به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، دونالد ترامپ یکشنبه در پیامی توییتری نوشت: به ندرت کسی بیش از جوهر سارنایف، بمبگذار ماراتن بوستون لایق حکم اعدام است. دادگاه پذیرفت که این یکی از بدترین حملات تروریستی داخلی از زمان قساوت های ۱۱ سپتامبر است. با این حال دادگاه استیناف این مجازات مرگ را رد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: زندگی های بسیاری از دست رفت و ویران شد. دولت فدرال باید بار دیگر خواستار مجازات مرگ شود. کشورمان نمی تواند اجازه دهد که این تصمیم دادگاه استیناف اجرایی شود. همچنین مضحک است که این روند تا این حد طولانی شده است.
جمعه گذشته هیاتی متشکل از سه قاضی حکم مرگ جوهر سارنایف را لغو کردند و حکم دادند که دادگاه منطقه ای آمریکا به درستی هیات منصفه را برای جلوگیری از قضاوت جانبدارانه بررسی نکرده بود. این حکم تنها مجازات مرگ را لغو کرد و قضات تاکید کردند که جوهر سارنایف اگر هرگز بتواند از زندان خلاص شود، این اتفاق در آینده نزدیک رخ نخواهد داد.
سارنایف در سال ۲۰۱۵ به مرگ محکوم شد. او به ارتکاب ۳۰ جرم متهم است که از جمله می توان به توطئه و استفاده از سلاح برای کشتار جمعی اشاره کرد. جوهر سارنایف در جریان آن واقعه به همراه برادرش، تیمورلنگ، دو بمب را در میان تماشاگران و نزدیک خط پایان مارتن بزرگ سالانه بوستون منفجر کردند که در پی آن سه تن کشته و بیش از ۲۶۰ تن مجروح شدند.
قاضی دادگاه استیناف با لغو حکم اعدام جوهر سارنایف او را به حبس ابد محکوم کرده اما همزمان دستور داده است که بخشی از اتهامهای او دوباره در دادگاهی جدید بررسی شود؛ اتهامهایی که در میان آنها جرایمی وجود دارد که در صورت تایید میتواند حکم اعدام به دنبال داشته باشد.
جوهر و برادر بزرگترش تیمورلنگ سارنایف شهروندی آمریکا و قرقیزستان را داشتند و اجداد آنها هم اهل چچناند. این دو در روز ۱۵ آوریل سال ۲۰۱۳ دو بمب را که در کولهپشتیهای خود جا داده بودند در نزدیکی خط پایان ماراتن بوستون کار گذاشتند و خود از محل دور شدند.
پس از شناسایی این دو برادر، عملیات بزرگی در سطح شهر بوستون شکل گرفت و پلیس و یگان ضدتروریست بوستون برای سه روز در تعقیب جوهر و تیمورلنگ بودند. تیمور سارنایف در جریان تیراندازی پلیس کشته شد اما جوهر که زخمی هم شده بود چند روز بعد در حالی که درون یک قایق تفریحی پارک شده در حیاط یک خانه در حوالی بوستون پنهان شده بود، دستگیر شد.
انتهای پیام
نظرات