• چهارشنبه / ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۲۰:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99040403745
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

بحران و مشکلی به نام تامین فرآورده‌های خونی

بحران و مشکلی به نام تامین فرآورده‌های خونی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: یکی از مشکلات در انتقال خون، تهیه فرآورده خونی به ویژه در مواقع بحرانی است.

ابراهیم میری مقدم، امروز چهارشنبه ۴ تیر در دیدار با مدیران و کارکنان مدیریت درمان و دفتر اسناد پزشکی تامین اجتماعی خراسان جنوبی و بیمارستان شهید دکتر رحیمی بیرجند، اظهار کرد: هرچند میزان ذخایر خونی استان تأمین کننده نیازهای مراکز درمانی است، اما با این وجود به واسطه کاهش ذخایر خونی همچنان نیاز به اهدا خون داریم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا در برخی استان‌ها اهدای خون به صورت چشمگیر کاهش یافته است، گفت: مردم باید بدانند که نیاز به خون برای همه است و تنها برای شخص خاصی نیست و یکی از کارهای خیری که می‌توانند انجام دهند، اهدای خون است.

میری مقدم تصریح کرد: کسی که اهدای خون انجام می‌دهد، ارزشمندترین داشته خود را به فرد دیگر اهدا می‌کند که با هیچ چیزی قابل قیاس نیست.

وی با بیان اینکه اهداکنندگان مستمر در سال دو بار خون می‌دهند، گفت: ۶۲ درصد خون مورد نیاز استان توسط اهداکنندگان مستمر تامین می‌شود و اهداکنندگان مستمر خون همیشه پای کار تامین نیاز بیماران هستند.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی به اهدای پلاکت خون نیز اشاره و خاطرنشان کرد: یک فرد در سال می‌تواند دو تا سه دفعه خون بدهد، اما می‌تواند حدود ۲۳ دفعه پلاکت اهدا کند که یک واحد پلاکت می‌تواند به اندازه ۱۰ واحد خون کارآیی داشته باشد.

میری مقدم تصریح کرد: خراسان جنوبی از نظر اهدای خون بانوان رتبه اول کشور را دارد، اما اهداکنندگان در سطح کشور حدود پنج درصد هستند که باید در این زمینه فرهنگ‌سازی لازم انجام شود.

یوسفی، مدیر داخلی بیمارستان شهید دکتر رحیمی بیرجند نیز بیان کرد: بیمارستان شهید دکتر رحیمی بیرجند، از نخستین بیمارستان‌هایی است که گواهینامه هموویژولانس دارد.

وی به اقداماتی که در خصوص انتقال خون در این بیمارستان انجام گرفته اشاره کرد و گفت: بیمارستان شهید دکتر رحیمی بیرجند از نخستین بیمارستان‌هایی است که موفق به کسب گواهینامه هموویژولانس شده است.

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی در مورد انتقال خون برای پرسنل، پزشکان عمومی، متخصصان و پرستاران بیمارستان تامین اجتماعی خبر داد و بیان کرد: برگزاری این دوره‌های آموزشی بسیار تاثیرگذار است و در مصرف خون دقت و صرفه‌جویی می‌شود.

یوسفی تصریح کرد: امسال نیز در برنامه داریم تا دوره‌های آموزشی بیشتری را برگزار کنیم و همچنین بیماران کرونایی باید تشویق شوند که خون بدهند چراکه پلاسمای خون آنان برای بهبود بیماران جدید و بدحال بسیار خوب است.

حسینی، مسئول آزمایشگاه این بیمارستان نیز گفت: بیمارستان شهید رحیمی برای ششمین سال متوالی گواهینامه هموویژلانس را در بخش انتقال خون دریافت کرده است.

وی با بیان اینکه هر کیسه خون بیش از ۳۵ روز قابل نگهداری نیست، تصریح کرد: با تجهیز بخش انتقال خون بیمارستان به پروتکل‌های استاندارد و تجهیزات لازم طوری برنامه ریزی می‌شود که ضایعات خون به حداقل رسیده و به نیاز واقعی بیماران برسد.

در پایان این دیدار، مدیران و کارکنان مدیریت درمان و دفتر اسناد پزشکی تامین اجتماعی خراسان جنوبی و بیمارستان شهید دکتر رحیمی بیرجند به مناسبت دهه کرامت خون خود را اهدا کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha