به گزارش ایسنا، سرهنگ عین اله جهانی دراین باره گفت: یکی از پلاکهای غیر مجاز، پلاکی است که اشخاص در ارقام و مشخصات اولیه آن تغییر ایجاد کنند و یا پلاک وسیله نقلیه دیگری به وسیله نقلیه دیگر الصاق شود یا برای آن پلاک تقلبی به کار برده شود. برابر قانون دستکاری کردن شامل تغییر در ارقام، پوشاندن و ...) پلاک خودرو جرم است و جرم تلقی کردن این موضوع از سوی قانون گذار اهمیت پلاک وسیله نقلیه را نشان میدهد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر پلاک ضمن هویت بخشی به وسیله نقلیه به نوعی شناسنامه وسیله نقلیه محسوب میشود و هرگونه ارایه خدمات، درج سوابق، دسترسی و تحت تعقیب قرار دادن وسایل نقلیه و مالکین آنها به سهولت و به سرعت انجام پذیر است.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ناجا گفت: فردی که اقدام به تغییر ارقام پلاک وسیله نقلیه کند، نه تنها مرتکب عمل مجرمانه شده بلکه در صورت ارتکاب تخلفات رانندگی، ممکن است جریمهاش برای خودرو فرد دیگر ثبت شود. بنابر این تغییر در ارقام خودرو نه تنها دارای تبعات قضایی است بلکه تبعات اجتماعی را نیز به دنبال دارد و فرد بی تقصیری باید تاوان تخلفی را پس دهد که بی خبر و بیگناه بوده است.
وی افزود: پلیس با مشاهده یا رصد این جرم، ضمن توقیف وسیله نقلیه، راننده برای سیر مراحل قانونی و صدور قرار مجرمیت به مراجع قضایی معرفی میکند. رانندگان وسایل نقلیهای که پلاک خودروی آنها دستکاری شده و توسط دوربینهای نظارتی تشخیص داده میشوند نیز ، ضمن شناسایی و معرفی به مراجع قضایی، به سزای عمل خود رسیده و به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم میشوند. بر اساس ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی هر فردی که پلاک وسیله نقلیه خود را تغییر داده و یا مخدوش کند مجرم به حساب میآید و مجازات حبس از شش ماه تا یکسال را خواهند داشت.
جهانی اظهارکرد: افرادی که از قانون بی اطلاعند، آگاه باشند که تغییر اعداد و پوشاندن پلاک جرم است و تبعات گفته شده را به همراه دارد، لطفا قبل از رانندگی با هر وسیله نقلیه، چه به عنوان مالک چه غیر مالک، حتما پلاکهای وسیله نقلیه را از حیث خوانا و تمیزبودن کنترل کنید و اینکه مبادا تغییری در اعداد و یا حروف آن انجام شده باشد، چرا که در زمان استفاده از خودرویی که پلاک آن دستکاری شده، مسئول راننده است.
انتهای پیام
نظرات