• چهارشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99050805704
  • خبرنگار : 71607

دانشمندان یک گام به توسعه آزمایش خون برای تشخیص بیماری آلزایمر نزدیک شدند

دانشمندان یک گام به توسعه آزمایش خون برای تشخیص بیماری آلزایمر نزدیک شدند

محققان دانشگاه "واشنگتن" در مطالعه اخیرشان یک گام به توسعه آزمایش خون برای بیماری آلزایمر نزدیک شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، آزمایش خون آزمایشگاهی که محققان توسعه داده‌اند طی چندین مطالعه توانسته با موفقیت افراد مبتلا به آلزایمر را از افراد سالم با دقت بالا تشخیص دهد حال تمامی این نتایج می تواند روزنه امیدی برای جهانیان ایجاد کند که ممکن است در آینده راهی نوین و ساده برای تشخیص این بیماری وجود خواهد داشت.

یکی از چالش‌های بزرگی که امروزه محققان آلزایمر با آن روبرو هستند، شناسایی این بیماران در اولین مرحله بیماری است. اگر درمان های آینده نگر، اثربخش باشند و بتوانند قبل از بروز علائم کاهش شناختی، آن را آشکار کنند، دانشمندان قادر خواهند بود تا به بهترین نحو افراد پرخطر را تشخیص دهند.

توسعه چنین آزمایشی یک هدف طولانی مدت برای دانشمندان بوده است با این حال هنوز هم دانشمندان اظهار کرده‌اند که آزمایشات بیشتری برای تایید صحت این آزمایش وجود دارد و هنوز برای استفاده گسترده آماده نیست. اما نتایجی که روز گذشته منتشر شده نشان می‌دهد که محققان در مسیر صحیحی قرار دارند. در این آزمایش افراد مبتلا به آلزایمر با افراد سالم که مبتلا به این بیماری نبودند مورد آزمایش قرار گرفتند و آزمایش خون مذکور توانست با دقت ۸۹ تا ۹۸ درصد بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر را با دقت بالا شناسایی کند.

"ماریا کاریلو"(Maria Carrillo)، مدیر ارشد علمی انجمن آلزایمر گفت: نتایج آزمایشات اخیر بسیار خوب بود چرا که ما در مطالعات پیشین شاهد چنین دقت بالایی نبودیم.

دکتر "الیزر ماسلیا"(Eliezer Masliah) ، رئیس انجمن علوم اعصاب انستیتوی ملی کهنسالی ایالات متحده نیز ضمن تایید گفته های کاریلو، گفت: داده‌ها بسیار دلگرم کننده به نظر می‌رسند. به نظر می‌رسد آزمایش جدید دقیق‌تر، حساس‌تر و مطمئن‌تر از روش‌های قبلی است اما باید آزمایشات بسیار گسترده‌ای برای تایید آن انجام شود.

این پژوهشکده هیچ نقشی در این مطالعات نداشته است اما کمک‌های مالی برای انجام تحقیقات اولیه برای توسعه آزمایش خون به این محققان اهدا کرده است.

برخی گزارشها نتایج دلگرم کننده آزمایش خون مذکور را نشان می‌دهند که طی آن نسخه‌های غیرطبیعی آمیلوئید را محققان طی این آزمایش اندازه گیری می‌کنند. یک کارآزمایی طولانی مدت نشان می دهد که سطح بالایی از پروتئین های آمیلوئید در مغز به عنوان یک نشانه اولیه بیماری آلزایمر قبل از آشکار شدن کاهش شناختی عمل می کند. فرضیه وجود آمیلوئید طی چند دهه گذشته راهنمای اکثر تحقیقات برای درمان بیماری آلزایمر بوده است. ایده این است که تجمع پروتئین های سمی آمیلوئید در مغز که "پلاک" نامیده می شوند، عامل اصلی تخریب کننده سیستم عصبی و بروز بیماری آلزایمر است. محققان در این مطالعه جدید بر روی پروتئین دیگری به نام تاو نیز تمرکز داشتند و دریافتند یک شکل از آن به نام p-tau۲۱۷ یک شاخص قابل اطمینان‌تر برای بررسی و تشخیص این بیماری است.

پروتئین‌های تاو( Tau Proteins) پروتئین‌هایی هستند که ریزلوله‌ها را تثبیت می‌کنند. پروتئین تاو در نورونهای دستگاه عصبی مرکزی به فراوانی و در آستروسیت‌ها و الیگودندرسیتها به میزان کمتری یافت می‌شوند. پروتئین‌های تاوی که کارکرد خود را در تثبیت کردن ریزلوله‌ها از دست داده‌اند عامل اصلی بیماری‌های مرتبط به زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون هستند. در بیماری آلزایمر تاو غیرطبیعی از ریزلوله‌ها جدا شده و باعث از هم پاشیدن ریزلوله‌ها می‌شود. فرافسفرگیری پروتئین‌های تاو باعث خودسامانی و در نهایت ایجاد کلافه‌های عصبی رشته‌ای می‌شود. به وجود آمدن این کلافه‌ها در داخل نورون جابجایی و ترابری سلول را از کار می‌اندازد و باعث مرگ سلول می‌شود. این باعث گسست و قطع ارتباط نورون‌ها در قسمت‌های خاص مغز و نهایتاً از دست دادن حافظه می‌شود. محققان بر این عقیده‌اند نتایج این آزمایش خون نوین امید بخش است اما هنوز هم آزمایشات بیشتری برای تایید آن وجود دارد. مؤسسات ملی بهداشت ایالات متحده، گروه‌های بهداشتی دولت سوئد، انجمن آلزایمر، بنیادهای مختلف و چندین شرکت از حامیان این مطالعه هستند.

یافته‌های این مطالعه در "کنفرانس بین المللی انجمن آلزایمر"(Alzheimer's Association International Conference) که به دلیل همه گیری کروناویروس بصورت آنلاین برگزار می‌شود، مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha