• یکشنبه / ۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99040100589
  • خبرنگار : 50034

نابسامانی در توزیع سوخت بین کشاورزان همدانی

نابسامانی در توزیع سوخت بین کشاورزان همدانی

ایسنا/همدان رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی استان همدان اعلام کرد: مشکلات و نابسامانی‌هایی در توزیع سوخت بین کشاورزان وجود دارد اما نباید نوک پیکان انتقادات به سمت جهادکشاورزی استان باشد.

مهدی جهانگیری یکشنبه یکم تیرماه در جمع خبرنگاران، از توزیع ۱۳۸ میلیون لیتر سوخت در بخش های مختلف بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: ۱۸ میلیون لیتر صرفه‌جویی در مصرف سوخت در استان همدان صورت گرفته است.

وی درباره مشکلات توزیع سوخت به کشاورزان، تصریح کرد: از سال ۹۸ توزیع سوخت حوزه کشاورزی به صورت اینترنتی شده بود اما سال گذشته بحث قاچاق سوخت مطرح و سامانه ای برای جلوگیری از قاچاق ایجاد شد که متولی این سامانه وزارت نفت است.

جهانگیری با تأکید بر اینکه این سامانه تمامی راه‌های در رو برای قاچاق سوخت را بسته است، افزود: مدارک ماشین آلات کشاورزی در این سامانه به تأیید می‌رسد اما مقداری زود بود که همه سخت گیری ها باهم گرفته شود به همین علت برای کاهش مشکلات از نظام مهندسی کمک گرفتیم تا خطاهایی که در هنگام ثبت نام توسط کشاورز یا کافی نت رخ می‌دهد، به حداقل برسد.

وی با اشاره به اینکه کمی زمان می‌برد به این سیستم توزیع سوخت عادت کنیم، ادامه داد: بازدیدها از ادوات نیز توسط نظام مهندسی صورت می‌گیرد تا سوخت خارج از شبکه کشاورزی عرضه نشود.

جهانگیری با تأکید بر اینکه هدف این است که بتوانیم لیتر لیتر در مصرف سوخت صرفه‌جویی کنیم، بیان کرد: تعدادی از تراکتورها در بخش غیرکشاورزی فعال هستند که توسط نظام مهندسی حذف شد.

وی با اشاره به ضایعات بخش کشاورزی استان همدان، تأکید کرد: در سال گذشته متوسط ضایعات برداشت در غلات به زیر چهار درصد رسید در حالیکه این عدد در سال ۹۷، ۴.۹ درصد بود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در استان همدان وجود دارد این است که در انتهای خط برداشت قرار دارد و اگر بخواهیم از ورود ادوات ممانعت کنیم کمباین نویی هم نداریم جایگزین کنیم و تنها راهکار ما برای کاهش ضایعات این است که تنها به کمباین هایی که کارت معاینه فنی دارند سوخت اختصاص داده شود.

رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه با بیان اینکه استان همدان از نظر شاخص مکانیزاسیون از برنامه جلوتر است، گفت: شاخص مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان تا پایان سال گذشته ۱.۹۲ اسب بخار در هکتار بوده در حالیکه پیش‌بینی برنامه‌ای ما ۱.۸۵ اسب بخار در هکتار بوده است.

وی با اشاره به اینکه همدان از نظر درجه مکانیزاسیون نیز وضعیت خوبی نسبت به کشور دارد، اظهار کرد: درجه مکانیزاسیون در استان همدان ۷۵ درصد است که یکی از دلایل پایین بودن آن سنتی بودن باغات و احداث باغات در اراضی شیب‌دار بوده که امکان استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی را کاهش داده اما با این وجود وضعیت خوبی در کشور داریم.

جهانگیری با بیان اینکه استان همدان دارای ۲۹ هزار و ۳۰۹ دستگاه تراکتور در بخش کشاورزی است، تصریح کرد: متأسفانه ۶۰ درصد از تراکتورهای موجود در استان عمری بالای ۱۳ سال دارند و مستهلک هستند.

وی با اشاره به اینکه ۱۲۸۴ دستگاه کمباین در استان همدان فعالیت دارند، یادآور شد: استهلاک کمباین ضربه بیشتری به برداشت محصول وارد می‌کند چراکه باعث ریزش و ضایعات بیشتری در محصولات می‌شود.

رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه در مکانیزاسیون ۶۸ تشکل فعال در استان وجود دارد، افزود: ۵۲ هزار هکتار از مزارع استان توسط ۷۸۰ نوع ماشین آلات کشاورزی تحت پوشش این تشکل‌ها قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۸ هزار دستگاه ادوات کشاورزی پلاک گذاری شده‌ است، تصریح کرد: ۱۴ هزار دستگاه ماشین کشاورزی پلاک نشدند که یکی از دلایل آن این است که سال گذشته بیمه ماشین های کشاورزی مشمول جریمه بود.

جهانگیری بیان کرد: هشت کارخانه تولیدکننده ادوات کشاورزی در استان همدان وجود دارد که انواع ماشین آلات حتی کمباین نیز تولید می‌کنند و سالانه ۳۲۲۰ دستگاه انواع ماشین آلات و ادوات کشاورزی توسط این واحدها تولید می‌شود.

وی یکی از اهداف اصلی کشاورزی حفاظتی را حفظ ساختار و رطوبت خاک دانست و یادآور شد: یکی از تأثیرات کشاورزی حفاظتی افزایش بهره‌وری با کمترین تردد ماشین‌آلات بوده است که در سال گذشته در ۷۴ هزار هکتار از اراضی استان کشاورزی حفاظتی صورت گرفت و امسال برنامه ریزی شده به ۱۰۰ هزار هکتار برسد.

این مقام مسئول با اشاره به اختصاص خط اعتباری مکانیزاسیون برای خری تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی از سال ۹۲، خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۱۴ میلیارد تومان تسهیلات در قالب هفت خط پرداخت شده است و امسال نیز خط هشتم پرداخت خواهد شد.

جهانگیری با بیان اینکه ۴۱۱۹ تراکتور و ۱۱۲ کمباین با استفاده از تسهیلات مکانیزاسیون خریداری شده است، افزود: همچنین بای ادوات نوین کشاورزی از جمله ریزدانه کارها ۵۹۲ میلیون تومان یارانه بلاعوض داده شد و ۱۰۰ دستگاه از این ادوارت در راستای توسعه کشت دانه‌های روغنی خریداری شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha