مهدی ذاکریان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نامه وزیر امور خارجه درباره تشکیل کمیسیون مشترک حل اختلاف برجام اظهار کرد: در بین گزینه هایی که ایران برای مقابله با فشار حداکثری آمریکا به ویژه در از بین بردن برجام و همراهی اروپا و جامعه جهانی با خود دارد، تا الان ایران توانسته متوازن با تعهداتی که از سوی اروپا اجرا نشده کاهش تعهدات بدهد اما وقتی میزان کاهش تعهدات از یک حدی افزایش یافت اروپا و آژانس هم تحمل نکردند.
وی گفت: به نظر می آید نامه آقای ظریف به اروپا و درخواست برای تشکیل کمیسیون حل اختلاف در این راستا است تا به نحوی در شرایطی که رو به بیشتر شدن تنش می رود تا حدی این فضا کنترل شود.
این استاد دانشگاه گفت: اروپا در حمایت از برجام محکم است و در شورای امنیت هم دیدیم که این حمایت یکپارچه بود حتی در بحث پیش نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی از سوی آمریکا هر چند با تاخیر در لغو تحریم بیانیه صادر کردند اما به طور کلی با اصل مانع شدن بر سر لغو تحریم ها مخالفند. در این رابطه مخالفت صریح چین و روسیه را نیز شاهد هستیم.
ذاکریان اظهار کرد: در شرایط فعلی ایران باید از توانایی اروپا برای کنترل بیشتر شرایط و تلاش برای ترغیب آنها به انجام تعهداتشان استفاده کند. ما نیازمند آن هستیم که از ابزارهای مناسب برای مهار فشار آمریکا علیه منافع مان استفاده کنیم. در حالی که آمریکا تلاش دارد دنیا را با خود علیه ایران همراه کند اگر بتوانیم مانع این کار شویم، چه ترامپ در آینده دوباره روی کار بیاید چه بایدن، آنها با تجربه یک سیاست شکست خورده مواجه می شوند و در رابطه با ایران تجدیدنظر جدی انجام خواهند داد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: پنجره مذاکره و فرصت گفت وگو نباید بسته شود به ویژه اینکه نباید اجازه دهیم فضای مثبت روانی درباره ایران در جهان محدود و بسته شود و تعامل با اروپا در چارچوب برجام یا به طور دو جانبه در این رابطه می تواند موثر باشد.
ذاکریان تاکید کرد: نگاه ما به مسائل سیاست خارجی باید با شاخص منافع ملی باشد. هر کشوری منافع ما را تامین کند در اولویت سیاست خارجی ایران قرار می گیرد.
انتهای پیام
نظرات