عبدالرضا نصیری پنجشنبه ۱۲ تیر به خبرنگاران گفت: درهای چوبی شبستان غربی مسجد نصرالملک که توسط استاد محمد جعفر و استاد محمد رحیم، ۲ تن از نجاران بنام شیراز، ساخته شده است.
او با اشاره به اینکه درهای مورد نظر، همان درهاییست که با شیشههای رنگی تزئین شده و زیبایی خاصی به مسجد نصرالملک بخشیده است، گفت: این درها سال ۱۳۴۸ توسط میرزا آیت، مرمت و بازسازی شد.
نصیری ادامه داد: حفاظت و مرمت این بنا با رعایت استانداردهای بینالمللی از سالها پیش توسط موقوفه نصیرالملک و نظارت فنی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس آغاز شده است و تداوم دارد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: در طرح مرمت کنونی، پاکسازی مکانیکی و شیمیایی نمای بیرونی، تزریق سم و مواد شیمیایی برای جلوگیری از نفوذ حشرات، بازسازی قسمتهای کسری گرهها بر اساس طرح اصلی و پاکسازی و اجرای پوشش سطوح نمای بیرونی است.
نصیری اضافه کرد: مسجد نصیرالملک از مساجد تاریخی و بناهای ساخته شده دوران قاجار به شمار میرود که طی سالهای ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ هجری قمری توسط حسنعلیخان نصرالملک، در محله گود عربان خیابان لطفعلیخان زند (زند باریک) احداث شد.
او با بیان اینکه معماری این بنا توسط محمدحسن معمار و محمدرضا کاشیپز که از معماران بنام آن دوره بودهاند، انجام شده است، گفت: یکی از جاذبههای مسجد نصرالملک که هرساله گردشگران زیادی را به خود جلب میکند شبستان غربی یا تابستانیست که دارای هفت در چوبی بزرگ مزین به شیشههای رنگی و دوازده ستون سنگی یکپارچه با شیارهای مارپیچ است.
معاون میراثفرهنگی فارس با بیان اینکه مسجد نصرالملک ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است، گفت: این مسجد سالانه مورد بازدید هزاران گردشگری داخلی و خارجی قرار میگیرد و از شاهکارهای معماری زیبا و بینظیر ایرانی - اسلامی به شمار میرود و به مسجد صورتی یا رنگی هم شهرت دارد.
انتهای پیام
نظرات