• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 99042518568
  • خبرنگار : 71431

گسل مشا فعال شده است

گسل مشا فعال شده است

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از فعال شدن گسل مشا خبر داد.

به گزارش ایسنا، رضا کرمی محمدی در جلسه ستاد محلی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، گفت: ابتدا باید بگویم که شهردار تهران با حکم وزیر کشور فرمانده میدان حادثه در زمان بحران محلی در شهر تهران شدند. در حکم ابلاغی وزیر کشور علاوه بر فرماندهی میدان حادثه در سطح محلی؛ اهدافی همچون کاهش ریسک خطرپذیری، پیشگیری از ریسک‌های جدید و کاهش ریسک های موجود در سطح شهر تهران، تقویت تاب آوری و برگشت پذیری شهر در برابر حوادث و سوانح تاکید و خواسته شده است که این موضوع نشانگر یک نگاه همه جانبه نگر به مدیریت بحران شهر تهران به شمار می رود.

وی ادامه داد: در همین راستا نیز ما به عنوان سازمان مدیریت بحران شهرداری آماده هرگونه همکاری هستیم و امیدواریم که حکم جدید وزیر کشور هم زمینه ساز همکاری های بهتر شود.

کرمی محمدی با بیان اینکه طی بیش از یک ماه اخیر گسل مشا فعال شده است، گفت: البته این گسل فعالیت داشت اما فعالیت آن بیشتر شده و نیاز است که ما بدانیم وضعیت لرزه خیری آن چقدر است. در همین راستا نیز کارهای مختلفی در مورد زلزله انجام شده که یکی از آنها سامانه هشدار سریع زلزله است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این سامانه فقط در گسل مشا فعال بود، ما امسال اعتباراتی را گرفتیم و اقداماتی را انجام دادیم که در جریان آن که طی یکی دو ماه آینده در دیگر نقاط و اطراف تهران سیستم هشدار سریع زلزله فعال خواهد شد. این سیستم بیشتر به درد شرکت هایی چون مترو، شرکت گاز و ... می خورد و که بلافاصله به آنها هشدار دهد و مثلا شرکت گاز بتواند چند ثانیه زودتر جریان گاز را قطع کند.

به گفته کرمی محمدی در مورد سامانه در مورد هشدار سریع با آتشنشانی نیز صحبت شد و می توان با استفاده از آن شرایطی را فراهم کرد که در هنگام زلزله حداقل طی پنج ثانیه در محل هایی که ماشین ها داخل آن هستند، باز شود.

وی به سامانه تخمین خسارات زلزله نیز اشاره کرد و گفت: سامانه تخمین خسارت زلزله هم هست که حدود 50 شتاب نگار در این سامانه وجود دارد و به محض زلزله به ما نشان خواهد داد که کجا بیشترین آسیب دیده و موارد دیگر که در امداد ونجات بسیار پرکاربرد خواهد بود.

کرمی محمدی افزود: البته شرط فعالیت تمام این سامانه ها این است که  ساختمان ما سالم باشد و شتاب نگارها سالم باشند.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: البته توجه داشته باشید که این ستاد فقط در مورد زلزله نیست  و ما می‌خواهیم وضعیت آمادگی و هماهنگی سازمان های مختلف را در برابر حوادث مختلف ببینیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۱۱:۵۰

سلام. طبق نظرات کارشناسان مربوطه، در زمان وقوع زلزله مخرب در تهران، تا ساعتها بلکه تا چند روز کار زیادی نمی توان انجام داد ولی مفیدترین کاری که برای مردم می توان کرد آن است که هم اکنون ایستگاه های خودامدادی (Self-Rescue) در مکانهای قابل اعتماد ایجاد شود و در آن مکانها انواع اقلامی که مردم نیاز خواهند داشت از جمله اقلام خوراکی، پوشاکی و امدادپزشکی(مثل عصا، برانکارد، پانسمان و...) قرار گیرد. توجه: پس از وقوع یک حادثه بزرگ تهران قفل خواهد شد و امکان خدمات رسانی متمرکز وجود ندارد.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۲۳:۲۴

سلام. خسته نباشید آیا زلزله بزرگتری در راه است؟

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۱۳:۰۵

عبارت "گسل مشا فعال شده است" در زمین شناسی کاملا غلط و غیر علمی است چون این گسل هزاران سال است که فعال می باشد و هرگز غیر فعال نشده است.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۶ ۰۹:۵۷

منظور از فعال شده یعنی فعالیتش بیشتر و زیادتر شده

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۱۴:۲۰

کوه سپید پای دربند هم اگر یه تکونی به خودش بده، ما دهه شصتی ها تمام بلایای طبیعی و غیر طبیعی ممکن را تجربه کردیم