علی رحمانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مسائل اقتصادی به ۲ دسته کلان و خرد تقسیم میشوند و مهمترین مشکل اقتصادی «نرخ ارز» است؛ البته باید بگوییم که قوانین ملی نیز روی مسائل بومی تأثیر دارند.
وی ادامه داد: در اقتصاد باید عرصههای جدیدی مانند «فارکس» یا همان بازار تبادل ارزهای خارجی و «پولهای الکترونیکی» را تقویت کنیم و با «رمز ارز» یا «پول الکترونیکی» فعالیت پولی داشته باشیم و در تجارت خارجی از آنها استفاده کنیم.
معاون هماهنگی برنامهوبودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بیان کرد: در استان قزوین کشاورزی پتانسیل بالایی داشته و در تأمین غذای تهران نقش اساسی دارد. در استان قزوین بخش خدمات نسبت به دیگر بخشها رشد کمتری داشته در حالی که در این بخش پتانسیل بالایی وجود دارد؛ با رشد این بخش میتوانیم شاهد پیشرفت قزوین در عرصه اقتصاد باشیم.
وی خاطرنشان کرد: استان قزوین فاقد فرودگاه، هتل و مرکز درمانی فوق پیشرفته است و در حوزه تجارت و بازرگانی نیز رشد نکرده و این امر نشان میدهد که در بخش خدمات بهداشتی و درمانی، فرهنگی و بازرگانی جای پیشرفت وجود دارد.
ایجاد صنایع مادر در استان توجیه اقتصادی ندارد
رحمانی تصریح کرد: عدهای میگویند با ایجاد صنایع مادر در استان گره اقتصادی قزوین باز میشود درحالیکه این امر صحت ندارد چون ایجاد صنایع مادر به کمآبی و مشکلات زیستمحیطی استان دامن میزند.
وی عنوان کرد: برخی از افراد توسعه نیروگاهها را پیشنهاد میدهند، درحالیکه با ظرفیت کنونی تولید نیروگاههای استان چند برابر مصرف برق قزوین، برق تولید میکنیم.
معاون هماهنگی برنامهوبودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به اینکه نوسازی، بازسازی و تکمیل زنجیره تولید اولویت صنعت استان به شمار میرود، گفت: در استان قزوین صنایع با قدمت ۳۰ تا ۵۰ ساله مستقر هستند و ضرورت دارد که این صنایع برای رقابت در بازار بازسازی شوند چون نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی باعث تولید کالای با کیفیت میشود.
وی افزود: البته لازم به ذکر است که در صنایع شوینده و قطعات خودرو جایگاه مطلوبی در کشور داریم. تکمیل زنجیره تولید در استان حائز اهمیت است بر همین اساس ایجاد صنایع قبل و بعد از آن موفق خواهند بود و در شهرکهای صنعتی استان میتوانیم سراغ تکمیل زنجیره تولید برویم.
رحمانی متذکر شد: وقتی تولید افزایش پیدا کند به منابع زیستمحیطی فشار وارد میشود ولی در بخش خدمات اینگونه نیست؛ استان قزوین با توجه به قدمت تاریخی و پایتختی آن در دوره صفویه ظرفیت بالایی در گردشگری دارد.
وی اضافه کرد: در بخش کشاورزی از پتانسیل استان استفاده کردهایم و در حال حاضر با توجه به کاهش سطح آب سفرههای زیرزمینی باید با آبیاری مدرن و روشهای جدید کشاورزی مانند گلخانه به تولیدات کشاورزی بیفزاییم تا آب استان بیش از این کاهش پیدا نکند.
معاون هماهنگی برنامهوبودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اظهار کرد: در بخش کشاورزی برخی از محصولات مانند زیتون میتواند برای استان ارزشافزوده ایجاد کند که باید با ایجاد صنایع تبدیلی از این قابلیت استفاده کنیم؛ متأسفانه به دلیل ضعف در این بخش، تولیدکنندگان زیتون در استان محصول خود را در گیلان عرضه میکنند بنابراین اگر در بخش خدمات سیستم بازرگانی و یا صنایع تبدیلی ایجاد شود بسیاری از مشکلات این حوزه حل خواهد شد.
عمده مشکل مسکن استان کمبود زمین است
وی اشاره کرد: بخش مسکن یکی از بخشهای مغفول مانده در استان است با رونق این بخش میتوانیم علاوه بر اشتغالزایی به کاهش قیمت آن کمک کنیم ولی عمده مشکل استان کمبود زمین است؛ البته بافت فرسوده فرصت مناسبی برای اجرای پروژههای مسکن ملی است و زیرساختها در آن فراهم است ولی متأسفانه به علت خرده مالکی اراضی دولت برای اجرای پروژههای ساخت مسکن در آن با مشکل مواجه میشود. در تهران پروژههای خوبی در بافت فرسوده اجرایی شده که میتوانیم از تجارب آنها در قزوین استفاده کنیم.
رحمانی مطرح کرد: صنایع استان در بخش مصالح ساختمانی تولیدات خوبی دارند که رونق این بخش میتواند به رونق این واحدهای تولیدی نیز منجر شود و وجود معادن کانیهای غیرفلزی در استان گواه بر این است و باید زمینههای صنعتی سازی را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: رونق بخش مسکن میتواند صنایع پیشین را هم فعال کند و در حقیقت بهعنوان یک لوکوموتیو حرکت کرده و بقیه صنایع را به حرکت درآورد.
معاون هماهنگی برنامهوبودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به افزایش قیمت کالاها و کنترل آن گفت: کنترل قیمت، در اقتصاد علمی نیست و افزایش حجم نقدینگی یکی از عوامل افزایش قیمت به شمار میرود؛ البته افزایش قیمت یک کالا ریشه در عدم نظارت و یا مشکلات تولید دارد که بایستی این ۲ مقوله بررسی و مشکل رفع شود.
خصوصی سازی، ملی انجام میشود
وی بیان کرد: خصوصیسازی و واگذاری بنگاههای تولیدی در سطح ملی انجام میشود و استان هیچ دخالتی در آن وجود ندارد؛ واحدهای تولیدی باید به افرادی واگذار شوند که بتوانند اشتغال و تولید واحد موردنظر را افزایش دهند، علاوه بر آن تخصص و علاقه به فعالیت اقتصادی نیز بسیار مهم است.
رحمانی ضمن اشاره به اینکه آیندهنگاری و آیندهپژوهی یک امر لوکس است و در عمل باید پروژه را بشناسیم و به دنبال تجاریسازی آن باشیم، یادآور شد: در حوزه گردشگری برخی زیرساختها مانند هتل در قزوین وجود ندارد ولی مهمتر از آن مسئله فرهنگسازی است که باید قزوین را بهعنوان یک استان مقصد گردشگری معرفی کنیم.
وی افزود: شهرهای دیگر استان نیز ظرفیت گردشگری دارند که میتوانیم بر روی آن تمرکز و حلقه گردشگری را در استان تکمیل کنیم. باغستانهای شهر قزوین و تاکستان ظرفیت گردشگری دارند که میتوانیم برای آن نیز برنامهریزی داشته باشیم.
معاون هماهنگی برنامهوبودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به اینکه رسانهها باید جریان سازی داشته باشند، تشریح کرد: با توجه به مطالعات انجامشده، راه توسعه استان مشخص است و ورود خبرنگاران متخصص در این عرصه میتواند کمک شایانی به اقتصاد استان کند. یک رسانه برای جریان سازی باید الفبای اقتصاد را بداند؛ البته رسانهها برای ورود به بخش اقتصاد باید بخشهای مختلف را از هم تفکیک و سپس ورود تخصصی در این عرصه داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات