مجید جعفری با بیان این مطلب، اظهار کرد: بررسی سامانه آماری جوجهریزی مرغداریهای استان در تیر ماه نشان میدهد نزدیک به دو میلیون جوجهریزی بیشتر از ماه قبل صورت گرفته، بنابراین عملکرد تولید مرغ استان در مرداد ماه پنج هزار تن بیشتر از تیرماه خواهد بود.
وی افزود: به مصرفکنندگان مرغ توصیه میکنیم که از دهم مردادماه به بعد حتما به مصرف مرغ و توسعه سرانه مصرف در سبد غذایی گوشت سفید توجه داشته باشند و به مرغداران نیز توصیه میکنیم که حتما سقف ظرفیت جوجهریزی و تقویم مناسب تولید را رعایت کنند تا به مشکل زیادی عرضه مرغ و ضرر و زیان ناشی از آن، مشابه ابتدای سال 99 و به علت بحران ناشی از کرونا دچار نشوند.
جعفری بیان کرد: استان خراسان رضوی توان تولید 240 هزار تن گوشت مرغ در سال را در بیش از هزار و 350 واحد تولیدی استان دارد، اما به لحاظ پایین بودن سرانه مصرف این محصول پروتئینی در استان در حد 170 تا 180 هزار تن در سال تولید انجام میشود و علاوه بر تولید سال قبل، برنامه توسعه تولید در حد 30 هزار تن در سال به منظور توسعه صادرات، در برنامه جهش تولید بخش طیور گوشتی استان قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: سامانههای نظارت بر کیفیت و بهداشت تولید مرغ استان کاملا فعال و در حال انجام وظیفه بوده و مراحل تولید مرغ از ابتدا تا انتهای تولید توسط کارشناسان ناظر فنی نظام مهندسی کشاورزی و همچنین ناظران بهداشتی سازمان نظام دامپزشکی کاملا کنترل شده و رسیدن به ضریب تبدیل مناسب 1.9 در این عرصه تولید و کاهش شدید تلفات در طی دوره، نشان از پرورش مناسب به دور از مخاطرات و بیماریها، کاهش شدید نیاز به درمان و عدم استفاده از داروهای شیمیایی و آنتیبیوتیکها دارد، صادرات بیش از 15 هزار تن مرغ به سایر کشورها در سال قبل گواه کیفیت تولید در این بخش است.
وی خاطرنشان کرد: افزایش راندمان تولید در واحدهای مرغداری استان با استفاده از توسعه مکانیزاسیون، بهبود تغذیه صنعتی و افزایش پوشش زنجیرههای تولید در برنامههای سال 99 مدیریت طیور جهاد کشاورزی استان بوده و در حال حاضر از تعداد هفت میلیون جوجهریزی استان در ماه، 1.5 میلیون جوجهریزی تحت پوشش پنج زنجیره تولید مرغ استان و در طی برنامه پنج ساله پوشش کامل جوجهریزی استان در غالب زنجیره تولید مد نظر است.
بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، جعفری اضافه کرد: با ایجاد این زنجیرهها عوامل واسطهگری در صنعت به حداقل رسیده و بر اساس نتایج به دست آمده فاصله قیمت تمام شده مرغ در مرغداری تا قیمت خرید گوشت مرغ در بازار را به کمترین میزان ممکن میرساند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: حلقههای زنجیره تولید مرغ گوشتی شامل واحد مرغ مادر، جوجهکشی، مرغداری، کشتارگاه، تولید خوراک طیور و بستهبندی و صادرات و عرضه مرغ است که با مالک بودن حداقل سه حلقه از این حلقهها و قرارداد با دیگر حلقهها، شرکتها میتوانند مجوز زنجیره اخذ کنند.
انتهای پیام
نظرات