمنان معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری سمنان معتقد است که رفع مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مستلزم شناخت و مطالعه دقیق نیازهای بازار کار است.

فاطمه منصوری در بازدید از دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان سمنان اظهار کرد: فرهنگ سازی مهارتی باید جزو دغدغه مردم محسوب گردد، مهارت آموزی و افزایش آموزش های فنی و حرفه ای راهکار مهم کاهش بیکاری در جامعه است.

وی توجه به فرهنگ کار را بسیار مهم و کلیدی دانست و اظهار کرد: مهارت آموزی و افزایش آموزش‌های کاربردی راهکار مهم کاهش بیکاری است

وی مهارت را راه بی بدلیل توسعه دانست و گفت: اگر اطلاعات و مطالعه دقیق از نیازهای بازار کار داشته باشیم می توانیم برای آن برنامه ریزی کنیم .

وی با اشاره به سند راهبردی توسعه آموزش‌های مهارتی استان افزود: ترویج و توسعه فرهنگ مهارت‌های آموزشی از مهم‌ترین اهداف این سند است که دانشگاه‌ها باید از این ظرفیت بهره گیرند .

معاون استاندار سمنان با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ مهارت آموزی تصریح کرد: فرهنگ سازی مهارتی باید جزو دغدغه‌های عمومی شود و آموزش‌ها باید متناسب با بازار کار باشد تا فراگیران نگران آینده شغلی خود نباشند.

منصوری با اشاره اهمیت و نقش شورای مهارت خاطرنشان کرد: در این شورا هدف، تجمیع امکانات و توانمندی‌ها است و تمام دستگاه‌های دولتی و خصوصی در کنار هم با اعلام نیازها و ظرفیت‌ها اقدامات لازم را انجام می دهند .

معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری سمنان با اشاره به ضرورت تدوین یک سند راهبردی در این بخش گفت: برای آموزش باید برنامه‌هایی را تدوین کرده و یک نقشه راه مناسب با بستر دیجیتال داشته باشیم.

منصوری ادامه داد:  با ایجاد همگرایی و ایجاد دغدغه مهارت آموزی در نسل جوان و ارزش گذاری به داشتن مهارت؛ بی‌شک جامعه‌ای مهارتی خواهیم داشت لذا باید کارهای فرهنگی زیادی در این زمینه صورت پذیرد .

وی با بیان این که مهمترین دغدغه باید ارتقاء جایگاه مهارت آموزی در سطح استان باشد، گفت: تجمیع ظرفیت‌ها و اتحاد بین حوزه‌های مهارتی به بالارفتن سطح مهارت‌ها و تخصص‌ها در استان می‌انجامد.

رضا نقدی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان از اجرای موفق سامانه بومی آموزش مجازی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: آموزش مجازی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان، رتبه برتر کشور را در سطح دانشگاه فنی و حرفه ای کشور کسب کرد و این دانشگاه آمادگی میزبانی سمینارها و وبینارهای استانی و کشوری را داراست .

وی گفت: جمعیت دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای  بالغ بر 140 هزار دانشجو در تمامی استان‌های کشور و در 176 دانشکده با 25 هزار عضو هیئت علمی و استاد است.

وی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان سمنان در حال حاضر با داشتن بیش از 4 هزار دانشجو و  4 دانشکده در شهرستان‌های سمنان ، شاهرود و امیرآباد دامغان  با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص، کارآفرین و متناسب با فرصت‌های جدید شغلی برای پاسخگویی به نیازهای بازارکار در حوزه‌های مهارتی و تکنولوژی و همچنین افزایش اشتغال مولد و کاهش بیکاری، رسالت و ماموریت خود را دنبال می‌کند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان گفت: این دانشگاه تلاش می‌کند از طریق تربیت تکنسین‌ها و مهندسان ماهر، شایسته و کارآفرین و نیز تعامل با مراکز صنعتی و بخش‌های دولتی و خصوصی، زمینه‌های لازم را برای کسب مهارت، ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای جوانان سرافراز میهن اسلامی فراهم کند.

وی آمار اشتغال فارغ التحصیلان این دانشگاه را بیش از 63 درصد برشمرد و گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان سمنان به‌ عنوان تنها دانشگاه دولتی مهارتی در استان در ۵۸ رشته کاردانی و کارشناسی مهارتی دانشجو می پذیرد که از این تعداد ۳۸ رشته در مقطع کاردانی و ۲۰ رشته در مقطع کارشناسی است.

نقدی اضافه کرد: آمار اشتغال دانش‌آموختگان نشان می‌دهد دانشگاه فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز صنعت رشته‌های تحصیلی را ارایه می‌دهد تا دانشجو بعد از فارغ‌التحصیلی دغدغه اشتغال نداشته باشد. علاوه بر این از آنجا که۶۰ درصد دروس‌ دانشگاه فنی و حرفه‌ای به صورت کارگاهی ارائه می‌شود، دانشجو در کنار درس تئوری، مهارت انجام کار را نیز به خوبی فرا می‌گیرد .

وی با اشاره به کمبودهای این دانشگاه در حوزه فضای آموزشی گفت : انتظار می رود در همین راستا مساعدت لازم در خصوص اختصاص بودجه و رفع نیازهای این مرکز صورت پذیرد تا در راستای شکوفایی هر چه بیشتر و توسعه مطلوب این دانشگاه گام برداشته و بتوانیم نقش کلیدی خود را در حوزه اشتغال به نحوی شایسته انجام دهیم .

این مسئول با بیان این که  طرح جامع آموزش کارکنان در حوزه های فنی و مهارتی توسط استانداری سمنان ارائه و به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان برگزار گردد ، افزود: اقتصادی ترین نوع آموزش، آموزش مهارتی است و آمار اشتغال دانش‌آموختگان نشان می‌دهد دانشگاه فنی و حرفه‌ای به خوبی نیازهای مهارتی بازار را شناسایی کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha