عزمش را جزم کرده تا صنایع دستی شهرش و حتی استان خود که نه صنایع دستی فراموش شده برخی استانهای ایران را دوباره احیا کند و این کار را در بافت بازار تاریخی و قدیمی شهرش آغاز کرد تا سکوت حاکم بر این بازار قدیمی با مغازه های تقریبا در بسته آن را بشکند. شدیدا به او برخورده که بازار قدیمی شهر تاریخی اش که قدمت بسیاری از سازه های آن به ۱۰۰۰ سال و حتی بیشتر می رسد این گونه در سکوت فرو رفته و تنها هر چند گاهی با صدای پای رهگذری جان تازه می گیرد ولی سریع باز به خاموشی می رود.
علیرضا الیاسی جوان ۳۰ ساله از اهالی شهر تاریخی زواره اصفهان آستین همت بالا زده تا با احیای هنر دست نیاکان خود بار دیگری هنر ایرانی را به رخ بکشد.
این فعال صنایع دستی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اهمیت توجه به صنایع دستی گفت: با توجه به تولید صنایع دستی در خانواده چند سالی بود که به فکر احیای صنایع دستی افتادیم و با تلاش همسرم و یک نفر از دوستان فعال میراث فرهنگی، با راه اندازی صنایع دستی در بازار قدیمی شهر زواره در این راه قدم برداشتم.
این فعال میراث فرهنگی با بیان این که الان حدود ۲ سالی است در این زمینه فعالیت می کنیم، گفت: تا الان برای رونق صنایع دستی، حدود ۶۰ میلیون تومان هزینه کرده ایم.
الیاسی اظهارکرد: ۷۰ درصد صنایع دستی احیا شده یا در حال احیا از صنایع دستی خود شهرستان اردستان و شهر زواره است و هدف این است که بیشتر از تولیدات شهر خود حمایت کنیم، البته در کنار این حمایت، از برخی شهرها هم صنایع دستی داریم.
وی چرم دوزی، گلیم بافی، عروسک بافی، زیورالات، خراطی چوب، سفالگری، نمد بافی، سبد بافی، پرده های اسپند، آهنگری، قلم زنی مس را از جمله صنایع دستی شهر زواره عنوان کرد و گفت: حدود ۷۰ نفر غیرمستقیم صنایع دستی تولید می کنند و حدود ۲۸ نفر مستقیم برای ما کار می کنند.
وی گفت: اگر کمک مسئولان را داشته باشیم، در نظر داریم برای کمک به صنعت گردشگری و صنایع دستی چند کارگاه دیگر بزنیم و نیروهای بیشتری را بکار بگیریم که هم برای آنها اشتغالزایی شود و هم صنایع دستی شهر را به شهرهای دیگر ارسال کنیم.
این دوستدار صنایع دستی ضمن اشاره به بازدید و قول مسئولان برای ادامه کار در حال حاضر بیشترین مشکل خود در این زمینه را کمبود و عدم اختصاص تسهیلات برای راه اندازی بیشتر کارگاه و نیرو عنوان کرد.
وی در خصوص استقبال مردم و گردشگران از صنایع دستی هم گفت: مردم از لحاظ اقتصادی شرایط خوبی ندارند، ولی کم و زیاد استقبال کرده اند، ولی هنوز برای حمایت از ما خیلی جا دارد.
الیاسی احیای این صنعت را در یک شهر تاریخی به خصوص در زمینه گردشگری لازم دانست.
این فعال در زمینه صنایع دستی در عین حال با مثبت ارزیابی کردن توجه و خرید این آثار از سوی همشهریان و گردشگران از مسئولان توجه و حمایت بیشتر در این زمینه را خواستار شد و گفت: در شهر زواره هنرمندان زیادی برای فعالیت و کار در این زمینه حضور دارند.
الیاسی در مورد اهداف بلندمدت خود در این زمینه هم گفت: سعی کردیم با توجه به رونق صنایع دستی یادی از گذشتگان این عرصه کنیم، چراکه چند دسته از صنایع دستی مخصوص شهر زواره بوده و تلاش داریم این نوع صنایع دستی را حفظ کنیم تا از گذشتگان ما یادی شود.
وی گفت: از همه مردم و مسئولان میخواهیم از این تولیدات دستی که هم هنر است و هم نیاز مالی هنرمندان فعال این عرصه را برطرف می کند، حمایت کنند، چرا که ما در این زمینه حرف برای گفتن زیاد داریم.
الیاسی در پایان افزود: ما برای حمایت از گردشگری فعالیت های زیادی کردیم و گردشگران زیادی آوردیم و این امر بزرگ، با توجه به شرایط خوب شهر ما که بیش از ۳۰ اثر تاریخی و جهانی دارد، کمک میطلبد و حمایت نیاز دارد.
انتهای پیام
نظرات