• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ / ۲۱:۳۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 99032516259
  • خبرنگار : 50145

مدیرکل امور عشایر استان:

عشایر ماکو سالانه بیش از ۱۷۰۰ تن گوشت قرمز تولید می کنند

عشایر ماکو سالانه بیش از ۱۷۰۰ تن گوشت قرمز تولید می کنند

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی گفت: عشایر ماکو سالانه بیش از ۶۷۱۸ تن مواد لبنی تولید می کنند.

علی ناجی امروز ۲۵ خرداد در جلسه شورای عشایری ماکو در این جلسه با اشاره به آمار و تولیدات جامعه عشایری ماکو گفت: عشایر شهرستان با بهره مندی از بیش از ۲۳۰ هزار رأس دام سبک و ۱۴ هزار دام سنگین سالانه بیش از ۶۷۱۸ تن مواد لبنی، ۱۷۲۸ تن گوشت قرمز و ۳۰۵ تن پشم تولید می کنند که بیش از ۷۰ درصد آن در بازارهای هدف عرضه می شود.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه منعقد شده با وزارت بهداشت و درمان، به منظور حل مسائل و مشکلات بهداشتی عشایر گفت: امسال خانه های بهداشت ثابت و سیار به ازای هر ۵۰۰ نفر در مناطق عشایری ایجاد خواهند شد که در این راستا ۴ نفر از افراد تحصیل کرده جامعه عشایری شهرستان جهت حضور در دوره های آموزشی به دانشگاه علوم پزشکی استان معرفی شدند.

مدیرکل امور عشایر استان، در خصوص هزینه پلاک کوبی و بیمه اجباری دام عشایر اظهار کرد: پلاک کوبی و بیمه دام جزء طرح های ملی و ضروری جامعه عشایری است و در صورت عدم پلاک کوبی هرگونه تردد دام در جاده ها و انتقال آن به مناطق ییلاقی ممنوع بوده و در صورت مشاهده به عنوان قاچاق توسط نیروهای نظامی ضبط و به مراجع قضایی ارجاع داده خواهند شد.

حسین عباسی فرماندار ماکو نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تامین امکانات رفاهی و ضروری برای عشایر جزوه وظایف ذاتی دستگاه های اجرایی است، افزود: مسئولین امر باید زمینه و شرایط مناسب تولید را برای این قشر مولد و کم توقع فراهم کنند.

وی با بیان اینکه نقش عشایر در تامین و حفظ امنیت پایدار مناطق مرزی بسیار مهم و تاثیرگذار است، اظهار کرد: عشایر همواره در سالهای پیروزی انقلاب و بعد از آن دوشادوش نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی مرزبان و حافظ کیان ایران اسلامی بوده اند و در کنار آن بخش عمده ای از نیاز کشور به فراورده های دامی را تامین کرده اند.

عباسی با اشاره به نزدیک شدن زمان کوچ عشایر به مناطق ییلاقی گفت: اکثر مراتع ییلاقی عشایر شهرستان ماکو در محدوده شهرستان چالدران و بخش دشتک واقع شده است‌، که رعایت دستورالعمل های مربوطه از جمله عدم کوچ بصورت شبانه، عدم تحلیف دام در مناطق قرمز مرزی، اقدامات پیشگیرانه در خصوص حفظ مراتع و ممانعت از تخریب آن مورد تاکید است.

به گزارش ایسنا، وی ظرفیت جامعه عشایری را در توسعه صنعت توریسم و گردشگری بسیار مهم دانست و افزود : برگزاری جشنواره های مختلف فرهنگی می تواند در جذب گردشگر و حفظ هویت، آداب و رسوم عشایری بسیار مثمر ثمر باشد، که این امر نیازمند توجه و برنامه ریزی دستگاههای متولی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha