• شنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99050402391

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس مطرح کرد

نقش بی‌بدیل جهاددانشگاهی در پیشرفت کشور به دور از نگاه سیاسی

نقش بی‌بدیل جهاددانشگاهی در پیشرفت کشور به دور از نگاه سیاسی
ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز

ایسنا/فارس نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی به دور از نگاه سیاسی بیمارگونه و سیاسی کاری‌های بیهوده، قطعا با استفاده از نیروهای متخصص و خبره می‌تواند در شناسایی نیازهای جامعه و پیشرفت کشور نقشی بی بدیل ایفا کند.

ابراهیم عزیزی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تبریک چهل‌سالگی جهاددانشگاهی، بیان کرد: با نگاهی به خدمات گسترده این مجموعه در طول سال‌های گذشته، شاهد دستاوردهای بسیار مهمی از این نهاد انقلابی خواهیم بود که هر کدام در جای خود دارای ارزش و اعتبار ویژه‌ای است.

او افزود: تولید چشمگیر مقالات علمی با ارجاعات بالا در نشریات علمی معتبر تا موفقیت‌های غرورآمیز پژوهشگاههایی چون رویان در بحث سلول‌های بنیادی و دهها موفقیت علمی دیگر حاصل نگاه انقلابی و روبه رشد در این نهاد بوده است.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این موفقیت‌ها زمانی جلوه بیشتری پیدا می‌کند که با توجه به حساسیت‌های علمی کشورهای پیشرفته و بعضا تحریم‌های ظالمانه آنها، با تلاش محققان بومی به دست آمده و همین امر ارزش کار جهاد دانشگاهی و کارکنان خدوم آن را چند برابر کرده است.

عزیزی با بیان اینکه افتخارات این نهاد در طول سال‌های پس انقلاب به ویژه با دستاوردهای علمی در زمینه‌های گوناگون آنقدر متنوع و چشمگیر است که همگی در جای خود ارزشمند و ماندگار بوده و حداقل یک نیاز کشور را برطرف کرده است، افزود: به عنوان مثال؛ می‌توان موفقیت در زمینه سلولهای بنیادی را به عنوان یک حرکت ماندگار و تحولی بزرگ نام برد از این جهت که معدود کشورهایی در دنیا به این موفقیت دست پیدا کرده‌اند.

او در پاسخ به این سوال که جهاددانشگاهی به عنوان نهادی پیشرو و نوآور چه نقشی در رصد و شناسایی نیازهای جامعه می‌تواند ایفا کند؟ خاطرنشان کرد: متخصصان این نهاد انقلابی با دیدگاه علمی خود به خوبی قادر خواهند بود ضعف‌ها و کاستی‌ها را شناسایی کرده و برای علاج آن نسخه علمی بپیچند.در این راستا به دلیل حضور اساتید فرهیخته دانشگاه و نخبگان علمی در عرصه‌های مختلف در جهاد دانشگاهی، امکان آزمون و خطا در پیشبرد امور به حداقل ممکن می‌رسد و همین مسئله هزینه‌های کمتری را به کشور تحمیل می‌کند که این نیز از ظرفیت‌های این نهاد تاثیرگذار است.

عزیزی همچنین با تصریح بر این موضوع که یکی از بنیادی ترین ارکان انقلاب اسلامی، آزادی از قید و بند مستکبران و نگاه تحقیرآمیز آنان به کشور بود، گفت: ماموریت جهاد دانشگاهی نیز در کنار سایر نهادهای دیگر، در این راستا تعریف شد و انصافا در این جهاد علمی و جنگ نابرابر مقابل اقتدار علمی ابرقدرت‌ها،  موفق عمل کرد.

او «تکیه بر توان داخلی»، «اعتماد به نیروهای نخبه بومی»، «تلاش خستگی ناپذیر»، «ناامید نشدن در برابر زرق و برق علمی کشورهای پیشرفته» و ...را از شاخصه‌هایی برشمرد که این نهاد را از سایرین متمایز می‌کند و همین شاخصه‌ها موجب موفقیت‌های روزافزون در آن شده است.

رئیس کمیته امنیت کمیسیون ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به دلیل حاکم بودن نگاه علمی و تخصصی در جهاد دانشگاهی و حضور افراد مومن و انقلابی که به آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی در خودکفایی و اقتدار علمی کشور متعهد بودند، اکثر افرادی که در این نهاد رشد کردند، منشاء خدمات بسیاری به نظام شدند که از این بابت باز هم نقش جهاد دانشگاهی کم نظیر است.

عزیزی عنوان کرد: امروز همه ما می‌دانیم که اولویت‌های کشور در اقتصاد و فرهنگ خلاصه شده که در هر دو عرصه جهاد دانشگاهی می‌تواند به خوبی اثرگذار باشد.رشد اقتصادی و جهش تولید نیازمند نگاه علمی و جهادی است که ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در این عرصه بسیار است.

او خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد جهاد دانشگاهی با قدرت می‌تواند در این عرصه ورود کند و به عنوان یک بازوی محکم علمی در کنار صنعتگران و فعالان اقتصادی استان قرار گیرد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ماموریت امروز جهاد دانشگاهی در استان پهناور فارس بدون شک کمک به جهش تولید و رونق اقتصادی استان است تا بتوانیم با یک نگاه علمی و هوشمندانه بر معضل بیکاری و گرفتاری‌های ناشی از آن فائق بیاییم.

عزیزی همچنین بیان کرد: جهاد دانشگاهی فارس به عنوان پلی بین صنعت و دانشگاه با شناسایی و رصد علمی ضعف‌ها و کاستی‌ها و استفاده از توان متخصصان و فناوری روز، می‌تواند تاثیر بسیاری بر رونق اقتصادی استان داشته باشد.

نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان گفت: به دلیل تعریف ماموریت‌های مختلف در ابعاد گسترده فرهنگی و اجتماعی  برای جهاد دانشگاهی، قطعا گستردگی این خدمات در کشور قابل توجه است و با توجه به افتخارات کم نظیر در حوزه‌های مختلف، عملکرد خوبی را شاهد بودیم که می‌تواند بهتر از این هم باشد.

به گزارش ایسنا، در تاریخ 23 خرداد سال 1359، به دنبال فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (قدس سره)، مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، این ستاد در جلسه مورخ 16 مردادماه سال 1359، با هدف، بسترسازی برای تحقق اهداف انقلاب فرهنگی، جهاددانشگاهی را به عنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی تاسیس کرد. اساسنامه این نهاد، 11 آذر 1365 مورد تجدید نظر قرار گرفت و با حذف وظیفه مشارکت در مدیریت اداره دانشگاه ها و تاکید بر انجام فعالیت‌های فرهنگی و تحقیقاتی با هدف اسلامی شدن دانشگاه ها به تصویب رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha