به گزارش ایسنا، عمر الوائلی، رئیس هیات گذرگاه های مرزی عراق در گفت وگو با المربد گفت که این هیات نامه ای رسمی برای بازگشایی گذرگاههای عراق و ایران به کمیسیون عالی این کشور ارسال کرده است.
وی تاکید کرد که استان میسان فعلا با بازگشایی مرز شیب (چذابه) موافقت نکرده است.
رئیس هیات گذرگاه های مرزی عراق در ادامه خاطرنشان کرد که گذرگاه های شلمچه و مندلی (سومار) میان جمهوری اسلامی ایران و عراق به صورت همزمان بازگشایی خواهند شد.
عمر الوائلی پیش از این نیز گفته بود که بازگشایی و از سرگرفتن فعالیت های تجاری میان ایران و عراق در مرز شلمچه واقع در استان بصره نیازمند موافقت رسمی از سوی کمیسیون عالی و شخص مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق است.
وی تاکید کرد که فعلا با مساله بازگشایی مرز شلمچه به طور شفاهی موافقت شده است اما هیات گذرگاه های مرزی عراق در این راستا نامه ای رسمی به کمیسیون عالی ارسال کرده و منتظر دریافت پاسخ رسمی است. این مساله در اولین نشست کمیسیون عالی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، برخی از تاجران، ترخیص کاران گمرک، رانندگان کامیون و گارگران عراقی روز شنبه گذشته در تجمعی اعتراضی خواستار بازگشایی مرز شلمچه و از سرگیری فعالیت های تجاری میان ایران و عراق در این مرز شدند.
تظاهرکنندگان عراقی در این تجمع از عمر الوائلی، رئیس هیات گذرگاه های مرزی عراق خواستند که فعالیت تجاری میان ایران و عراق از طریق مرز شلمچه از سرگرفته شود و برای ایجاد اتاق های ضدعفونی به حساب شخصی خود و رعایت پروتکل های بهداشتی اعلام آمادگی کردند.
پیش از آن نیز برخی از کارگران بخش خصوصی در عراق مانند رانندگان کامیون و ترخیص کاران گمرک در بخش عراقی مرز شلمچه واقع در استان بصره تجمع کردند و خواستار بازگشایی این گذرگاه مرزی به منظور از سرگیری فعالیت های تجاری میان ایران و عراق شدند.
تجمع کنندگان عراقی با تاکید بر اینکه بستن مرز شلمچه آنها را متضرر کرده است، خواستار بازگشایی این گذرگاه همانند دیگر گذرگاه های میان ایران و عراق شدند.
گذرگاه های مرزی میان جمهوری اسلامی ایران و عراق پس از شیوع ویروس کرونا و به منظور مقابله با این ویروس بسته شدند که اخیرا تعدادی از این گذرگاهها بازگشایی شدند و فعالیت خود را از سرگرفتند.
از اسفند سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا، فعالیت در مرزهای ایران و عراق از روال عادی خارج و با توقف فعالیت در اغلب مرزها مواجه شد. در ادامه مرزهای با اقلیم کردستان عراق به تدریج بازگشایی و فعال شد، اما مرزهای مناطق جنوبی تر بسته بودند.
طی مدت اخیر رایزنیهایی در رابطه با بازگشایی مرزهای جنوبی وجود داشت و دو طرف پیشنهاداتی نیز در این باره داشتند تا اینکه توافقی در رابطه با مرز مهران صورت گرفت. این در حالی است که طبق اعلام روح الله لطیفی - سخنگوی گمرک ایران - به ایسنا، فعالیت مرز مهران از روز دوشنبه گذشته ۱۹ خرداد ماه از سر گرفته شده است.
فعالیت مرز مهران به صورت هر روزی نیست و در هفته جاری فقط در روزهای یکشنبه و چهارشنبه تردد کالا انجام میشود.
در حال حاضر از مرزهای جنوبی با عراق فقط مرز مهران بازگشایی شده است، اما هفت مرز دیگر با اقلیم کردستان از مدتها قبل باز شده و در حال فعالیت هستند.
فعلا فعالیت در مرزهای ایران و عراق فقط تجاری است و در رابطه با ورود و خروج مسافر توافقی انجام نشده است.
انتهای پیام
نظرات