رئیس شورای شهر بوشهر با قدردانی از مجموعه فرمانداری بوشهر گفت: در ۲ سال گذشته اعتبارات عمرانی خوبی به شهرداری بوشهر اختصاص داده شد. با توجه به ابلاغ ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات استانی با توجه به کاهش ارزش افزوده و حذف آلایندگی انتظار داریم مبلغ اعتبارات عمرانی شهرداری مرکز استان افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه مصوبات شورا که به فرمانداری ارسال می شود برخی از آنها در کمیته انطباق بدون اعلام مستندات با عنوان عدم رعایت صلاح و صرفه شهرداری رد می شود که درخواست داریم یک نفر از شورا بدون حق رای در جلسات کمیته انطباق حضور پیدا کند تا اگر مواردی ابهام داشت توضیحات لازم داده شود.
رئیس شورای شهر بوشهر اظهار کرد: ماده ۱۶ و ۱۷ در اغلب شوراها به صورت طرح مصوب و به شهرداری ابلاغ می کنند، ما به پیشنهاد فرمانداری تمکین کردیم اما درخواست داریم در این مورد تجدید نظر شود و ما نیز در این زمینه مثل سایر شوراها عمل کنیم.
انتظار داشتیم ستاد استانی کرونا تصمیمات سختگیرانه تری داشته باشد
دهدار تاکید کرد: در زمینه بیماری کرونا در اسفند و فروردین اقدامات پیشگیرانه بسیار خوبی انجام شد، همچنین با توجه به اینکه بوشهر در وضعیت قرمز قرار گرفته انتظار داشتیم ستاد کرونا استان تصمیمات سختگیرانه تری داشته باشد و ما در مدیریت شهری نیز آماده اجرای دستورات ستاد کرونا در راستای تامین سلامت شهروندان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در شورای پنجم اقدامات بسیار خوبی در این سه سال صورت گرفته که تصویب تبصره سه آب و فاضلاب که در شوراهای قبل صورت نگرفت و ما تصویب کردیم و نوسازی شبکه آب شهر بوشهر نتیجه مصوبه شورا بود، پیگیری تصویب طرح تفصیلی محلات جنوبی که سالها این محلات طرح نداشته و شهروندان دچار مشکلات عدیده ای شده بودند، تکمیل تقاطع میدان آزادی در ۶ ماه، در اختیار قرار گرفتن پارک لیان و اجرا فاز یک این پارک که آماده بهره برداری است و موقعیت گردشگری بسیار خوبی برای شهروندان ایجاد کرده، آغاز عملیات تقاطع میدان مطهری، نصب المان های شهدا در بوشهر، برگزاری مناقصه جاده سرتل به تنگک که به زودی عملیات آن آغاز می شود و همچنین صعود تیم شاهین شهرداری از لیگ دسته دو به لیگ دسته یک و برتر از اقدامات خوبی بوده که امیدواریم مورد رضایت مندی شهروندان قرار گرفته باشد.
آراء اعضای کمیته انطباق شفاف اعلام شود
عضو شورای شهر بوشهر با بیان اینکه با ایجاد سیستم الکترونیکی رای گیری مصوبات شورا آراء اعضای شورا به صورت شفاف مشخص است و به فرمانداری ارسال می شود انتظار داریم آراء اعضای کمیته انطباق مصوبات شورا نیز به صورت شفاف اعلام شود که دلیل رد مصوبات شورا چه بوده است.
عبدالخالق برزگرزاده با بیان اینکه ای کاش این جلسات هم اندیشی بسیار زودتر برگزار میشد، افزود: انتظار داریم در اختصاص بودجه استانی به شهرداری نگاه بهتری شود.
وی ادامه داد: در این سه سال کار شاخصی که برای شهروندان ملموس باشد انجام ندادیم، انتظار داریم در یک سال باقی مانده با اختصاص اعتبار لازم یک پروژه شاخص را به بهره برداری برسانیم.
مشکل ماده ۱۶ و ۱۷ شهرداری حل شود
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر بوشهر گفت: موضوع ماده ۱۶ و ۱۷ بسیار کوچک است و با این بند که در بودجه مصوب شده و در اکثر شوراها هم اجرا می شود می توانستیم گره کوچکی از مشکلات شهروندان حل کنیم و حتی خیلی از موارد دوستان فرمانداری معرفی می کردند که کار آنها تسهیل می کردیم انتظار داریم در این مورد تجدید نظر شود.
ندا عبدالله زاده با بیان اینکه ما برای آسفالت کوچه مصوبه خرید ۵ هزار تن قیر مصوب کردیم چون یکی از مشکلات عمده شهروندان و درخواست آنها آسفالت کوچه ها و معابر است اما این مصوبه در کمیته انطباق رد شد انتظار داریم این مصوبات که با عمران و آبادی شهر مرتبط است با نگاه بهتری برخورد شود تا شاهد پیشرفت و توسعه شهر باشیم.
توسعه چشمگیری در بوشهر نداشته ایم
عضو شورای شهر بوشهر با بیان تعامل درون سازمانی ما با سایر ادارات بسیار کم بوده و یکی از مشکلات استان ما عدم نگاه تعاملی است که اگر این نگاه وجود داشت خیلی از مشکلات شهروندان ما حل می شد، چیزی که می بینیم در استان های دیگر وجود دارد و در استان بوشهر کمرنگ است.
اکبر توسلی اظهار کرد: از پارک باسیدون در شمالی ترین نقطه شهر تا نیروگاه اتمی در جنوبی ترین نقطه شهر بوشهر می بینیم که نابسامانی هایی وجود دارد و مطالبات مردم سالها است که انباشته شده و توسعه چشمگیر شهر بوشهر نداشته ایم که از جناب فرماندار انتظار داریم که در توزیع اعتبارات استانی و شهرستانی نگاه ویژه ای به شهرداری بندر بوشهر داشته باشند.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر بوشهر با انتقاد از وضعیت برخی پروژه های عمرانی شهرداری گفت: تقاطع میدان آزادی ما هنوز تحویل موقت داده نشده، سرنوشت چهار پروژه مرکز شهر، فانوس دریایی، چرخ و فلک و دهکده گردشگری که با پول مردم هزینه شده نامشخص است. ما ۱۲ گودال در مرکز شهر و سایر نقاط داریم که چندین سال است رها شده و تکلیف آنها مشخص نیست و مشکلات بسیار زیادی از لحاظ بهداشتی برای شهروندان ایجاد کرده یا ظرفیت آرامستان ما تکمیل شده و آرامستان جدید هنوز جاده دسترسی ندارد. در زمینه آزادسازی اراضی نظامی جاده سلامت ما در خیابان آزادگان هنوز بازگشایی نشده و عدم انتقال صنوف مزاحم شهری به یک معضل تبدیل شده که اینها بخشی از مشکلات عمده ما در مدیریت شهری است.
وی با قدردانی از فرماندار و کمیته تطبیق در تصویب لایحه تمدید قرار شرکت تامین نیروی انسانی شهرداری گفت: انتظار داریم در تصویب مصوبات بر اساس قانون عمل کنیم تا شاهد رد آنها نباشیم.
حق مردم بوشهر توسط دولت داده نشده است
نائب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر بوشهر بیان کرد: شهر بوشهر یکچهارم جمعیت استان را در خود جای داده است و بودجه ها باید بر اساس سرانه جمعیتی اختصاص داده شود.
کیوان هاشمزاده افزود: در سال گذشته فقط ۶ میلیارد تومان اعتبارات استانی به شهرداری بوشهر اختصاص داده شده بعد انتظار داریم مثل اصفهان کار شود!
وی خاطرنشان کرد: حق مردم بوشهر توسط دولت داده نشده است، هنوز مردم ما مشکل آب آشامیدنی دارند، هنوز بخشی از شهر شبکه فاضلاب ندارد دستگاه های خدمات رسان که حفاری می کنند بعد از اتمام کار بودجه برای ترمیم حفاری ها ندارند چندین سال است که بودجه عمران شهری برای معابر شهر اختصاص داده نشده، نیروگاه اتمی که یک دستگاه دولتی است و اعتبارات خوبی دارد و ۸۰ درصد پرسنل آن از خدمات شهر استفاده می کنند حق مردم بوشهر را تا کنون نداده و اینها مشکلات عمده شهر بوشهر است.
هاشم زاده از فرماندار درخواست کرد حق مردم بوشهر از اعتبارات نفت و گاز که میزبان شایسته این صنایع هستند داده شود.
وی در مورد مصوبات شورا گفت: انتظار داریم در کمیته تطبیق طبق قانون عمل شود و یک بام و دو هوا نباشد، با لایحه استقراض ما از محل اعتبار پارکینگ جهت پرداخت حقوق کارکنان موافقت می شود اما با استقراض از این محل جهت خرید قیر مخالفت می شود.
این عضو شورای شهر بوشهر تصریح کرد: از کمیته انطباق درخواست داریم مصوبات ما را با اعلام مستندات رد کند که قانونی هست یا خیر؛ نه اینکه فقط نوشته شود به صلاح و صرفه شهرداری نیست!
انتظار حمایت خاص دولت از مرکز استان
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر بوشهر گفت: ارگان هایی مثل نفت، اداره بندر، نیروگاه و نهادهای نظامی که از شهر خدمت می گیرند، به وظایفی که از آنها انتظار می رود نپرداخته و خدماتی که باید انجام دهند نیز صورت نمی گیرد.
دولابی خاطرنشان کرد: با وجود تصویب طرح تفصیلی محلات جنوبی اما به دلیل تصویب پیشنهاد نیروگاه برای پائین آوردن سطح تراکم و کاهش جمعیتی، ساکنان محلات تنگک با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی خواستار پیگیری فرماندار جهت حمایت خاص دولت از مرکز استان با توجه به شرایط ویژه ای که بندر بوشهر دارد شد.
افزایش زمین خواری در شهر بوشهر
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بوشهر با قدردانی از اقدامات فرمانداری در اسفندماه و ایام نوروز در مقابله با بیماری کرونا گفت: کمیته انطباق برخی از مصوبات شورا را با قید "عدم رعایت صلاح و صرفه شهرداری" رد می کند که به نظر نمی رسد موافق نص صریح قانون باشد و ضروری است که با ذکر مستندات رد مصوبات را اعلام نماید.
طاهره شمشیری در ادامه با بیان اینکه ما میراث دار خرابی ها بودیم و با بحران های مالی در شورای پنجم مواجه شدیم که باعث شد برخی کارها در حد توان انجام نشود ولی در این سه سال کارهای خوبی صورت گرفته و نباید گفت هیچ کاری انجام نشده است.
وی با انتقاد از زمین خواری در شهر بوشهر گفت: هر هفته شاهد گزارشاتی از زمین خواری های متعدد در شهر بوشهر هستیم که انتظار داریم دستگاه قضایی، اداره ثبت و دیگر دستگاه های مسئول با همکاری شهرداری برخورد جدی تری با این پدیده داشته باشند تا از آثار مخرب آن در اقتصاد و پایمال شدن حقوق شهروندان جلوگیری شود.
برای توسعه شهر بوشهر برنامه مدون نداشتیم
سرپرست شهرداری بندر بوشهر با بیان اینکه شهر بوشهر به عنوان مرکز و ویترین استان باید الگوی شهرهای دیگر استان باشد و از این رو نیازمند اعتبارات خاص است.
فردین خورشیدیان خاطرنشان کرد: برای توسعه شهر بوشهر برنامه مدون نداشته ایم و حضور نیروگاه اتمی، پایگاه های نظامی و شهرکهای صنعتی باعث عدم توسعه شهر شده است.
این مسئول با بیان اینکه ۸۰۰ هکتار اراضی در حریم نیروگاه است، گفت: انتظار داریم نیروگاه در قبال فروش برق نیروگاه سهم مرکز استان را پرداخت کند و از دولت انتظار است در قبال خدماتی که به اراضی نظامی می دهیم اعتبارات بیشتری به مرکز استان اختصاص دهد.
خورشیدیان بیان کرد: اراضی ۵۳۰ هکتاری که آزادسازی شده باید زیرساخت های آن توسط اداره کل راه و شهرسازی آماده سازی میشد اما این کار انجام نشده و مشکلات آن بر دوش شهرداری افتاده است.
سرپرست شهرداری بوشهر با قدردانی از حمایتهای فرماندار از شهرداری در اختصاص اعتبارات عمرانی گفت: انتظار داریم در سال جاری در پروژه های شاخص تقاطع میدان مطهری، راست گرد میدان غدیر، پایش تصویری و جاده سرتل به نیروگاه نیز اعتبارات خوبی به شهرداری اختصاص دهند تا بتوانیم کارهای خوب و شایسته مردم بوشهر انجام دهیم.
شهرداری باید به سمت درآمدهای پایدار برود
فرماندار بوشهر با بیان اینکه تعامل بسیار خوبی میان شورا و فرمانداری برقرار است، گفت: از خدمات صادقانه نیروهای شهرداری تشکر می کنیم شاید اشکالاتی وجود داشته اما نباید به همه پرسنل تعمیم داد و ما شاهد خدمات خوب کارکنان شهرداری هستیم که شهر را اداره می کنند.
عباس جمشیدی تصریح کرد: از سال ۹۲ اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته که شاید ایده آل نباشد ولی نافی خدمات و زحمات انجام شده نیست.
وی عنوان کرد: به طور نمونه با تعامل شورا، شهرداری، اداره آب و فرمانداری اقدام بسیار خوبی در زمینه نوسازی شبکه آب شهر انجام شد. اگر در دولت های قبل که اعتبارات خوبی وجود داشت آب شیرین کن هایی احداث میشد ما امروز مشکل آب نداشتیم. خوشبختانه یک آب شیرین کن با ظرفیت ۳۵ هزار متر مکعب در حال احداث و مناقصه یک آب شیرین کن ۱۷ هزار متر مکعبی نیز در حال انجام است.
فرماندار بوشهر خاطرنشان کرد: فاضلاب بافت تاریخی یک رویا بود، خوشبختانه ۹۸ درصد شبکه فاضلاب بافت انجام شده و شبکه آب بافت نوسازی شده که این اقدام بسیار بزرگی بود.
این مسئول تصریح کرد: در فضای همدلی و تعامل در همه حوزه ها می توانیم کارهای بسیار خوبی انجام دهیم، با توجه به نظر مساعد جناب استاندار محترم به عمران شهری باید از این فرصت استفاده کنیم.
جمشیدی یادآور شد: با توجه به جمعیت شهر بوشهر در سرانه بودجه اختصاص داده شده همیشه جز سه شهرستان برتر بودیم.
وی در مورد مصوبات شورا گفت: برای مصوبات شورا مکانیزمی تعریف شده است و از سال ۹۵ با اصلاح قانون شورا هیات تطبیق ایجاد شد که فرماندار یک عضو این کمیته سه نفره است. اگر شورا ایرادی به مصوبه دارد می تواند به مراجع بالادستی که شورای حل اختلاف است ارجاع دهد و حتی مراجع بالاتری هم وجود دارد چون حق قانونی اعضای شورا است.
فرماندار بوشهر بیان کرد: بابت برخی مصوبات تایید شده شورا به دستگاه های نظارتی احضار شدیم ولی هدف از تایید مصوبات، حل مشکل و ایجاد آرامش در شهر بوده است. همچنین ما در تعداد زیادی از جلسات برای رفع برخی ابهامات از اعضای شورا، کارشناسان شهرداری و پیمانکار برای ارائه توضیح دعوت کرده ایم.
عباس جمشیدی خاطرنشان کرد: از سال ۹۵ مصوبات شورا قانونی تر شده و ۸۰ درصد مصوبات تایید و فقط ۲۰ درصد رد شده است.
وی در پایان خواستار توجه شهرداری به درآمدهای پایدار و جذب سرمایه گذار جهت توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر شهر شد.
انتهای پیام
نظرات