• چهارشنبه / ۴ تیر ۱۳۹۹ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99040403180
  • خبرنگار : 50286

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مطرح کرد

ابراز نگرانی از پُر بودن تخت‌های بیمارستانی در جنوب کرمان

ابراز نگرانی از پُر بودن تخت‌های بیمارستانی در جنوب کرمان

ایسنا/کرمان رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: در حال حاضر تقریبا تخت‌های بیمارستان‌های جنوب استا پُر است و چندین بیمار بدحال داریم که شرایط بیمار امکان جابجایی آنها را نمی‌دهد و وضعیت مناسبی نداریم.

دکتر "اصغرمکارم" در گفت وگو با ایسنا با تشریح آخرین وضعیت زیرساختهای بهداشتی و درمانی از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در جنوب استان کرمان ابراز نگرانی کرد و گفت: آمار مرگ و میرها و موارد بستری ناشی از ابتلاء به کووید ۱۹‌ بازتاب عملکرد اجتماعی مردم در رعایت مسائل بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی طی هفته های گذشته است. 

وی بر رعایت موارد موثر بر کاهش آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از ویروس کرونا تاکید کرد و افزود: برای کاهش ابتلا و فوت ناشی از کرونا و قطع زنجیره این ویروس در جامعه باید فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی رعایت شود و مردم در خارج از منزل نیز باید نکات بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک را بیش از پیش مد نظر داشته باشند.

مکارم با یادآوری این نکته که مردم تصور می‌کنند، وضعیت بیماری کرونا در جنوب استان عادی شده و توصیه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، اظهار کرد: عادی شدن شرایط شیوع کرونا بسیار خطرناک است و این تصور اشتباه جان مردم را به خطر می‌اندازد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تشکیل گروه بازرسی و نظارت بر اجرای پروتکل ‌های بهداشتی را خواستار شد و افزود: باید در مکان‌های دولتی و اداری شامل اداره‌ها، بانک‌ها و دفاتر پیشخوان و اصناف گروه‌های بازرسی  تشکیل ‌شود و تیم های ناظر دانشگاهی به شهرستان‌های منطقه اعزام شوند تا با تشکیل جلسات ستاد کرونای شهرستان‌ها وضعیت مناطق مختلف بررسی و اقدامات لازم جهت کنترل بیماری با جدیت و نظارت بیشتری در دستور کار نهادهای مختلف قرار بگیرد.

وی اهمیت استفاده از ظرفیت مردمی و معتمدان هر منطقه را در کاهش آمار ابتلا به کرونا در جنوب استان کرمان موثر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر وضعیت جنوب کشور در بیماری کرونا مناسب نیست و بخش عمده ای از این حرکت مربوط به بهداشت و درمان است و با توجه به طولانی شدن این وضعیت پرسنل مقداری احساس خستگی دارند، چرا که تعدادی درگیر این بیماری شده اند و شیوه کار با این بیماری و شرایطی که هست کار سختی در حوزه بهداشت و درمان می باشد. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه علی رغم اطلاع رسانی های صورت گرفته اما به جزء بخشی از جامعه اکثر مردم توجه لازم را نسبت به هشدارهای بهداشتی  ندارند، افزود: هر لحظه بیم داریم بیماری در منطقه تبدیل به مشکل غیر قابل کنترل شود هر چند که تمام انرژی ما این بوده که بیماری در دورهای اتفاق بیفتد تا با امکانات موجود بتوانیم پاسخگوی پیامدهای ناشی از بیماری باشیم و آن را کنترل کنیم.

مکارم با بیان این مطلب زیرساخت‌های جنوب استان کرمان به ویژه در حوزه درمان به جزء بیمارستان‌های جیرفت و کهنوج برای یک بحران ساخته نشده است، اظهار کرد: در حال حاضر در منطقه، مواردی بیمار کرونایی داریم که بدحال هستند و بیمار هم در وضعیتی نیست که بتوانیم آنها را جابجا کنیم البته این مشکلات قابل پیش بینی بود که اصرار داشتیم مردم رعایت کنند تا راحت تر وضعیت را کنترل کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان دلایل عمده سیر صعودی کرونا در جنوب استان کرمان گفت: در حال حاضر تقریبا تخت های بیمارستانی در جنوب استان پر شده و قرار است ICU سوم در بیمارستان امام خمینی (ره) جیرفت راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به اینکه چندین بیمار بدحال داریم که وضعیت مناسبی ندارند و دلیل عمده این شرایط نیز بی توجهی مردم بوده است افزود: بخشی هم همکاران ما نسبت به قضیه آن حساسیت لازم را ندارند مثلا مطب پزشکان شلوغ بوده این در حالی است که اگر هر مطبی نکات لازم را رعایت نمیکند، باید تعطیل شود زیرا مهم جان مردم است و در بحث سلامت جامعه با کسی تعارف نداریم.

مکارم بر تشدید مراقبت های لازم جهت کنترل وضعیت کووید ۱۹ در جنوب کرمان تاکید و اظهار کرد: باید مراقبت‌ها را بیشتر کنیم. زحمت این برنامه بر عهده مجموعه بهداشت و درمان است و از طرفی متهم هم ما هستیم که مدیریت نکرده و یا کنترل نمی کنیم. حتی اگر مردم رعایت نکنند بازهم از ما می خواهند که پاسخگو باشیم و می گویند مدیران باید جدی تر برخورد کنند و این هشدار را می دهیم که اگر همینطور پیش برویم و بر همین روال باشد، دیگر کاری از ما ساخته نیست. 

وی موفقیت کادر درمان را مرهون همراهی مردم در کنترل شیوع بیماری دانست و افزود: مواردی که در بخش ICU تحت مراقبت ویژه قرار می گیرند فقط تسکینی بوده و این بیماری داروئی ندارد. مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در حال بالارفتن بوده و این نگران کننده است و تنها راه کنترل این بیماری تلاش کادر بهداشت و درمان در کنار رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی از سوی مردم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت برخورد با تهدیدکنندگان سلامت عمومی را از متولیان امر خواستار شد و افزود: همکاران بهداشتی با افرادی که هشدارهای لازم را رعایت نمی کنند طبق قانون برخورد خواهند کرد که در این راستا باید مطب ها و مغازه های متخلف تعطیل و پلمب شوند و از سوی دیگر باید به شکلی فرهنگ سازی صورت گیرد که آحاد جامعه فاصله اجتماعی و فیزیکی را  رعایت کنند. 

مکارم جلوگیری از تجمعات و مراسمات، جشن های عروسی و عزا را از جمله موارد تاثیرگذار در کنترل شیوع کووید ۱۹ دانست و گفت: باید در همه شهرستانها تیم بازرسی ویژه با حضور نماینده فرماندار و نیروی انتظامی تشکیل شود که هر گونه تجمع را جهت برخورد گزارش بدهند.

این مقام مسئول ادامه داد: نمی توانیم منتظر بمانیم که همه مردم درگیر این بیماری شوند آن موقع دیگر کاری از دست ما ساخته نخواهد بود زیرا ما همه هشدارهای و نکات لازم را گفته ایم.

وی اعلام کمبودها و نیازهای بهداشتی و درمانی را مورد تاکید قرار داد و گفت: می طلبد در بحث وسایل حفاظتی مدیریت و نظارت صورت گیرد. اگر کمبودی باشد باید در کمیته مربوطه پیگیری شود و گزارش دهند تا بر اساس ضرورت خریداری شود. بررسی های صورت گرفته نشان می دهد هیچ کمبودی از نظر ماسک در منطقه وجود ندارد و به داروخانه هایی که به موقع ماسک و سایر اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم را تأمین نمی کنند اخطار داده شده تا مردم احساس کمبود ماسک نکنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha