شاهرخ یارویسی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آغاز واکسیناسیون جمعیت دامی استان علیه بیماری بروسلوز، افزود: در این مرحله از واکسیناسیون که تا پایان مرداد ماه ادامه دارد، کار واکسیناسیون برهها و بزغالههای استان علیه بروسلوز انجام خواهد شد.
یارویسی اضافه کرد: در این مرحله بین 650 تا 700 هزار راس از دام های سبک استان علیه این بیماری واکسینه خواهند شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه واکسیناسیون دام های سبک بالغ(گوسفند و بز) در برنامه نیست، گفت: معمولا هر دامی فقط یک بار علیه بیماری بروسلوز واکسینه میشود و اگر دامهای بالغ مبتلا شوند، اقدام به کشتار و حذف آنها خواهد شد.
وی تاکید کرد: دام هایی که تست بروسلوز آنها مثبت باشد باید به شیوه های بهداشتی معدوم شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال همچنین در برنامه داریم تا 70 هزار راس دام سنگین و 55 هزار راس گوساله را علیه بروسلوز واکسینه کنیم، گفت: کار واکسیناسیون این دام ها در طول سال انجام میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه سپس از بیماری بروسلوز به عنوان یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام یاد کرد و افزود: به این بیماری در انسان تب مالت و در دام بروسلوز گفته میشود.
یارویسی راه انتقال بیماری را مصرف فرآوردههای خام دامی و لبنیات آلوده عنوان کرد و افزود: از مردم تقاضا داریم از خرید گوشت از واحدهای کشتار غیرمجاز دام در سطح معابر خودداری کنند، چون در صورت آلوده بودن دام به بیماری بروسلوز احتمال انتقال آن به انسان وجود دارد.
وی همچنین با بیان اینکه مصرف شیر دام مبتلا به بروسلوز در صورتی که به مدت پنج دقیقه در دمای جوش(قُل خوردن) بجوشد مشکلی برای انسان نخواهد داشت، از مردم خواست تا در صورت خرید شیر فلهای حتما آن را بجوشانند.
یارویسی با بیان اینکه هر از گاهی مواردی از تب مالت در بین جامعه انسانی دیده میشود، اضافه کرد: بیماری بروسلوز در دام علائم خاصی ندارد، هرچند گاها با سقط جنین همراه است، اما در انسان میتواند مشکلساز شود.
انتهای پیام
نظرات