به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: «به تازگی اعلام کردهاند دانش آموزان یا دانشجویانی که تقلب کنند مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند. فکر کنید توی زندان بین چندین خلافکار حرفهای نشستهاید و هر کس از جرمش میگوید. مثلا یکی قتل انجام داده، یکی قاچاقچی است، یکی رفقایش در لواسان هر چه داشتند به اسمش زدهاند، بعد از شما میپرسند شما چه جرمی مرتکب شدی؟ رویتان میشود بگویید من همیار تقلبم و در درس تنظیم خانواده جواب سوالهای ۶ و ۸ را از روی کتاب دیدهام؟ امیدواریم لپتان را نکشند و بپرسند عمو! کلاس چندمی؟ باز هم خدا را شکر زمان ما تقلب کردن پیگیری قانونی نداشت. نهایتش این بود که برگه تقلب را از ما میگرفتند و نمره صفر برایمان رد میکردند.
البته روشهای تقلب آنلاین بسیار پیچیده و گسترده شده و دیگر مثل سریال هوش سیاه نیست که بتوانی با Word98 همه چیز حتی استاد را هک کنی و سوالات امتحانی را از او بدزدی. الان دانشجویان در لحظه سوال را در اینترنت سرچ میکنند و جواب را تحویل میگیرند. امروزه گوگل جواب همه سوالات زندگی خصوصی آدم را هم دارد. چهار تا سوال ریاضی و فیزیک و روانشناسی که دیگر چیزی نیست. اگر فامیلی استاد را هم به یاد نیاوری، با سرچ «سوالات امتحانی اون استاد کچله که عقده درس پرسیدن داره» به جواب میرسی.
درست است که ترم پیش به دلیل کرونا کلاسها و امتحانها به شکل آنلاین برگزار شد ولی این دلیل نمیشود که آدم همکلاسیهایش را نبیند؛ مخصوصا اگر به تقلبپارتی دعوت شده باشد. البته اینترنت ایران سرعتش آن قدر زیاد نیست که برای پاسخگویی همزمان بیش از پنج دانشجو مناسب باشد. پس سعی کنید در پارتی هر کدام اینترنت شخصی خودتان را بیاورید و از آوردن شخص دیگر به مهمانی خودداری کنید، چون آن فرد ممکن است حوصلهاش موقع امتحان سر برود و بخواهد اینستاگرامش را چک کند؛ طبیعی است که سرعت اینترنت پایین میآید. ندیدبدیدبازی درنیاورید و این جور غلطها را بگذارید بعد از امتحان. تازه ممکن است وسط امتحان یکهو با شما قهر و همهتان را به پلیس معرفی کند. دیگر خودتان از بس مهمانی برگزار کردهاید، واردید ولی محض یادآوری مراقب نفوذیها باشید؛ اینها از کرونا خطرناکترند. وقتی دارید بهصورت مجازی هماهنگیهای لازم را انجام میدهید، ممکن است ساناز، همان دختر چشمرنگی و دماغ عملی ۲۲ ساله کلاس، به شما پیغام بدهد که «شنیدهام تقلبپارتیه. میچه منم ببلی؟» قبل از آن که بگویید «آله عجقم»؛ چند سوال تخصصی از خاطرات کلاس و درس و سوتیهای استادان بپرسید. اگر در پاسخگویی تأخیر زیاد داشت و جواب شفاف و دقیقی نداد، شک نکنید آقای کریمی ۵۴ ساله رئیس حراست دانشگاه را دعوت کردهاید. میتوانید آدرس اشتباه هم بدهید که طرف خیط شود.
یکسری استاد و معلم هم هستند که فکر میکنند خیلی زرنگند. مسألهها را جوری میدهند که سوال هر کس مخصوص به خودش باشد؛ مثلا میگویند به جای عدد، بخشی از شماره تلفنتان را بگذارید. با این که راه حل یکی است و تنها عددها فرق میکند ولی طبیعی است که حال حل کردن مسأله را نداشته باشید؛ عیبی ندارد. از بین دوستان و اقوام، کاربلدی را پیدا کنید که موقع امتحان آنلاین باشد. عکس مسأله را برایش بفرستید تا خودش بنشیند حل کند. بالاخره یک روز برایش جبران میکنید. نگران این هم نباشید که یک بار ۲۰ شوید، استاد شک میکند. استاد اصلا شما را ندیده که بداند دانشجوی زرنگی هستید یا تنبلید. تازه فقط شما نیستید. همه شاگردانش در همه دروس نمره بالای ۱۹ میگیرند. به احتمال زیاد سه سال دیگر هزاران راننده تاکسی داریم که نهتنها مهندس و دکترند، بلکه با معدلهای ۲۰ و ۱۹ هم فارغالتحصیل شدهاند.»
انتهای پیام
نظرات