• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99042518777
  • خبرنگار : 50037

شکوفایی «سیراوند» با استفاده از ظرفیت گردشگری

ایسنا/همدان دهیار روستای ســیراوند شهرستان اسدآباد گفت: اســتفاده از ظرفیت گردشــگری روستای سیراوند موجب رونق اقتصادی این روستا خواهد بود.

علی بشــیری در گفت‌و گو با ایسنا، با بیان اینکه  توســعه گردشگری روستای سیراوند علاوه بر رونق اقتصادی موجب ایجاد اشتغال پایدار وافزایش درآمد روستائیان می‌شود، اظهار کرد: رونق بخش گردشگری مستلزم برنامه‌ریزی و  فراهم کردن تسهیلات  است تا بتوان به خوبی از ظرفیتهای تاریخی، آثار باستانی و گردشگری روستا بهره‌مند شد.

وی با اشاره به رونق شتاب مهاجرت معکوس برخی از خانوارهای سیراوندی به روستای خود در یکسال گذشته، تصریح کرد: در سال گذشــته ۲۰ خانوار از روستائیان سیراوندی به موطن و زادگاه خود سیراوند مهاجرت کرده و بازگشته اند که این مهم نوید آن می‌دهد که آینده خوبی در انتظار روستا است.

بشیری تصریح کرد: با توجه به مهاجرت معکوس بسیاری از خانوارهای سیراوندی  به روســتا و کمبود زمین مسکونی در راستای ماندگاری این اهالی، افزایش محدوده روســتا توسط بنیاد مسکن شهرستان اسدآباد ضرورت دارد.

وی در ادامه با اشاره به سیل فرودین ماه سال گذشته  و تخریب برخی از اماکن روستایی و دامی این روستا، خاطر نشان کرد: بعد از سیل سال گذشــته و تخریب اماکن روستایی و دامی حدود ۱۰۰ پرونده برای جبران خسارت تشکیل و به جهادکشاورزی ارسال شد که حدود ۷۰  خانوار با دریافت کمک های بلاعوض موفق به تعمیر و بازسازی جایگاه تخریب شده دام خود شدند.

بشیری  اشــتغال پایدار را مهمترین دغدغه روستائیان دانســت و  تصریح کرد: توجه به  ایجاد واحدهای  وچک تولیدی با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به روستائیان در این راستا از نقش موثری در شکوفایی و اشتغال پایدار و رونق اقتصادی روستاها برخوردار بوده و روستائیان را به آینده جامعه روستایی بیش از پیش امیدوار می‌کند.

دهیار روستای سیراوند در ادامه از اجرای سیل‌بند در بالا دست این روستا خبرداد و گفت: با همکاری اداره منابع طبیعی سه نقطه برای اجرای آبخیزداری در نظر گرفته شــده که انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد احداث آن باشیم همچنین با همکاری آبفای شهرستان به منظور آب شرب سالم، شبکه آبرسانی روستا تعویض شد.

وی در ادامه به وجود سنگ قبرهای  قدیمی در اطراف امامزاده روســتای اشاره کرد و یادآور شد: وجود این ســنگ‌ها در بسیاری از روســتاهای اسدآباد نایاب بوده و این امر نشان از قدمت این روستا دارد و مطمئنا سیراوند یکی از قدیمی‌ترین روستاهای منطقه اسدآباد اســت.

وی اضافه کرد: به علت موقعیت جغرافیایی سیراوند که در میان کوه‌ها محصور بوده و از یک طرف با شــیبی تند با دشت افشار متصل است، قرار گرفتــن در بلندی باعث می‌شــد در قدیم به عنوان منطقه امن مورد توجه قرار بگیرد و بتواند جمعیت قابل توجه‌ای را در خود حفظ کند و ساکنان روستا توانسته بودند با ایجــاد برجهای مراقبت (کولــه) در کوه‌های  اطــراف به نگهبانی از کلونــی جمعیتی خود بپردازند.

بشیری گفت: وجود قلعه خانه و همچنین کوله فقط برای محافظت از باغ‌ها و... نبوده بلکه کارایی برج‌های  دیده‌بانی را نیز در قدیم  داشته است.

به گزارش ایسنا، روستای سیراوند یکی از جمله روستاهای بخش مرکزی شهرستان اسدآباد به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha