• شنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99033119692
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی شهید بهشتی

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری مطرح کرد

تشدید کووید۱۹ با وجود گرم شدن هوا / سفر، پرمخاطره‌ترین اقدام

تشدید کووید۱۹ با وجود گرم شدن هوا / سفر، پرمخاطره‌ترین اقدام

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه گرمای هوا تاثیری در کاهش قدرت سرایت پذیری ویروس کووید ۱۹ ندارد، گفت: پیش از این به نظر می‌رسید با گرم‌تر شدن هوا عفونت‌های تنفسی کاهش یابد ولی این فرمول در مورد کرونا بی پایه و اساس است، تا جائی که متاسفانه گرم شدن هوا بر شدت این بیماری افزوده است.

به گزارش ایسنا،  دکتر پیام طبرسی با بیان اینکه همچنان اپیدمی کرونا در پیک اول قرار دارد، اظهار کرد: اپیدمی دوره‌های مختلفی دارد ولی تا به امروز نشانه‌ای از سبک شدن بار مبتلایان دیده نشده است.

وی با بیان اینکه کماکان بیماران بدحال با روند رو به رشد بیماری و مشکلات جدی روبرو هستند، ‌اظهار کرد: با کاهش محدودیت‌های پیشگیرانه کووید ۱۹،   رعایت اصول بهداشتی به کمترین میزان خود رسیده است.

رعایت فاصله گذاری اجتماعی به پایین‌ترین سطح خود رسید

این فوق تخصص ریه با بیان این که استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در پایین ترین سطح قرار دارد، تاکید کرد: در سطح شهر، بانک‌ها، رستوران‌ها و در سایر اماکن عمومی تقریبا مردم توجه به فاصله‌گذاری اجتماعی را نادیده می‌گیرند و غالبا از ماسک نیز استفاده نمی‌کنند.

طبرسی با انتقاد از این که در مترو و اماکن عمومی رعایت فاصله گذاری اجتماعی بی معنا شده، خاطرنشان کرد: مادامی که مردم و مسوولان توصیه‌ها را جدی نگیرند نمی‌توان انتظار داشت که بار بیماری کاهش یابد و ادامه این روند افزایش صد درصدی بیماری را در پی خواهد داشت.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری  توضیح داد: هنوز هم اختلاف نظرهایی مبنی بر این که در پیک اول یا دوم قرار داریم، وجود دارد ولی امید داریم که با رعایت اصول بهداشتی از سوی مردم به وضعیت بحرانی ابتلا به کرونا نرسیم.

سفر در دوره کرونا اقدامی پرمخاطره تلقی می‌شود

طبرسی سفر رفتن را یکی از پرمخاطره ترین اقدامات در بحران کرونا ذکر کرد و گفت: بسیاری از افرادی که امروز با حال عمومی وخیم در بیمارستان‌های تهران و یا سایر شهرها بستری هستند، بعد از بازگشت از سفر مستقیما به بیمارستان مراجعه کرده‌اند. بنابراین سفر رفتن در دوره اپیدمی کرونا می‌تواند بسیار کار خطرناک و پرمخاطره‌ای تلقی شود.

وی با بیان این که مسافرت‌های دسته جمعی امکان ابتلا به کرونا را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد، اظهار کرد: هنوز بیماری کرونا به مرحله مهار حتی نزدیک هم نشده، بنابراین در کشور منطقه قرمز، زرد و یا سفید مفهوم علمی ندارد؛ چرا که مرزی میان شهرها وجود ندارد و افراد می‌توانند به راحتی با هواپیما، قطار و سایر وسایل حمل و نقل از استانی به استان دیگر سفر و بیماری را منتقل کنند.

رئیس مرکز تحقیقات سل بالینی و اپیدمیولوژی بیمارستان مسیح دانشوری، مسافرت را مهمترین عامل ابتلا به  ویروس کووید ۱۹ دانست.

فرمول کاهش سرایت پذیری ویروس در گرما در مورد کرونا بی‌پایه و اساس است

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به این که گرمای هوا تاثیری در کاهش قدرت سرایت پذیری ویروس کووید ۱۹ ندارد، خاطرنشان کرد: پیش از این بنظر می‌رسید با گرمتر شدن هوا عفونت های تنفسی کاهش یابد، ولی این فرمول در مورد کرونا بی پایه و اساس است تا جائیکه متاسفانه گرم شدن هوا بر شدت این بیماری نیز افزوده است.

طبرسی گسترش اپیدمی کرونا در استان‌های جنوبی را مهر تاییدی بر کنار آمدن این ویروس با گرما دانست.

وی با اشاره به افرادی‌ که دارای علائم خفیف بیماری کووید ۱۹ هستند نیز توصیه کرد: بهترین راهکار ماندن در منزل، جدا کردن اتاق، استفاده از ماسک، جدا کردن وسایل شخصی، به حداقل رساندن ارتباطات اجتماعی و استراحت کردن است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: تنگی نفس و درد قفسه سینه از جمله نشانه‌های پرمخاطره در بیماری کرونا محسوب می‌شود که نیازمند مداخلات پزشکی و مراجعه به مراکز درمانی و بهداشتی دارد.

گروه‌های پرخطر ملاحظات بهداشتی را دو برابر سایرین رعایت کنند

وی با اشاره به این که مبتلایان به سه بیماری فشارخون، دیابت و چاقی مفرط، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا و مرگ  و میر ناشی از کووید هستند، افزود: این افراد بیش از سایر گروه‌ها در معرض خطر عوارض ابتلا به کرونا هستند. بنابراین باید شدت بیشتری ملاحظات و توصیه‌های بهداشتی را مد نظر قرار دهند.

طبرسی در ادمه سن بالای ۶۵ سال را یکی دیگر از فاکتورهای تشدید کننده عوارض ناشی از کرونا دانست و گفت: طبق تحقیقات متاسفانه، مرگ و میر افراد بالای ۶۵ سال بیش از ۱۴ درصد را شامل می‌شود. بنابراین ملاحضات بهداشتی در این افراد باید دو برابر سایرین باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha