• پنجشنبه / ۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99040504141
  • خبرنگار : 80001

رشد بالای قیمت خانه در بالاشهر

رشد بالای قیمت خانه در بالاشهر

در شرایطی که متوسط قیمت مسکن شهر تهران طی یک ماه گذشته ۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرده، در منطقه یک افزایش ۹ میلیون تومانی داشته است.

به گزارش ایسنا، دیروز گزارش وزارت راه و شهرسازی از رشد حدود ۲ میلیون تومانی میانگین قیمت مسکن در شهر تهران حکایت داشت که نشان می‌داد متوسط قیمت از متری ۱۷ میلیون و شش هزار تومان در اردیبهشت ماه به ۱۹ میلیون و ۷۱ هزار تومان در خرداد ماه رسیده که نسبت به ماه قبل ۱۲.۱ درصد و نسبت به خرداد سال قبل ۴۲.۱ درصد افزایش یافته است.

رشد ۲.۵ تا ۹ میلیون تومانی قیمت مسکن در شمال پایتخت

امروز جزئیات بیشتری از رشد قیمت در مناطق شمالی تهران منتشر شده که نشان می دهد میانگین قیمت هر متر مسکن در منطقه یک از ۳۳.۸ میلیون تومان در اردیبهشت ماه به ۴۲.۴ میلیون تومان در خرداد ماه رسیده که ۲۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در منطقه ۳ نیز که نرخها در اردیبهشت ۳۰.۶ میلیون تومان در هر متر مربع بود به ۳۳.۹ میلیون تومان افزایش پیدا کرده که رشد ۳.۳ میلیون تومانی یافته است.

همچنین منطقه ۲ که رتبه سوم از نظر قیمت مسکن در شهر تهران را داراست، نرخ ها از ۲۶.۴ میلیون تومان به ۲۸.۹ میلیون تومان رسیده که افزایش ۲.۵ میلیون تومانی در هر متر مربع را نشان می دهد.

متوسط قیمت خانه در منطقه ۶ نیز به عنوان چهارمین منطقه گران قیمت تهران از ۲۴.۴ میلیون تومان در اردیبهشت ماه به ۲۵.۸ میلیون تومان در خرداد ماه افزایش پیدا کرده است.

نرخ‌گذاری دلبخواهی در بازار مسکن

چند روز قبل از انتشار این آمار از رشد بی‌ضابطه نرخ های پیشنهادی در مناطق شمالی پایتخت و هجوم سرمایه‌گذاران به این مناطق خبر دادیم که بر اساس آن نرخ پیشنهادی مسکن در منطقه یک به متری ۴۹ میلیون تومان رسیده بود. این نشان می دهد نرخ گذاری در بازار مسکن دلبخواهی شده است. با وجود آنکه خرید و فروشی با قیمت های نجومی انجام نمی‌شود اما رشد ۹ میلیون تومانی قیمت‌های قطعی در شمال شهر آن هم فقط در یک ماه تامل برانگیز است. هرچند کارشناسان و مسئولان، علت اصلی رشد قیمت مسکن را تاثیرپذیری از نرخ تورم بازارهای موازی می‌دانند.

این جهش قیمتی در حالی اتفاق افتاده که بیشترین تعداد واحدهای خالی از سکنه در مناطق شمالی تهران رصد می‌شود. مطابق آمار سال ۱۳۹۵ در تهران ۴۹۰ هزار واحد مسکونی خالی وجود دارد. طرح اخذ مالیات از خانه های خالی سرانجام پس از سالها کش و قوس قرار است از تابستان امسال اجرایی شود و بر اساس گفته محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، مالکان خانه‌های خالی در تابستان جاری باید منتظر برگه های مالیاتی باشند.

طبق برنامه قرار است از سال ۱۳۹۵ که قانون اخذ مالیات از واحدهای خالی به تصویب رسیده، مالیات اجاره این واحدها محاسبه شود. بر این اساس خانه ها از سال اولی که خالی بوده‌اند معاف از مالیات هستند، سال دوم باید ۵۰ درصد ارزش اجاره را به عنوان مالیات بپردازند، سال سوم معادل ارزش اجاره و به ترتیب در سالهای بعد این ضرایب افزایش می یابد.

جنب و جوش صاحبخانه‌ها برای فرار از مالیات

از طرف دیگر ظاهراً صاحبان خانه‌های لوکس شمال شهر به جنب و جوش افتاده اند تا به نوعی از مالیات خانه های خالی فرار کنند و بنابر برخی ادعاها، قراردادهای صوری در این زمینه منعقد می شود. هرچند نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی گفته‌اند که تمام تمهیدات برای بستن منفذهای مالیات واحدهای خالی از سکنه را می بندند.

پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در این زمینه به ایسنا گفته که از تقاطع اطلاعاتی برای دریافت مالیات از مالکان خانه‌های خالی استفاده می شود و تنها به یک روش بسنده نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۵ ۱۷:۵۵

خانه درست کنید. میزان خانه هرچقدر در کشور زیاد باشه خونه ارزون تر میشه.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۶ ۱۵:۴۱

یکی از سیاستهای این دولت مخصوصا دار و دسته ... اینه که هر کی تو تهران زندگی میکنه باید هزینه هاش رو هم بده