به گزارش ایسنا ژیلا آقایی در نشست شورای هماهنگی شبکه تشکلهای محیط زیستی استان تهران و دبیران کارگروههای تخصصی این شبکه که بعد از ظهرروز گذشته برگزار شد، به موضوع گسترش آتش سوزی در مناطق طبیعی کشور نیز اشاره کرد و گفت: با همه تلاشهایی که در بخشهای مختلف میشود مشکل اساسی در این حوزه نبود هماهنگی دقیق بین ارگانهای دولتی و نیروهای مردمی است و هماهنگی درست و ثمربخشی در این خصوص نیست.
آقایی با اشاره به اینکه یکی از حوزه های مهم دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، مسئولیتهای اجتماعی است ، اظهار داشت: یک سند جامع در سه سطح دولتی، شرکت های خصوصی و مخاطب عام با راهبردهای لازم تدوین شده و مرحله عملیاتی آن در دست تهیه است.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تشکلهای محیط زیستی استان تهران یکی از تخصصی ترین تشکلهای کشور هستند که در حوزههای مختلف تخصصی تجربه فراوان دارند، اظهارکرد: نشستهای متعددی با تشکلهای استان تهران داشتهایم که به مصوبات هم منتج شدهاند.
وی در ادامه در خصوص آموزشهای محیط زیستی عمومی گفت: در سال جدید آموزش همگانی و عمومی محیط زیست برای همه مخاطبان جامعه خواهیم داشت و عمده اعتبارات ما به این بخش تعلق دارد و در این حوزه از پیشنهادات تشکلهای محیط زیستی بهره خواهیم برد.
به گزارش ایسنا سعید محمودی - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران - در ادامه این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جانفشانی جانباختگان اخیر آتشسوزیهای بخشی از جنگلهای کشور با بیان اینکه در استان تهران هم طی این مدت شاهد آتشسوزیهای متعددی در مناطق طبیعی بودیم، اظهارکرد: با وجود کمبود نیروهای محیط بان در مناطق تحت مدیریت استان، خوشبختانه با همت و تلاش زیاد محیط بانان، ماموران آتش نشانی و جوامع محلی، آتش سوزیها در این مناطق مهار شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه در حوزه اطفای حریق تاحدودی ناهماهنگی بینبخشی وجود دارد، گفت: این موضوع باید در سطح ملی بررسی و راهکارهای لازم برای هماهنگی کامل بین نیروهای دولتی و مردمی اتخاذ شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقات تلخ در کشور نباشیم.
بر اساس این گزارش، محمودی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه استفاده از ظرفیت، تجربه و تخصص تشکل های محیط زیستی ضرورت دارد، تصریح کرد: نمایندگان تشکل های محیط زیستی استان تهران در حوزه ها و دبیرخانه های تخصصی، در جلسات مهم و تصمیم ساز در حوزه محیط زیست استان مانند ارزیابی اثرات محیط زیستی پروژه ها و نشست آمایش سرزمین و سایر جلسات مرتبط به عنوان نمایندگان مردم حضورخواهند داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران درادامه به موضوع تحویل باران - شامپانزه معروف باغ وحش ارم - اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، این حیوان باید در اختیار باغ وحش قرار می گرفت و در محلی که بر اساس ضوابط محیط زیست است نگهداری شود. در حال حاضر این حیوان در باغ وحش ارم و زیر نظر دامپزشک نگهداری می شود و با انتقال آن به خارج پس از اخذ مجوز سایتیس موافق هستیم.
در ادامه این نشست نمایندگان شبکه انجمنهای محیط زیستی و دبیران کارگروه های تخصصی شبکه نیز در ادامه به بیان پیشنهادات خود پرداختند. اعضای شبکه تشکلهای محیط زیستی استان تهران همچنین در این نشست از تهیه و تدوین سند جامع مشارکت های مردمی در اطفای حریق خبر دادند. به گفته اعضای این شبکه، این سند بر اساس جایگاه سمنها و ارتباط آنها با مردم، جایگاه سازمانها و نهادهای دولتی و ملی در کنترل حریق و ایجاد ارتباط جوامع محلی و مردم با نهادهای ملی برای اطفاء حریق تدوین میشود.
تعریف نقاط حفاظت شده شهری برای تهران بخصوص کوهستانهای اطراف تهران، طراحی سامانهای برای آموزشهای ضمنی به جوامع محلی و مردم برای مقابله با بلایای طبیعی و اتش سوزی، طرح کاشت یک میلیارد درخت، مشارکت جوامع محلی در حفاظت از مناطق و طبیعت با احیایحس مالکیت مردم به سرزمین و همکاری و تعامل موضوعات مختلف محیط زیستی با مجلس جدید و نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از جمله پیشنهادات مطرح شده در این نشست توسط اعضا شبکه تشکل های محیط زیستی استان تهران بود.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران،همچنین تقویت موضوع مسئولیتهای اجتماعی در استان تهران با مشارکت گروههای مختلف، توجه به چالشهای موجود در زمینه مدیریت منابع آب و تغییر کاربریها، چالشهای مربوط به رود درهها، مسیلها و آبهای زیر زمینی و تبیین برنامههای پایلوت آموزشی برای بخشهای مختلف صنفی و صنعتی از دیگر موضوعات پیشنهادی فعالان این حوزه بود.
انتهای پیام
نظرات