• شنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۷:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99042114946
  • خبرنگار : 71434

برای چهارمین بار طی ۴ روز

شورای امنیت در تمدید مکانیسم کمک‌رسانی به سوریه از طریق مرزها شکست خورد

شورای امنیت در تمدید مکانیسم کمک‌رسانی به سوریه از طریق مرزها شکست خورد

شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه برای چهارمین بار طی ۴ روز اخیر در تصویب قطعنامه‌ای برای تمدید مکانیسم کمک‌رسانی به سوریه از طریق مرزها شکست خورد.

به گزارش ایسنا، به نقل از العربی الجدید، شورای امنیت در جلسه‌های جداگانه طی روز جمعه دو قطعنامه را به رای گذاشت که اولی قطعنامه پیشنهادی آلمان و بلژیک بود و با وتوی روسیه و چین ناکام ماند. قطعنامه دوم نیز قطعنامه پیشنهادی روسیه بود که به خاطر عدم کسب آرای کافی تصویب نشد.
این دومین قطعنامه پیشنهادی روسیه درباره انتقال کمک‌های بشردوستانه به سوریه از طریق گذرگاه باب الهوی در مرز با ترکیه بود.

دوجلسه دیگر نیز روزهای سه شنبه و چهارشنبه گذشته برگزار شده بود که طی آن قطعنامه پیشنهادی آلمان و بلژیک و همچنین قطعنامه نخست روسیه رد شدند.

رئیس دوره‌ای شورای امنیت و نماینده آلمان در سازمان ملل در این جلسه گفت که ۴ کشور به نفع سند پیشنهادی روسیه رای دادند و ۷ کشور رای مخالف و در مقابل ۴ کشور رای ممتنع دادند.

وی گفت: این قطعنامه به خاطر عدم کسب آرای کافی تصویب نشد.

روسیه و چین هم علیه قطعنامه پیشنهادی آلمان و بلژیک که بر تمدید انتقال کمک‌های انسانی از طریق دو گذرگاه "باب الهوی" و "باب السلام" تاکید داشت وتو کردند.

پیش نویس قطعنامه دوم روسیه بر اجرای عملیات انتقال کمک‌های انسانی از یک مرز یعنی باب الهوی به ادلب سوریه به مدت یک سال تاکید دارد.

روسیه اعلام کرد که از طریق این گذرگاه در مرز ترکیه با سوریه می‌توان حدود ۸۵ درصد از حجم کمک‌های انسانی را به سوریه منتقل کرد.

تاکنون کمک های انسانی به سوریه از طریق گذرگاه باب الهوی و باب السلام در مرز با ترکیه منتقل می‌شد اما دوره این مکانیسم روز جمعه پایان یافت.

موضوع تعیین راه انتقال این کمک‌ها در دوره آتی به مساله اختلاف در شورای امنیت تبدیل شده است به نحوی که کشورهای غربی قطعنامه پیشنهادی روسیه برای تعیین گذرگاه باب الهوی جهت انتقال کمک‌های انسانی به سوریه برای یک سال دیگر را رد کردند و روسیه و چین نیز قطعنامه پیشنهادی برای تمدید شش ماهه ارسال کمک از طریق گذرگاه‌های باب الهوی و باب السلام را وتو کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha