• سه‌شنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۰:۴۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 99032617080
  • خبرنگار : 71564

واکنش کلانتری به آتش‌سوزی جنگل‌ها؛ طبیعت خودش آتش را کنترل می‌کند + فیلم

واکنش کلانتری به آتش‌سوزی جنگل‌ها؛ طبیعت خودش آتش را کنترل می‌کند + فیلم

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به وقوع آتش‌سوزی‌های مکرر در جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده غرب کشور همزمان با گرم شدن هوا گفت: آتش‌سوزی جنگل‌ها عادی است و مردم را نباید نگران کنیم.

عیسی کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه آتش‌سوزی‌های جنگلی همیشه و همه جا رخ می‌دهد، اظهار کرد: برای مثال سال گذشته در کشور استرالیا با وجود همه امکاناتی که برای اطفا داشتند حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از جنگل‌ها در آتش سوختند. طی ۲۰ سال اخیر متوسط آتش‌سوزی‌های جنگلی در کشور ما سالانه ۱۶ هزار هکتار گزارش شده و آتش‌سوزی‌های اخیر نیز تاکنون به کمتر از ۱۵۰۰ هکتار از منابع طبیعی آسیب وارد کرده است.

آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها عادی است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: آتش‌سوزی جنگل‌ها عادی است ولی چون امروزه شبکه‌های تلویزیونی مخالف نظام مثل «بی‌بی سی»، «من و تو» و ... روی این قضیه مانور می‌دهند و از این موضوع سوء استفاده و آن را بزرگ می‌کنند و برخی مسئولان نیز تحت تاثیر این موضوع قرار می‌گیرند.

کلانتری با بیان اینکه طی سال ۹۶ در هفت هکتار از پارک طبیعت پردیسان با وجود همه امکانات آتش‌سوزی رخ داد، تصریح کرد: با شروع شدن گرما و خشک شدن علف‌ها احتمال آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع افزایش پیدا می‌کند. بیش از ۹۰ درصد از این آتش‌سوزی‌ها نیز علت انسانی و درصد خیلی کمی به دلیل عوامل طبیعی مانند رعد و برق رخ می‌دهد.

درباره آتش‌سوزی‌های جنگلی دلهره نداشته باشیم

وی در ادامه گفت: در بین عوامل انسانی وقوع آتش در جنگل‌ها، عوامل سهوی مانند پرتاب ته سیگار و ریختن برخی زباله‌ها و ... سهم بالایی دارند بنابراین ما نیاز به ارایه آموزش‌های همگانی در این زمینه داریم البته آتش‌سوزی بخشی از طبیعت است و ما نباید خیلی در این‌باره دلهره داشته باشیم. کل آتش‌سوزی‌های ما در ۱۳۰ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی سالانه ۱۶ هزار هکتار است. من نمی‌گویم که نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشیم ولی اتفاق خاصی هم نیفتاده است.

مردم را نگران نکنیم!

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش ایسنا که با توجه به وضعیت پوشش جنگلی کشور آیا این موضوع اهمیت حفاظت از آن‌ها در برابر تخریب و آتش‌سوزی‌ها را دو چندان نمی‌کند، اظهارکرد: سالانه در کل دنیا ۴۳۰ میلیون هکتار از جنگل‌ها دچار آتش‌سوزی می‌شود. برای مثال با تمام امکاناتی که آمریکایی‌ها در اختیار دارند سالانه صدها هزار هکتار از جنگل‌های کالیفرنیا در آتش می‌سوزد. در کشور سوئد نیز سال گذشته ۱۶ هزار هکتار از جنگل‌ها به دلیل آتش‌سوزی خسارت دید بنابراین نباید خیلی مردم را نگران کنیم.

کلانتری همچنین در واکنش به این پرسش که بیش از ۹۰ درصد از آتش‌سوزی‌های ما علت انسانی دارد و این موضوع خود بیانگر این نیست که باید به مردم هشدار داد؟ گفت: به‌طور قطع باید درمورد آتش‌سوزی‌های سهوی و جلوگیری از وقوع آن‌ها به مردم آگاهی داد و در مورد برخورد با آتش‌سوزی‌های عمدی نیز از قانون کمک بگیریم.

معاون رییس جمهوری در بخشی دیگر از صحبت‌های خود ضمن اشاره به کمبود امکانات اطفای حریق تصریح کرد: کل هلیکوپترها شاید بیشتر از ۱۰ فروند نباشد. اگر بخواهیم این تعداد هلیکوپتر را در کل کشور پخش کنیم به هر ۱۶ میلیون هکتار یک هلیکوپتر می‌رسد.

یک هواپیمای آتش‌نشان کاری از پیش نمی‌برد

وی در ادامه درباره هواپیمایی که در سال ۹۷ از آن به عنوان هواپیمای آتش‌نشان رونمایی شد، گفت: از این هواپیما حدود دو سال گذشته در آتش‌سوزی هورالعظیم استفاده شد ولی باید این را بدانیم که هر هواپیما بیشتر از دو یا سه پرواز طی روز انجام نمی‌دهد. برای مثال اگر ۲۰۰ هلیکوپتر داشته باشیم می‌توانیم از آن برای اطفای حریق جنگلی استفاده کنیم ولی تعداد محدود کاری را از پیش‌ نمی‌برد.

طبیعت خودش آتش را کنترل می‌کند

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این انتقاد که اگر از هواپیما و بالگرد برای اطفای حریق جنگل‌های مناطق صعب‌العبور استفاده نکنیم، پس آتش را چگونه خاموش کنیم؟ اظهار کرد: در مرحله اول باید بپذیریم که آتش بخشی از طبیعت است و طبیعت می‌تواند خود را کنترل کند. ما نباید با اینگونه مسائل هیجانی برخورد کنیم. کنترل هلیکوپترهایی که سبد آب را در مناطق کوهستانی و دره‌ای صعب‌العبور حمل می‌کنند، بسیار دشوار است و ما نمی‌توانیم به خاطر دو هکتار مرتع جان چهار انسان را به خطر بیندازیم.

کلانتری در پایان گفت: در مورد کنترل آتش‌سوزی‌های جنگلی باید اقدام عقلانی کنیم نه احساسی. مشکل ما در حال‌حاضر در جنگل‌ها آتش‌سوزی نیست برای مثال در جنگل‌های زاگرس بیماری زغال بلوط وجود دارد اما متاسفانه مشکل به این بزرگی را رها کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha