• یکشنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99051208473
  • منبع : نمایندگی زنجان

استاندار زنجان بیان کرد

تعریف ۲۷ پروژه جهش تولید در زنجان

تعریف ۲۷ پروژه جهش تولید در زنجان

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: ۲۷ پروژه جهش تولید در استان تعریف شده که باید اقدامات لازم برای عملیاتی شدن آن‌ها انجام شود.

فتح‌الله حقیقی صبح امروز (۱۲ مردادماه) در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان، اظهار کرد: عملکرد استان در موضوع کنترل قیمت گوشت مرغ در کشور بسیار خوب بوده و در حال حاضر مردم زنجان روزانه ۱۵۰ میلیون تومان پول کمتری بابت گوشت مرغ می‌پردازند و این موضوع حاصل عملیاتی شدن تصمیمات جلسات و برنامه‌ریزی است.

وی، به گزارش عملکرد سه ماهه استان در بخش صمت اشاره کرد و گفت: زنجان در هدف‌گذاری برای جایگزینی واردات و صرفه‌جویی ارزی با ۴۰۰ درصد تحقق برنامه‌ها رتبه اول را کسب کرد. در احیای واحدهای راکد صنعتی نیز بالاتر از هدف در جایگاه نخست قرار گرفت و در صدور پروانه بهره‌برداری هم با ۱۵۰ درصد تحقق برنامه‌ها، اول شد.

استاندار زنجان، با اشاره به اینکه موفقیت‌های حوزه صمت حاصل تلاش همه دست‌اندرکاران است که بستر را برای سرمایه‌گذاری صنعتی و ایجاد اشتغال فراهم کردند، ادامه داد: استان زنجان در برنامه‌ عملکردی، همه ابعاد صنعتی و معدنی رتبه ۴ کشور را کسب کرد و نشان می‌دهد، اگر هدفی که روی کاغذ می‌آوریم را عملیاتی کنیم، به نتایج مطلوبی می‌رسیم.

وی، به توسعه آبیاری نوین اراضی تاکید کرد و افزود: تاکنون بیش از ۵۳ درصد اراضی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز شدند و توانستیم تعهد سال ۹۳ برای تجهیز ۲۵ هزار هکتار به این تجهیزات را تحقق بخشیم و باید همچنان این موضوع در اولویت برنامه‌ها باشد.

این مسئول با اشاره به اینکه باید موضوع پایاب سدهایی همچون کینه‌ورس و گلابر تحقق یابد، عنوان کرد: در کاداستر رتبه اول کشور را داریم و باید این روند را حفظ و به‌طور ویژه روی آن کار کنیم. موضوع مکانیزاسیون گلخانه‌ها نیز باید در برنامه‌های جهادکشاورزی باشد.

حقیقی به ایجاد واحد پرورش دام سبک ۶۰ هزار تنی اشاره و بیان کرد: این موضوع با همت مسئولان به حضور سرمایه‌گذار منجر شده و باید تلاش کنیم تا نتیجه دهد. در مورد کمبود نهاده‌ها صحبت‌هایی با وزیر جهادکشاورزی صورت گرفته و مشکلات در حال پیگیری است.

وی در مورد مبادله موافقت‌نامه‌های هزینه‌ای و تملک دارایی، تصریح کرد: مدیران موظف‌اند اقدامات لازم در این راستا را انجام دهند و اسامی مدیرانی که در این امر تعلل کنند باید تا پنج‌شنبه هفته جاری اطلاع داده شود.

استاندار زنجان با اشاره به تعیین ۲۷ پروژه برای جهش تولید، اظهار کرد: باید کمیته‌ای برای تحقق این پروژه‌ها تشکیل و مشکلات شناسایی و رفع شود تا در پایان سال شاهد عملیاتی نشدن پروژه‌ها نباشیم.

خرید تضمینی ۲۱۵ هزار تن گندم

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به پیش‌بینی برداشت ۴۴۵ هزار تن گندم در سال‌جاری، اظهار کرد: تاکنون ۲۱۵ هزار تن معادل ۵۰ درصد گندم تولیدی خریداری شده است که امسال هدف‌گذاری کرده‌ایم ۷۴۶ هزار تن تولید محصولات راهبردی از جمله گندم، جو، سیب‌زمینی، حبوبات و دانه‌های روغنی داشته باشیم.

جواد تاراسی یادآور شد: امسال ۲ راهبرد اصلی جهش تولید در بخش کشاورزی تعیین کردیم که یکی به تولید پایدار و خوداتکایی در محصولات راهبردی و دیگری به ارتقای بهره‌وری عوامل تولید مربوط می‌شود. در بخش تولید پایدار ۹ پروژه تعریف شده که توسعه باغات در اراضی شیب‌دار و احداث واحد پرورش ماهی ۹۰۰ تنی از مهم‌ترین آن‌ها است.

وی تولید زنجیره گوشت قرمز را از دیگر طرح‌های بخش تولید پایدار عنوان کرد و گفت: یک واحد تولیدی به ظرفیت ۹۲ هزار راس گوسفند و تولید ۵۵۰ تن گوشت قرمز در حال احداث است و ۳۵ درصد پیشرفت فزیکی دارد. همچنین دو طرح دیگر برای توسعه زنجیره گوشت و شیر، هر کدام به ظرفیت ۳۰۰۰ راس گاو شیری در مرحله شروع اقدامات اجرایی است.

این مسئول ادامه داد: توسعه صادرات محصولات کشاورزی در دستور کار قرار دارد که هدف کمی آن ۳۰۶ هزار تن برآورد شده است. توسعه کشت گیاهان دارویی نیز از دیگر برنامه‌ها است که عملکرد استان ۵۴۹ هکتار و هدف کمی سال‌جاری ۵۰۰ هکتار است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان تصریح کرد: در راستای ارتقای بهره‌وری عوامل تولید، طرح‌هایی همچون اصلاح باغات با روش‌های نوین، توسعه صنایع تبدیلی ارتقای مکانیزاسیون کشاورزی، بهبود پایه ژنتیکی عوامل تولید، احداث کانال‌های آبیاری و تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری پیش‌بینی شده است.

وی، کمبود نهاده‌های کشاورزی و دامی و ضرورت تخصیص به‌موقع ارز مورد نیاز، تمدید پروانه‌های تامین آب توسعه باغات در اراضی شیب‌دار شهرستان طارم و اتخاذ تدابیر لازم برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی را از جمله چالش‌ها و موارد مورد توجه بخش کشاورزی برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha