امین زمانی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: قرار گرفتن شهر گناباد در مسیر عبور زائران امام رضا(ع) و عبور مسافرانی از شرق و جنوب کشور از این مسیر، همچنین تنُک بودن جمعیت در مناطق مختلف شهرستان گناباد و دسترسی محدود به بعضی مناطق از جمله عواملی بود که باعث شد، شهر گناباد به عنوان یکی از پایگاههای اورژانس هوایی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: اورژانس هوایی گناباد در تیر ماه سال ۹۷ راهاندازی شد و تا کنون ۲۴۳ مأموریت پروازی داشته که از این تعداد ۸۵ مورد مربوط به سال ۹۷، ۱۳۹ مورد مربوط به سال ۹۸ و ۱۹ مورد نیز مربوط به سال جاری بوده است.
وی بیان کرد: از مجموع این مأموریتها، امداد رسانی به حوادث ترافیکی و بیماران قلبی به ترتیب با ۷۵ و ۷۳ مورد در اولویت بوده و سایر موارد نیز شامل سکته حاد مغزی ۲۳ مورد، بیماریهای داخلی ۱۱ مورد، بیماریهای زنان ۳ مورد و سایر حوادث و اتفاقات ۲۲ مورد بوده است.
زمانی افزود: بالگرد اورژانس هوایی گناباد یکی از پیشرفتهترین و بهروزترین بالگردهای امدادی است که ساختار ویژه و مناسبی برای مانور در شرایط عملیاتی مختلف را دارد و ضریب ایمنی پرواز آن بالاست؛ در بسیاری از کشورها از همین نوع بالگرد برای امدادرسانی استفاده میشود.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا و اینکه مردم بیشتر در خانه بودند به همان نسبت میزان حوادث و اتفاقات کاهش پیدا کرد. از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۱۹ مأموریت پروازی داشتهایم که اکثر آنها مربوط به شهرهای اطراف بودهاست از جمله امداد و نجات فردی که در سیل خواف گرفتار شده بود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به یکی از مهمترین عملیاتهای اورژانس هوایی گناباد که تولد یک نوزاد در بالگرد اورژانس هوایی بود، افزود: در پی اعلام اورژانس گیسور مبنی بر نیاز فوری برای انتقال یک مادر باردار که دچار دردهای زایمانی شده بود، بلافاصله اورژانس هوایی گناباد به منطقه اعزام شد که دقایقی قبل از نشستن بالگرد در باند فرود، نوزارد دختر به کمک تکنیسینهای با تجربه اورژانس هوایی متولد شد و با حضور به موقع مامای بیمارستان، ادامه روند تولد انجام و بیمار به بیمارستان منتقل شد.
زمانی عنوان کرد: یکی از مهمترین و طولانیترین عملیات امدادی سال گذشته مربوط به امداد رسانی به سیلزدگان چابهار و ایرانشهر بود که ۱۰ روز طول کشید و علاوه بر پروازهای امدادی، پروازهای کمکی و خدمت رسانی به بیماران را نیز در بر داشت.
وی امدادرسانی به یکی از کوهنوردانی که در کوههای اطراف شهرستان دچار حادثه قلبی شده بود، یکی از پر مخاطرهترین عملیاتهای امدادی اورژانس هوایی گناباد ذکر کرد و افزود: در این عملیات مکان شخص حادثه دیده نا مشخص بود و حدود ۴۵ دقیقه طول کشید تا جای بیمار مشخص شد و با توجه به اینکه عملیات در دل کوه قرار داشت برای لحظاتی ارتباط ما با بالگرد اورژانس هوایی به کلی قطع شد که لحظه پر استرسی بود و بروز هر حادثهای محتمل بود اما بعد از مدتی ارتباط مجدد برقرار شد و خوشبختانه فرد حادثهدیده پیدا و به بالگرد هوایی منتقل شده بود که به موقع به بیمارستان انتقال یافت و نجات پیدا کرد.
زمانی با اشاره به اینکه محدوده عملیاتی اورژانس گناباد به شعاع ۱۵۰ کیلومتری از محل استقرار است، عنوان کرد: اورژانس هوایی گناباد علاوه بر شهرهای گناباد و بجستان، قسمتهایی از شهر فردوس، قائن، تربتحیدریه ، رشتخوار و خواف را نیز پوشش میدهد. همچنین با توجه به اینکه بالگرد پایگاه طبس عملیاتی نیست ، اورژانس هوایی گناباد برای امداد رسانی و انتقال بیماران شهر طبس نیز اعلام آمادگی کرده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد مطرح کرد: امیدواریم که هیچ وقت حادثهای برای همشهریان اتفاق نیفتد اما در صورت بروز حادثه، پرسنل زحمتکش اورژانس هوایی گناباد در صحنه حاضر هستند و تمام توان خود را برای کمک و امدادر سانی به کار میگیرند.
گفتنی است؛ گناباد بعد از مشهد و سبزوار، سومین شهر در استان خراسان رضوی است که اورژانس هوایی سیستم بهداشت و درمان وزارت بهداشت در آن مستقر شده است.
انتهای پیام
نظرات