"علی اسماعیلی زاده" عصر امروز ۳۱ خرداد ماه در جلسه سموم کشاورزی رفسنجان با اشاره به وجود ۲۲۰ هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان اظهار کرد: اقتصاد مردم رفسنجان تک محصولی و بر پایه محصول پسته است به طوری که از ۲۲۰ هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان ۹۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در شهرستان رفسنجان وجود دارد و عمده مدیریت این باغات کنترل آفات از طریق سموم شیمیایی است.
اسماعیلی زاده تصریح کرد: در بحث کنترل آفات، به غیر از سموم شیمیایی از مواد شوینده، مدیریت تلفیقی و ترکیبی هم در منطقه استفاده می شود، امّا اکثراً از سموم شیمیایی در مقابله با آفات استفاده می کنند به طوری که میزان مصرف سموم شیمیایی در استان کرمان ۱۴۰۰ تن در سال است که از این میزان ۶۰۰ تن در سال ر باغات شهرستان رفسنجان مصرف می شود.
رئیس پژوهشکده پسته ایران با اشاره به اینکه امروز کیفیت سموم شیمیایی نسبت به ۵ تا ۱۰ سال قبل پائین آمده است ادامه داد: باقیمانده سموم در محصول صادراتی برای کشورها مهم است در حال حاضر افلاتوکسین (باقیمانده سموم در پسته) شاخصی است که به عنوان آلودگی مطرح است که اگر کشورهای متقاضی این باقیمانده سموم را اندازه گیری کنند و این میزان باقیمانده از حد استاندارد بیشتر شود کشورها از ورود محصول به کشور خود جلوگیری می کنند.
اسماعیلی زاده خاطرنشان کرد: اگر آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی سموم و روغن های معدنی در رفسنجان راه اندازی شود می تواند موثر باشد که ۷۰ درصد زیرساخت آن از جمله دستگاه ها و تجهیزات لازم و ساختمان مهیا است و برای تکمیل آن نیاز به منابع مالی داریم.
وی یادآوری کرد: پیش بینی اولیه ما این است که ۱۲ میلیارد ریال برای تکمیل و راه اندازی این آزمایشگاه مورد نیاز است که اگر مس کمک کننده باشد می توانیم از محل درآمد این آزمایشگاه بازپرداخت تسهیلات را بپردازیم.
انتهای پیام
نظرات