• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 99041007377
  • خبرنگار : 71564

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور اعلام کرد

افزایش آتش‌سوزی‌های عمدی جنگلی در کشور/تحویل تجهیزات جدید اطفای حریق به محیط‌بانان

افزایش آتش‌سوزی‌های عمدی جنگلی در کشور/تحویل تجهیزات جدید اطفای حریق به محیط‌بانان

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور از تحویل تجهیزات جدید اطفای حریق به محیط‌بانان تا هفته آینده خبرداد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ جمشید محبت‌خانی در نشست خبری عملکرد و برنامه‌های یگان حفاظت سازمان محیط زیست که امروز در این سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهارکرد: آتش‌سوزی‌های ما نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و ما از اریبهشت این موضوع را پیش‌بینی کرده‌ و با همکاری‌های بین سازمانی اقداماتی را برای کنترل آن انجام داده بودیم.

وی با اشاره به اینکه پوشش گیاهی در کشور با توجه به بارش‌های خوب، انبوه شده است و این موضوع مناطق را برای آتش‌سوزی مستعد می‌کند، تصریح کرد: هفته آینده تجهیزات جدیدی برای اطفای حریق به محیط بانان تحویل داده می‌شود.

به گفته محبت‌خانی امسال استخدام ۳۰۰ محیط‌بان جدید نهایی خواهد شد که ۵۰ نفر از آن‌ها در حوزه محیط‌بانی دریایی مشغول به فعالیت می‌شوند.

علت بیشتر آتش‌سوزی‌ها خطای انسانی است

محبت‌خانی با اشاره به اینکه  بیشتر آتش‌سوزی‌ها در طبیعت به دلیل خطای انسانی غیر عمدی رخ می‌دهد، تصریح کرد: حدود ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌های طبیعت غیر عمدی است. روشن کردن آتش در طبیعت، استعمال دخانیات و رهاسازی ظروف پلاستیکی و شیشه‌ای از عوامل اصل وقوع آتش در جنگل‌ها است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه تاکنون ۱۴۱ محیط‌بان شهید شده‌اند، تصریح کرد: خوشبختانه طی چند وقت اخیر اتفاقات خوبی در حوزه محیط‌بانی رخ داده است که از جمله آن‌ها می‌توان به برقراری ارتباط بی‌سیمی محیط‌بانان به صورت سراسری تا پایان سال خبر داد. این بی‌سیم‌ها همچنین به جی پی اس مجهزند و ما می‌توانیم به صورت آنلاین محیط‌بانان را رصد و در مواقع ضروری به آنان امدادرسانی کنیم.

وی با اشاره به اینکه یگان حفاظت سازمان محیط زیست نیاز به تقویت توان موتوری خود دارد، گفت: متخلفان حوزه محیط زیست به خودروهای مناسبی تجهیز هستند و ما نیز خودروهای نو و مناسبی برای محیط بانان تدارک دیده‌ایم که تا پایان سال به آن‌ها تحویل خواهیم داد.

محبت‌خانی افزود: در حوزه تجهیزات فردی و دفاع شخصی نیز حدود دو سال گذشته تجهیزاتی به محیط بانان تحویل داده شد و امسال نیز مجدد برای همه محیط‌بانان تجهیزات دفاع شخصی جدید تهیه می‌شود.

در ۲۰ ماه اخیر محیط بانی شهید نشده است

وی در ادامه تصریح کرد: با آموزش‌های جدید و تحویل تجهیزات خوشبختانه حدود ۲۰ ماه است که هیچ محیط‌بانی شهید نشده است. اولویت اول ما حفظ جان محیط بان و متخلف است. از سه سال پیش نیز چهار محیط‌بان محکوم به اعدام بودند که توانستیم دو نفر از آن‌ها را با جلب رضایت از اعدام رها کنیم.

توصیه فرمانده یگان حفاطت محیط زیست به نیروهای داوطلب اطفای حریق

محبت‌خانی با اشاره به فوت چندین نفر از نیروهای داوطلب مردمی اطفای حریق گفت: حفظ جان این افراد و فعالان محیط زیست برای ما بسیار با ارزش است. از این رو از نیروهای داوطلب می‌خواهیم که در کنار محیط‌بانان در منطقه دچار حریق به فعالیت بپردازند و تحت نظارت نیروهای جنگلبانی یا محیط‌بانی باشند. قطعا ما در همه نقاط محیط زیست کشور به همیاران طبیعت نیاز داریم و اینکه نیروها گاهی از روی احساسات عمل کنند  و جان خود را به خطر بیندازند برای ما بسیار دردناک است.

آخرین وضعیت محیط‌بان زخمی شده گتوند

وی در ادامه درباره آخرین وضعیت محیط‌بان هادی‌پور که طی ماه گذشته در درگیری با متخلفان آسیب دیده است، اظهارکرد: این محیط‌بان همچنان در بیمارستان بستری است و متاسفانه بدن او همچنان عفونت دارد و مجبور به جراحی‌ مجدد شد اما طی آخرین تماس و پیگیری من در حال حاضر وضعیت عمومی خوبی دارد.

عدم رعایت الزامات بهداشتی جلوگیری از انتقال ویروس کرونا در پردیسان

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست با بیان اینکه جمعیت زیادی برای پیاده‌روی به پارک پردیسان مراجعه می‌کنند، گفت: متاسفانه تعداد زیادی از این افراد الزامات بهداشتی جلوگیری از انتقال ویروس کرونا را رعایت نمی‌کنند. از این رو توصیه می‌کنیم علاوه بر رعایت نکاتی برای جلوگیری از وقوع حریق در پارک، از ماسک استفاده و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

فضای مجازی را برای مجرمان محیط زیستی ناامن می‌کنیم

وی در ادامه این نشست درباره تخلفات محیط زیستی در فضای مجازی تصریح کرد: دراین‌باره جلساتی با پلیس فتا برگزار شده است و مرکز رصد فضای مجازی در حوزه جرایم زیست محیطی راه‌اندازی شده است. طی سه ماه اخیر یگان حفاظت ۱۰۰ مورد تخلف محیط زیستی در فضای مجازی را پیگیری کرده است و تاکنون برای ۵۰ مورد از این‌ها پرونده تشکیل شده است و متخلفان دستگیر شده‌اند. به متخلفان هشدار می‌دهیم که سازمان محیط زیست و پلیس فتا فضای مجازی درخصوص جرائم زیست محیطی را رصد می‌کند و فضای مجازی را برای مجرمان محیط زیستی ناامن می‌کنیم.

محبت‌خانی با اشاره به اینکه برخی از محیط‌بانان پیش از این به قسمت‌های اداری منتقل شده بودند، اظهار کرد: این محیط‌بانان مجدد به حوزه محیط‌بانی بازگشتند همچنین تعدادی از خودروهایی که برای پاسگاه محیط‌بانی تهیه شده بود در قسمت‌های دیگری استفاده می‌شود بنابراین تاکید کردیم که از این خودروها فقط باید در مناطق چهارگانه استفاده شود.

وی با بیان اینکه برای محیط‌بانان کلاس‌های آموزشی برگزار شد، تصریح کرد: در حال حاضر تنها آموزش یک گروه ۱۸۰ نفره از محیط‌بانان باقی مانده است که با استفاده از فضای مجازی آن را پیگیری خواهیم کرد.

تمام محیط‌بانان بیمه شده‌اند

محبت‌خانی ادامه داد: در حال حاضر تمام محیط‌بانان و خانواده‌های آنان بیمه شده‌اند. سال گذشته پنج محیط‌بان فوت طبیعی داشتند که با توجه به بیمه‌های انجام شده به خانواده این محیط‌بانان ۷۰ میلیون تومان پرداخت شد و مبلغ ۱۲۰ میلیون تومانی نیز برای محیط‌بانانی در نظر گرفته شده بود که در حین خدمت شهید می‌شدند. ما گاهی اوقات شاهد بودیم که خانواده محیط‌بانان فوت شده برای تامین هزینه‌های مراسم و تشییع مشکل داشتند. امسال نیز این مبلغ افزایش پیدا کرده است و برای محیط‌بانانی که به علت طبیعی فوت می‌کنند مبلغ ۳۶۰ میلیون تومان و برای محیط‌بانان شهید شده مبلغ بیشتری در نظر گرفته شده است.

انتقاد از روند طولانی تحت پوشش بنیاد شهید قرار گرفتن خانواده‌های محیط‌بانان

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در ادامه از طولانی بودن روند تحت پوشش قرار گرفتن خانواده‌های شهدای محیط بانان و جانبازان این حوزه توسط بنیاد شهید گله و تصریح کرد: محیط‌بان خواجوی کرمانی دو سال گذشته شهید شد اما خانواده او هنوز تحت پوشش بنیاد شهید قرار نگرفته‌اند. این بازه زمانی بسیار طولانی است و خانواده‌ها را در حوزه معیشت با مشکل مواجه می‌کند.

جبران هزینه‌های درمان همیاران طبیعت از قانون حمایت از محیط‌بانان حذف شده است

محبت‌خانی درباره هزینه‌های درمانی همیاران طبیعت که در آتس‌سوزی‌ها آسیب می‌بینند، اظهار کرد: یکی از بندهای قانون حمایت از محیط‌بانان درباره جبران هزینه‌های درمانی و بیمه همیاران طبیعت بود که در آتش‌سوزی‌ها آسیب می‌بینند اما این بند در شورای نگهبان به دلیل مسائل مالی حذف شد. با وجود اتفاقات اخیر و فوت تعدادی از این همیاران ما پیگیر هستیم که بتوانیم به نیروهای داوطلب در هزینه‌های درمان کمک کنیم.

افزایش ۳۰۰ درصدی کشف سلاح‌های غیر مجاز

وی افزود: امسال برخورد با صید غیرمجاز آبزیان ۷۵۱ درصد، برخورد با شکار غیر مجاز پرندگان ۲۰۱ درصد و برخورد با شکار پستاندارن ۴۱ درصد رشد داشته است. همچنین برخورد با شکارچیان قبل از وقوع جرم ۷۰ درصد و برخورد با نگهداری و خرید و فروش حیات‌وحش ۱۰۸ درصد رشد داشته است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست با بیان اینکه گرفتن اسلحه‌های غیر مجاز از دست مردم یکی از دغدغه‌های ما بود، تصریح کرد: امسال این امر ۳۰۰ درصد نسبت به گذشته افزایش یافته است.

سرهنگ محبت‌خانی ادامه داد: ۵۰ دمنده آتش طی دو روز گذشته وارد سازمان محیط زیست شده است و ۱۵۰ دمنده دیگر نیز تا دو هفته آینده به محیط‌بانان تحویل داده خواهد شد.

۱۶۵۴ هکتار از مناطق حفاظت شده محیط زیستی تاکنون درگیر آتش‌سوزی بودند

وی در ادامه درباره میزان خسارت آتش‌سوزی‌های اخیر گفت: در سه ماهه اول امسال ۱۶۵۴ هکتار از مناطق حفاظت شده دچار حریق شده‌اند و ۵۶ مورد آتش سوزی نیز در مناطق حفاظت شده محیط زیستی رخ داده است که بیشترین آن‌ها در استان‌های فارس، خوزستان، بوشهر و کرمانشاه بود. این درحالیست که در مدت مشابه سال گذشته در ۶۲۰ هکتار از مناطق حفاظت ۸۲ مورد آتش‌سوزی رخ داد و این نشان می‌دهد که تعداد آتش‌سوزی‌ها کمتر اما وسعت درگیر حریق تقریبا سه برابر شده است.

اصلاح قوانین استفاده از سلاح برای محیط‌بانان


فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در ادامه ضمن اشاره به اصلاح قوانین استفاده از سلاح در محیط‌بانان گفت: پیش از این سلاحی دست محیط‌بان فقط برای حفظ جان بود، اما اکنون محیط‌بان اجازه استفاده از سلاح را دارد.

وی تاکید کرد: استفاده از سلاح در محیط‌بانان به عنوان آخرین راهکار و تنها زمانیکه جان محیط‌بان در خطر باشد، مطرح می‌شود.

افزایش آتش‌سوزی‌های عمدی در کشور

به گفته سرهنگ محبت‌خانی، امسال آمار آتش‌سوزی‌های عمدی در طبیعت افرایش پیدا کرده است و سازمان محیط زیست با همراهی پلیس، افرادی را در این خصوص شناسایی و دستگیر کرده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه باتوجه به فوت پنج نفر از نیروهای مردمی و داوطلب اطفای حریق، برنامه سازمان برای مدیریت و آموزش این نیروها چیست؟ گفت: در درجه اول این نیروها باید در کنار نیروهای محیط‌بانی و جنگلبانی به عملیات اطفا بپردازند. همچنین ما پیشنهاد خواهیم داد که فرمانده یگان‌ها در استان‌های مختلف آموزش‌هایی را به همیاران طبیعت برای اطفای حریق ارائه کنند.

وی در بخشی دیگر از این نشست خبری، درباره شکار غیرمجاز پرندگان در فریدون‌کنار اظهار کرد: به علت موقعیت خاص تالاب فریدون‌کنار سالانه شاهد حضور پرندگان مهاجر زیادی در منطقه هستیم که متاسفانه تعداد زیادی از آن‌ها ناجوانمردانه شکار می‌شوند. امسال در نظر داریم اقدامات پیشگیرانه را زودتر آغاز کنیم تا وضعیت فریدون‌کنار تا حدی بهتر شود.

سرهنگ محبت‌خانی در پایان گفت: در آتش سوزی‌های اخیر از تجهیزات ارتش و نیروهای مسلح استفاده شده است و مکاتباتی کلی در زمینه استفاده از تجهیزات نیروهای مسلح در روند اطفای آتش سوزی‌ها در کشور صورت گرفته است، اما گاهی محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد. برای مثال پرواز بالگرد محدودیت‌های جوی و زمانی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۱۰ ۱۱:۵۰

تازه بعد از 300 آتش سوزی در جنگلها این تجهیزات قراره تا آخر هفته تحویل داده بشه! نوشدارو بعد از مرگ سهراب