• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99041813372
  • خبرنگار : 71368

معاون شهرسازی شهرداری تهران:

هیچ پروانه ساختمانی خلاف ضوابط صادر نمی شود/ لزوم حذف چند مرحله از فرآیند صدور پروانه

هیچ پروانه ساختمانی خلاف ضوابط صادر نمی شود/ لزوم حذف چند مرحله از فرآیند صدور پروانه

معاون شهرسازی شهرداری تهران اعلام کرد که چند مرحله از فرآیند صدور پروانه قابل حذف است.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا گلپایگانی در جلسه بررسی تمام الکترونیکی کردن صدور پروانه گفت: فرآیند الکترونیکی کردن صدور پروانه آغاز شده است به گونه ای که در حال حاضر پروانه شهرسازی پس از ارائه نقشه ۱۵ روزه صادر می شود که عمدتا نیز غیرحضوری است و مالک می تواند با معرفی مهندس ناظر مجوز تخریب را نیز دریافت کند که این مسئله سبب می شود فرآیند صدور پروانه با سرعت بیشتری جریان داشته باشد.

معاون شهرسازی شهردار تهران با تاکید بر اینکه در حال حاضر درخواست اولیه صدور پروانه بر روی سامانه «تهران من» تا مرحله درخواست بازدید کارشناس قابل انجام است، گفت: با این حال استقبال چندانی از این موضوع نشده است که البته سازمان فناوری شهرداری در مورد صحت سنجی و تشخیص اصالت مقاومت هایی دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه مالکین در عمل یا تمایلی به استفاده از تسهیلات الکترونیکی ندارند یا آموزش های لازم را ندیدند گفت: در سال ۸۶ یک بررسی انجام شد که نشان داد حدود ۴۰ درصد مراجعه کنندگان برای ساخت و ساز ، «خودسازنده» هستند و چون یکبار می خواهند ساختمانی بسازند نه تمایل و نه سواد آن را دارند که حالا ممکن است این عدد با توجه به گسترش اینترنت به حدود ۳۵ درصد رسیده باشد.

به گفته گلپایگانی، نتایج مطالعات مذکور نشان داد که ۳۰ درصد مراجعه کنندگان ، بسازبفروش حرفه ای هستند که این افراد معمولا یک تدارکاتچی دارند که آنها نیز عادت به مراجعه حضوری دارند و در این میان تعدادی نیز کار مهندسی می کنند که این افراد نیز با آموزش و تبلیغات به سمت استفاده از ظرفیت های الکترونیکی کردن صدور پروانه خواهند آمد.

وی با بیان اینکه هر کاری که انجام دهیم باز هم در مرحله استعلامات شاهد توقف چندماهه هستیم، گفت: انواع و اقسام استعلامات برای ساخت یک ساختمان باید دریافت شود مثلا برای تعیین حرایم امنیتی یک تاییدیه ۴ الی ۵ ماه طول می کشد و یا استعلام نوعیت باغ، تعیین نوعیت کاربری و ... نیز زمانبر است.

وی با بیان اینکه معتقدم صدور پروانه به سر گردنه شباهت دارد که ما هر خواسته ای که از مردم داریم در این مرحله تخلیه می کنیم، گفت: به مالک می گوییم اول عوارض نوسازی را بپرداز بعد از آن مالک را هدایت می کنیم تا انواع و اقسام مراحل را طی کند و حتی به او می گوییم که بیمه کارگران ساختمانی را اول پرداخت کن و اگر مفاصاحساب بیاورید ما فرآیند را ادامه می دهیم در حالیکه این مسئله مربوط به تامین اجتماعی است و اصلا به ما ارتباطی ندارد.

وی با بیان اینکه تعدادی از مراحل در فرآیند صدور پروانه قابل حذف است، گفت: کار الکترونیکی کردن صدور پروانه آغاز شده، به گونه ای که هیچ پروانه ای خلاف ضوابط و مقررات صادر نمی شود و امیدواریم تا پایان امسال نیز بتوانیم اعلام کنیم که صدور پایان‌کار نیز منطبق با قوانین و مقررات است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان دوره مدیریت شهری فعلی تمام الکترونیکی کردن صدور پروانه محقق می شود یا نه؟ گفت: انشالله

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha