• سه‌شنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99032717587
  • خبرنگار : 71505

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران خبر داد:

بهره برداری از۴بوستان فرامنطقه‌ای درتهران طی3 ماه آینده/از بین رفتن۴ اصله درخت در آتش سوزی‌ها

بهره برداری از۴بوستان فرامنطقه‌ای درتهران طی3 ماه آینده/از بین رفتن۴ اصله درخت در آتش سوزی‌ها
عکس تزئینی است

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران از بهره برداری چهار بوستان فرامنطقه‌ای ظرف سه ماه آینده در شهر تهران خبر داد و گفت: در پی آتش سوزی‌های درون فضای سبز از ابتدای امسال تا کنون چهار اصله درخت تنها در بوستان چیتگر از بین رفته است.

به گزارش ایسنا، علی محمد مختاری در نشست خبری مشترک با مدیرعامل سازمان آتش نشانی و مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران پیرامون آتش سوزی‌های اخیر فضای سبز شهر تهران گفت: در طول سال بر اساس برنامه ریزی از پیش تعیین شده تعدادی بوستان جدیدالاحداث به بهره برداری می‌رسد که از جمله آنها در مسیر تکمیل کمربند سبز شهر تهران، افتتاح فضای سبز حاشیه‌ای تهران است. همچنین در سال جاری علاوه بر پیشبرد کمربند سبز شهر تهران ۵۰ بوستان محله‌ای، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در دستور کار قرار دارد. تعدادی از این بوستان‌ها در دست طراحی و برخی در دست اجرا است.

وی افزود: سه بوستان فرامنطقه‌ای ظرف دو ماه و نیم آینده به بهره برداری می‌رسد که از جمله آنها می‌توان به بوستان زندگی در محله هرندی به وسعت ۲۴ هکتار اشاره کرد. در این بوستان خانه کودک و امکانات فرهنگی ورزشی قرار داده شده. همچنین بوستان وثوق‌الدوله که با توجه به شیوع کرونا عملیات احداث آن متوقف شده بود در حال حاضر کارگران در سه شیفت مشغول کار هستند. این بوستان در محدوده منطقه ۱۴ ظرف سه ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

مختاری با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات شهر تهران پایین بودن سرانه فضای سبز در مناطق کم برخوردار است افزود: یکی از اقدامات خوبی که در شهر تهران و با هدف تکمیل سرانه فضای سبز انجام شده تملک باغاتی بود که در مناطق کم برخوردار قرار داشتند. در همین راستا ۱۱ باغ تملک شده و ۱۵ باغ دیگر نیز در دست اقدام است. فضاهایی که جزو سرمایه‌های طبیعی شهر تهران محسوب می‌شوند که قطعا پس از تملک مورد استفاده شهروندان قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: بوستان باغ گل‌ها نیز ظرف سه ماه آینده به وسعت ۱۱ هکتار به بهره برداری خواهد رسید. در حال حاضر کارهای عمرانی این بوستان به اتمام رسیده و فضای سبز آن نیز در دست اقدام است که در آن انواع گل‌های پاییزه کاشته خواهد شد.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پروژه بزرگ ۵۳ هکتاری چهار باغ در مرکز شهر تهران اشاره کرد و افزود: امیدواریم در پایان سال جاری بتوانیم این پروژه را به اتمام برسانیم. همچنین بوستان ولایت که فاز نخست آن قبلا افتتاح شده به وسعت ۶۰ هکتار در رینگ وسط آن ایجاد فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است.

مختاری اظهار کرد: بوستان‌های آزادگان و ایرانیان نیز در دستور کار قرار دارد که به زودی عملیات عمرانی آنها انجام خواهد شد. به این ترتیب در مناطق کم برخوردارتر علاوه بر تملک باغات بوستان‌های محله‌ای را نیز احداث می‌کنیم.

وی تاکید کرد که ۱۰ محله فاقد پارک بودند که با توجه به دستور شهردار تهران مبنی بر تامین بوستان محله‌ای برای آنها این کار آغاز شد و امروز ۹ محله باقیمانده است که مقرر شده است بوستان‌های محله‌ای برای آنها تامین شود.

مختاری با اشاره به طرح ۵۳ هزار هکتاری کمربند سبز شهر تهران از تکمیل ۴۳ هزار هکتار از این طرح خبر داد و افزود: امسال نیز ۱۲۰۰ هکتار دیگر از طرح کمربند سبز شهر تهران به بهره برداری خواهد رسید. در حال حاضر برای آبیاری فضای سبز در شهر تهران به صورت ۱۰۰ درصدی از آب خام استفاده می‌شود. به شکلی که ۱۳۵ میلیون متر مکعب از آب‌های زیرزمینی ۱۷ میلیون متر مکعب از قنوات، ۱۰ میلیون متر مکعب از روان آب‌ها و هفت میلیون متر مکعب از پساب تصفیه شده استفاده می‌کنیم که با توجه به همکاری استانداری تهران مقرر شده پنج میلیون متر مکعب از این محل افزایش برداشت داشته باشیم.

وی در خصوص ساماندهی و تکمیل پروژه درختان خیابان ولیعصر نیز گفت: اقدامات خوبی در شهرداری تهران انجام شده است و تا کنون بیش از ۴۰۰۰ اصله درخت با سن ۱۰ تا ۱۵ سال در خیابان ولیعصر (عج) قطع شده است. این خیابان جزو میراث فرهنگی ما محسوب می‌شود و قطعا حساب شده روی آن کار می‌کنیم.

آتش سوزی‌های امسال زیاد نشده است

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از حریق در فضای سبز شهر تهران گفت: اینطور نیست که آتش سوزی‌های امسال زیاد شده باشد و ما آمار هر ساله را داریم.

وی ادامه داد: در ۲۵ اسفند سال گذشته اولین دستورالعمل سال ۹۹ به مناطق ۲۲ گانه ابلاغ شد که در آن اقداماتی که باید مناطق انجام می‌دادند تشریح شد. این ابلاغیه مورد توجه قرار گرفت و با توجه به نظارت‌های انجام شده بطور کامل در مناطق اجرایی شده، همچنین در ۱۰ اردیبهشت و ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری نیز دستورالعمل‌های بعدی با تاکید بر ایجاد آتش برها در سطح مناطق ۲۲ گانه ابلاغ شده است. بی تردید حتی اگر یک بطری یا شیشه با درجه حرارت فعلی در فضای سبز رها شود خود به خود در ساعات ظهر موجب آتش سوزی خواهد شد اما هر آنچه که در مناطق انجام شده بر اساس دستورالعمل‌ها بوده است.

از بین رفتن ۴ اصله درخت در آتش سوزی‌ها

مختاری در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص میزان آسیب وارده به فضای سبز در پی آتش سوزی‌ها به ویژه برای درختان و تدبیر برای ترمیم این آسیب‌ها نیز گفت: ما در تهران ۲۲۷۶ بوستان محله‌ای، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داریم که هیچ یک دچار حریق نشدند. حریق‌ها مربوط به بوستان‌های جنگلی شهر تهران که حدود ۲۰ بوستان هستند همانند چیتگر بوده است. در چیتگر نیز یک انبار دچار حریق شده که پس از سرایت به فضای سبز هفت اصله درخت کاج در آن دچار آسیب شده که سه اصله تا ۵۰ درصد سوختگی داشته که بازسازی خواهند شد و چهار اصله نیز از بین رفته است.

وی ادامه داد: در اکثر ۲۰ بوستان جنگلی تهران امکانات و تجهیزات اطفای حریق وجود دارد و در برخی از آنها ایستگاه‌های آتش نشانی مستقر هستند. در بوستان‌های دیگر نیز موتورسوارها و آتش نشان حضور دارند.

مختاری در خصوص بوستان بزرگ ارتش و زمان احداث آن نیز گفت: هفته گذشته کلنگ زنی این بوستان توسط شهردار تهران و مسئولین کشوری و لشگری انجام شد. فضایی به وسعت ۳۵ هکتار در اختیار شهرداری تهران قرار گرفته که باید فضای سبز آن ساماندهی شود. طرح توسط مشاور در حال تهیه است که پس از تکمیل آن عملیات ساماندهی و تجهیز آغاز خواهد شد و در زمان کوتاهی به دستور شهردار تهران این بوستان برای حضور شهروندان آماده خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست عطایی مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران نیز گفت: از ۷ اسفند سال گذشته که شیوع کرونا آغاز شد شهرداری نقش بی بدیلی در حوزه‌های مختلف خدمت رسانی داشت. در همین ایام ۵۵ میلی متر بارش باران را داشتیم که در خیلی جاها با یک پنجم این بارش دچار سیل می‌شویم. این حجم بارش از سوی دیگر موجب رشد علوفه‌ها هرز شد که در پی آن برخی آتش سوزی‌ها را نیز بر اثر سهل انگاری‌ها در تهران حادث شد.

وی افزود: شهروندان تهرانی به فضای سبز شهر تهران حساسیت ویژه‌ای دارند؛ لذا برای جلوگیری از وقوع چنین حریق‌هایی باید برخی اقدامات همچون روشن کردن آتش در فضای سبز و جنگلی، خودداری از رها کردن ته سیگار و کبریت در فضای سبز، فرهنگ‌سازی در میان کودکان برای جلوگیری از آتش بازی در این فضا، خودداری از انداختن بطری‌ها و شیشه‌های پلاستیکی و خودداری از رهاسازی مواد آتش زا در طبیعت را به طور جد رعایت کنیم. همچنین باید از ظرفیت تشکل‌های مردمی در حفاظت از فضای سبز بهره بگیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha