فرامرز اسفندیاری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هیچ زیستگاهی در کشور و استان چنین قابلیتی ندارد که حیات وحش آن به این سهولت در معرض دید علاقهمندان و دوستداران حیاتوحش قرار گیرد.
وی با اشاره به جمعیت بالای حیاتوحش در این منطقه افزود: تعدد حیاتوحش در پرور گویای این است که فرآیند حفاظت از آن به خوبی انجام شده است.
رئیس محیطزیست شهرستان مهدیشهر در پاسخ به این پرسش که آیا تجمع گروههای مردمی در روزهای تعطیل برای رویت حیاتوحش آسیبی برای منطقه و حیاتوحش به همراه ندارد به ایسنا گفت: خوشبختانه با تلاشهایی که محیطزیست انجام داده حفاظت از حیاتوحش در این منطقه به یک فرهنگ تبدیل شده و خود مردم و گردشگران محیطزیست را در حفاظت بهتر، کمک میکنند. ضمن اینکه همکاران ما نیز فرآیند حفاظت را به خوبی انجام میدهند.
وی از حفاظت از حیاتوحش در این منطقه بکر حفاظت شده خبر داد و تصریح کرد: تمامی رویکردهای پدافندغیرعامل در این منطقه به کار گرفته شده و علاوه بر گشتهای مداوم همکاران ما و همکاریهای مردمی که به یک فرهنگ تبدیل شده، از طریق دوربین نیز این منطقه کاملا رصد و حفاظت میشود.
وی با بیان اینکه مردم محلی نیز هیچگونه تعرضی به حیاتوحش منطقه ندارند خاطرنشان کرد: مردم منطقه به حفاظت از این منطقه و حفظ حیاتوحش آن علاقه دارند و از همین رو همکاران ما را در حفاظت بهتر از آن کمک میکنند.
اسفندیاری همچنین به وسعت بالای مناطق حفاظت شده در شهرستان مهدیشهر اشاره و تصریح کرد: مناطق حفاظت شده استان و خصوصا شهرستان مهدیشهر از کمنظیرترین مناطق حفاظت شده در کشور محسوب میشوند.
وی ادامه داد: این مناطق علاوه بر پلنگ ایرانی خاستگاه حیاتوحشی مانند مرال، شوکا، خرس قهوهای، کل، قوچ، بزوحشی، میش، کبک دری، پرندگان شکاری و...هستند.
رئیس محیطزیست شهرستان مهدیشهر از حفاظت مناسب از مناطق حفاظت شده این شهرستان به عنوان عاملی موثر در افزایش جمعیت حیاتوحش منطقه نام برد و گفت: خوشبختانه جدا از توجه ویژه سازمان محیط زیست به زیستگاههای این شهرستان، مردم نیز در حفاظت از این گنجینههای ارزشمند همکاران ما را یاری میدهند
اسفندیاری با بیان اینکه پرور از مناطقی در کشور است که به خوبی محافظت میشود ادامه داد: خوشبختانه در طول سالهای اخیر نیز توجه بیشتری به این منطقه حفاظت شده شده و امکانات خوبی چه از نظر نیروی انسانی و محیطبان و چه از نظر ماشینآلات و امکانات حفاظتی و...در اختیار مدیریت این منطقه حفاظت شده قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه پرور قابلیت بالایی در حوزه گردشگری حیات وحش و طبیعت دارد اضافه کرد: این منطقه حفاظت شده یک منطقه کاملا شناخته شده در کشور است و هر ساله علاوه بر مردم استان،گردشگرانی از استانهای غربی، شرقی و شمالی کشور برای مشاهده حیاتوحش به این منطقه میآیند.
به گزارش ایسنا، منطقه حفاظت شده پرور در شهرستان مهدیشهر، با وسعت 62 هزار و 500 هکتار، در 50 کیلومتری شمال سمنان و مرکز استان واقع شده است، گونه های غالب پستاندار در این منطقه، قوچ، میش، کل و بز کوهی است و طبق آمارگیری انجام شده، تعداد 2200 رأس نوشخوار کننده شامل کل و بز کوهی، قوچ و میش در منطقه حفاظت شده پرور روئیت شده است.
یک سوم از گونه های حیوانی پستاندار ایرانی در منطقه حفاظت شده پرور زیست می کنند، از حدود 164 گونه حیوانی پستانداری که در ایران زیست می کنند، 52 گونه شامل، خرس، مارال، شوکا، قوچ، میش، کل و بز کوهی، آهو، پلنگ، گرگ، خوک و... در منطقه حفاظت شده پرور شهرستان مهدیشهر زیست می کنند.
در منطقه کرور در منطقه حفاظت شده پرور که به سرنگتی ایران معروف است، منطقه اصلی زیست و کریدور عبوری قوچ و میش است که گله های 400 رأسی از این گونه حیوانی در این منطقه دیده شده است.
منطقه حفاظتشده پرور با حدود 64 هزار هکتار در شمال شهرستان مهدیشهر قرار دارد این منطقه حفاظتشده که متاثر از آب و هوای سلسله کوههای البرز است دارای چشماندازهای طبیعی، انواع گونههای جانوری شامل خرس، گربه وحشی، ییلاقهای متعدد، انواع گیاهان دارویی و بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری است.
نایاب ترین گونه پستاندار در منطقه حفاظت شده پرور، شوکا و مارال است که میتوان گفت این دو گونه حیوانی در جنگل رودبارک منطقه حفاظت شده پرور احیا شده است.
روستاهای رودبارک، پرور، کاورد، تلاجیم، فینسک و ملاده از روستاهای مهم این منطقه حفاظت شده استان سمنان و در ایام مختلف سال و از جمله در تابستانها پذیرای خیل زیادی از دوستداران طبیعت است.
گزارش از هوشنگ حبیبی بسطامی-ایسنا سمنان
انتهای پیام
نظرات