• پنجشنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99050906625
  • خبرنگار : 71282

این طرح فارغ التحصیلان را جذب بازار می کند

این طرح فارغ التحصیلان را جذب بازار می کند

به اعتقاد کارشناسان یکی از علل عمده بیکاری در کشور نبود مهارتهای مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار است و لازمه جذب فارغ التحصیلان به بازار کار، داشتن مهارت است.

به گزارش ایسنا، چند سالی است که دولت در راستای فراهم کردن فرصتهای اشتغال و مهارت آموزی کارجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، طرح کارورزی را به عنوان یکی از برنامه های مهم خود به اجرا در آورده است.

کارورزی طرحی موثر در توسعه اشتغال همراه با مهارت آموزی است که زمینه آشنایی فرد با محیط کار و جذب وی در بنگاه‌ اقتصادی را فراهم می‌کند.

هدف از اجرای کارورزی، افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش‌آموختگان از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار برای ورود به بازار کار، ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب‌وکار دانش‌ آموختگان، تسهیل در جذب و بکارگیری فارغ التحصیلان در بنگاه و فراهم کردن زمینه انتقال دانش از دانش‌آموخته به بنگاه است.

آخرین آمار عملکرد طرح کارورزی نشان می دهد که ۱۳۱ هزار و ۴۲۴ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی به عنوان متقاضی طرح کارورزی ثبت‌نام کرده‌ و واجد شرایط شناخته‌ شده‌اند؛ از این تعداد ۴۲ هزار و ۷۸۱ نفر جذب بنگاه شده و ۱۸ هزار و ۲۶۲ واحد پذیرنده ثبت‌نام کرده‌اند.

همچنین بیشترین تعداد داوطلب ثبت نام شده، تعداد واحد پذیرنده و تعداد قرارداد منعقده متعلق به استان فارس بوده است.

شرط برخورداری از مزایای دوره کارورزی این است که دانش‌آموخته دانشگاهی در سامانه کارورزی ثبت‌نام کرده، دارای مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی باشد، در زمان ثبت‌نام در سامانه کارورزی کمتر از ۳۵ سال سن داشته و قبلا دوره کارورزی را نگذرانده باشد.

طول دوره کارورزی حداکثر ۲۴ ماه است و سقف کمک هزینه کارورزی، به تناسب مقطع تحصیلی و حضور کارورز در کارگاه برای مقطع کارشناسی تا ۵۰۰ هزار تومان، کارشناسی ارشد ۶۰۰ هزار تومان و دکترا تا ۷۰۰ هزار تومان به طور ماهیانه تعیین می‌شود و در پایان دوره مقدماتی و پس از تایید واحد پذیرنده به حساب کارورز واریز می‌شود.

مهمترین مزیتی که در این طرح برای کارآفرینان و کارفرمایان پیش بینی شده این است که در صورت جذب کارورز، از معافیت حق بیمه سهم کارفرما به مدت حداکثر دو سال برخوردار می‌شوند.

کارشناسان، طرح کارورزی را جبران ضعف مهارت در دانش آموختگان و فرصت آشنایی فارغ التحصیلان با محیط کار می دانند که در افزایش قابلیت‌های آنها برای جذب فرصتهای شغلی در آینده و ورود به بازار کار اثرگذار است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر بخش اعظمی از بیکاران کشور را افراد فاقد مهارت تشکیل می‌دهند که ضرورت دارد برای مهارت افزایی آنها برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد و طرح کارورزی بهترین فرصتی است که ضمن مهارت افزایی جویندگان کار در شغل مورد نظر، آنها را جذب صنایع، بنگاهها و بازار کار می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha