• سه‌شنبه / ۳ تیر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99040302146
  • خبرنگار : 71467

جزئیات دخل و خرج خانوارهای ایرانی/درآمد ۶ میلیون بیشتر از هزینه!

جزئیات دخل و خرج خانوارهای ایرانی/درآمد ۶ میلیون بیشتر از هزینه!

اوضاع درآمد و هزینه خانوارهای شهری از این حکایت دارد که با متوسط درآمد ۵۴ میلیونی در سال، میزان درآمد آنها حدود شش میلیونی بیش از هزینه‌هایشان است.

به گزارش ایسنا، طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار، برای بررسی متوسط هزینه‌ها و درآمد یک خانوار شهری و یک خانوار روستایی در سطح کشور و استان‌ها است، بر این اساس مرکز آمار در سال ١٣٩٨ حدود ۱۹ هزار و ۸۹۸ خانوار نمونه در نقاط شهری و ۱۸ هزار و ۴۳۰ خانوار نمونه در نقاط روستایی کشور را مورد بررسی قرار داده است.

اما نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار شهری ۴۷ میلیون و ۴۳۷ هزارتومان بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل(۱۳۹۷) ٢٠.٦ درصد افزایش نشان می‌دهد. از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار شهری۱۱ میلیون  و ۷۵۲ هزار تومان با سهم ٢٤.٨ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ۳۵ میلیون و ۶۸۵ هزار تومان با سهم ٧٥.٢ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است.

در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم با ٢٢.٠ درصد به هزینه‌ گوشت و در بین هزینه‌های غیرخوراکی بیشترین سهم با ۴۸ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی اختصاص دارد.

درآمد بیشتر از هزینه

اما متوسط درآمد اظهار شده‌ سالانه‌ یک خانوار شهری ۵۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده که نسبت به سال قبل، ٢٤.٤ درصد افزایش داشته است. بر این اساس در سال ١٣٩٨ رشد متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری بیشتر از رشد متوسط هزینه کل سالانه بوده است.

وضعیت منابع درآمد خانوارهای شهری نشان می ­دهد که ٣٢.٥ درصد درآمد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ١٦.١ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٥١.٤ درصد از محل درامدهای متفرقه خانوار تامین شده است.

اوضاع دخل و خرج در خانوار روستایی

بررسی وضعیت هزینه و درآمد خانوارهای روستایی در سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که متوسط هزینه‌ کل خالص سالانه‌ یک خانوار روستایی ۲۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است که  نسبت به سال قبل ٢١.٧ درصد افزایش دارد. از هزینه‌ کل سالانه‌ خانوار روستایی ۱۰ میلیون و ۲۶۶ هزار تومان با سهم ٣٩.٣ درصد مربوط به هزینه‌های خوراکی و دخانی و ۱۵ میلیون و ۸۳۴ هزار تومان با سهم ٦٠.٧ درصد مربوط به هزینه‌های غیرخوراکی بوده است.

این در حالی است که در بین هزینه‌های خوراکی و دخانی، بیشترین سهم مربوط به هزینه‌ آرد، رشته، غلات، نان و فرآوردهای آن و گوشت هر کدام ۲۲ درصد و در بین هزینه‌های غیرخوراکی، بیشترین سهم با ۳۰ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.

 از سوی دیگر  متوسط درآمد اظهار شده­ سالانه‌ یک خانوار روستایی ۲۹ میلیون و ۷۰۲ هزار تومان بوده است که نسبت به سال قبل ٢٧.٤ درصد افزایش داشته است.

درآمد خانوارهای روستایی  ٣٠.٧ درصد از مشاغل مزد و حقوق بگیری، ٣٣.٥ درصد از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی و ٣٥.٨ درصد از محل درآمدهای متفرقه خانوار تامین شده است.

در استان‌ها چه می‌گذرد؟

اما جریان هزینه و درآمد خانوارها در به تفکیک استان‌ها در سال گذشته اینگونه بوده که استان تهران ۷۲ میلیون و ۷۱۷ هزار تومان بیشترین و استان کرمان با۲۶ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان   هزینه را در سال ١٣٩٨ داشته‌اند.

همچنین استان تهران با ۸۱ میلیون و ۳۱۷ هزار تومان  بیشترین و استان کرمان با حدود ۳۴ میلیون کمترین متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری را در سال ١٣٩٨ به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۳ ۱۶:۱۲

...با این آمار و با این گزارش آمار دادن و تیتر گمراه کننده زدن. اولاً آمار برای وضع خیلی بهتریه دوما بله شاید طرف چند میلیون درآمد اضافی داشته باشه ولی در عوض هیچی نداره. با بدبختی برای خونه پول جمع می‌کنه ولی اگه حتی چیز هم باهاش نخره باید ۳۰ سال کار کنه تا یه خونه بخره، اونم اگه بتونه. تازه این وضع خوب‌هاست کارگر بیچاره‌ها که باید روزی یه وعده غذا بخورن. برای این حرفا فردایی جوابگو خواهید بود...

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۴ ۱۴:۳۷

...

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۳ ۱۶:۴۷

آخه كجا ميتونه اين خبر درست باشه؟ منظورتون از اين درآمد احتمالا قشر پولدار جامعه هستن كه هر روز بيشتر ميشن و شامل 20% جامعه ميشه كه صد درصد مبلغ بالاتر از اين چيزي كه اعلام مي‌كنيد، هست. در مورد 80% باقي فقط مردم دارن به زور گذران زندگي ميكنن و به نوعي با سيلي صورت سرخ مي‌كنن اگر درآمد 6 ميليون بيشتر بود كه الان اين وضع ما نبود. لطفا خبر درست اعلام كنيد.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۳ ۱۸:۲۵

الحمدلله پس اوضاع خوبه! و ملالی نیس جز دوری دوستان...........!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۳ ۲۲:۵۱

توهم زدین با این امارهاتون

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۰۴ ۰۵:۱۳

اخه ...خط فقر 9میلیون تومنه بعد تو میگی خانواده با درامد4/5میلیون تومنی 6میلیون اضافه درامد داره؟ خودت ی ذره فکرکن ببین میشه؟ تازه اگه کسی 4/5دربیاره!!!!!!!!