• یکشنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99032515585
  • منبع : نمایندگی همدان

در بازدید مسئولان، خبرنگاران و کوهنوردان استان همدان مطرح شد؛

تأیید دخل و تصرف در دل الوند

تأیید دخل و تصرف در دل الوند

ایسنا/همدان بیش از دو هفته از انتشار خبر تعریض جاده «ضد» یا زیگراگ که گنجنامه را به میدان میشان همدان وصل می‌کند، گذشته است، در همان روزهای نخست برخی از مسئولان استانی از این منطقه بازدید کردند و اعلام شد اتفاقی در مسیر مذکور نیفتاده است‌.

بازدید دوم در عصرگاه شنبه ۲۴ خردادماه به درخواست شورای اسلامی شهر همدان و با حضور جمعی از مدیران مانند مدیرکل دیوان محاسبات استان، مدیرکل راه و شهرسازی، مدیرکل محیط زیست، مدیرکل میراث فرهنگی، شهردار همدان، نماینده امام جمعه، اعضای شورای شهر، اهالی رسانه و کوهنوردان انجام شد.

در این بازدید که حاشیه‌هایی مانند حضور چند دقیقه‌ای برخی از مسئولان تا آمدن یکی از مدیران با خودرو به دشت میشان از همان جاده مذکور را به همراه داشت، حاضران مسیر جاده میشان تا گنجنامه همدان را پیاده طی کردند تا از نزدیک شاهد اتفاقات منطقه باشند.  

مدیرکل دیوان محاسبات استان همدان در حاشیه این بازدید با بیان اینکه دخل و تصرف در محیط انجام شده است، گفت: مدیرعامل دهکده گنجنامه، دستگاه‌های ذیربط، کوهنوردان و دوستداران محیط زیست مستندات و اطلاعات خود را برای بررسی به دیوان محاسبات استان ارائه دهند.

حاتم نیکخو ادامه داد: جلسه‌ای با حضور مسئولان ذیربط برگزار خواهد شد و اگر خروجی آن محمل قانونی نداشته باشد دیوان محاسبات ورود ‌پیدا می‌کند و با هیچ کسی هم رودروایسی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه برای هر کار طرح و مصوبه‌ای لازم است، اظهار کرد: نظارت بر این قصیه در شرح وظایف دستگاه‌های مرتبط بوده است و هر مترمربع کاری که در این منطقه انجام می‌شود، باید با صدور مجوز باشد. 
 
نیکخو با اشاره به اینکه کوه الوند متعلق به همه دنیا است، گفت: همگی باید به این میراث ملی کشور احترام بگذاریم تا شرمنده نسل‌های آینده نشویم و میراث‌دار خوبی برای آن‌ها باشیم.

داریوش حسینی، مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان هم بیان کرد: اداره راه و شهرسازی هیچ مجوزی برای تعریض و کاشت درختان در کوهستان الوند صادر نکرده است‌ و در جریان هیچ اقدامی نبوده‌ایم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز اعلام کرد: مداخلات در مجموعه کوهستان الوند باید حداقل،‌ در حد ضرورت، با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌مدخل و اخذ مجوزهای لازم انجام پذیرد.

علی مالمیر با اشاره به اینکه کوه الوند متعلق به همه مردم بوده و در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است، افزود: نیاز است پس از بازدید، کارشناسان و مسئولان مرتبط که مسئولیتی در این زمینه دارند، به قضیه ورود کنند و بررسی‌های لازم اتفاق بیفتد. 

وی اضافه کرد: بخش عمده‌ای از این مسیر پیش از ایجاد مجموعه تله کابین وجود داشت و بخش‌هایی از مسیر هم تغییراتی کرده که البته مربوط به چند سال اخیر است نه یکی دو ‌ماه قبل و نیاز است بررسی‌ شود که اگر مداخله‌ای غیرضروری انجام شده مدیریت شود و اگر آسیب غیرضروری به کوهستان رسیده به حالت اولیه برگردد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان هم با اشاره به اینکه فضای کوهنوردی که همدان را مطرح کرده در کل کشور یک برند است، اظهار کرد: طرفداران محیط زیست و کوهنوردان درخواست کردند مسئولان مسیر و آسیب‌های جدی وارد شده به آن را از نزدیک ببینید.

رضوان سلماسی ادامه داد: در بازدید چند هفته قبل مسئولان از منطقه عنوان شد که اتفاق خاصی در مسیر نیفتاده است و برای اینکه مشخص شود اتفاق خاصی افتاده یا نه یا حد اتفاق چه میزان است درخواست بازدید دیگری داشتیم.

وی تصریح کرد: حضور در منطقه و دیدن اتفاقات و ‌شرایط فعلی کمک می‌کند که بدانیم تصمیم گیری‌های آینده چقدر بر مدار این است که محیط زیست تحت تأثیر قرار نگیرد یا کمترین مداخله را در آن داشته باشیم. 

سلماسی بیان کرد: اینکه گفته می‌شد جاده دسترسی اتفاق افتاده و در حال تعریض است و بخشی از آن که تخریب شده بابت امدادرسانی بوده است، با پیگیری‌های ما این سوال مطرح شد که ساختمان‌هایی که ساخته شده چه میزان مشکلات امدادرسانی در کوهستان را پوشش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه همدان از دیرباز مهد کوهنوردی ایران بوده است، گفت: کوهنوردان بزرگی از دامن کوهستان الوند به دنیا معرفی شده‌اند؛ به عنوان مثال محمود اجل کوهنوردی نوین را در کشور مطرح کرده و کوهنوردانی هم از این دیار اورست را فتح کرده‌اند.

فاتح اورست با بیان اینکه در حال حاضر این مکان از حالت کوهنوردی بودن خارج شده است، اضافه کرد: اراضی ملی مربوط به همه و از جمله نسل آینده است و ما بخشی از آن را با فشار ظرفیت بیش از اندازه به منطقه تحت‌الشعاع قرار می‌دهیم.

وی تصریح کرد: آسیب‌های وارده به الوند حل شدنی نیست یعنی هر گونه مداخله در طبیعت به راحتی و حتی با رها کردن، به شرایط اولیه خود برنمی‌گردد و ‌با این میزان مداخله در طبیعت بخش زیادی از آن را از بین برده‌ایم.

سلماسی هدف بازدید را مطرح کردن سوالاتی درباره ساخت و سازهای منطقه، روند تأیید و تصویب اتفاقات صورت گرفته، حد و حدودها مجوزها و اتفاقاتی که قرار است در آن انجام شود، دانست و افزود: آیا کوهستان الوند که ریه های شهر همدان است تا چه اندازه ظرفیت و گنجایش برنامه‌ریزی را دارد؟ و چقدر فرصت داریم ظرفیت اضافه بر آن را تحمیل کنیم؟

وی با بیان اینکه نمی‌توانیم در تصمیم گیری‌ها یک طرفه نگاه کنیم، خاطرنشان کرد: نباید تنها بخشی از مجموعه دهکده گنجنامه را ببینیم و برنامه‌های ساخت و سازی که در این مجموعه است، باید محدود شود. 

سلماسی تصریح کرد: بحث امروز ما یک ‌جاده نیست بلکه اتفاقاتی است که در کوهستان الوند در حال وقوع است و اگر امروز قدم مناسب برنداریم ۱۰ سال آینده نمی‌توانیم به مردم پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: لازم است پس از این تغییرات با نگاه علمی و کارشناسی شده اتفاق بیفتد و مردم باید به طور شفاف بدانند بابت خواسته‌هایشان درباره کوهستان الوند به کدام دستگاه مراجعه کنند.

مدیرعامل دهکده تفریحی توریستی گنجنامه هم ضمن توضیح فعالیت‌هایی که در منطقه انجام شده است، بیان کرد: طبق آخرین نقشه برداری که مستندات آن در اداره راه و شهرسازی همدان موجود است، عرض جاده مورد بحث ۱۲ متر بوده است.

سعید ترابیان ادامه داد: شن و ماسه‌هایی که در این مسیر است و دوستان می‌گویند برای زیرسازی و آسفالت کردن جاده است، مربوط به زمستان گذشته است، هر ساله ترمیم‌هایی در فصل بهار در منطقه انجام می‌شود که امسال به علت بارندگی‌ها به تأخیر افتاد.

وی با بیان اینکه آسفالت جاده چه منافعی برای ما دارد، گفت: تعداد ۴۰ هزار درخت در منطقه خود کاشته‌ایم که جلوی فرسایش خاک را بگیریم همچنین از تصفیه خانه فاضلاب مدرن استفاده می کنیم و به تمام تعهدات زیست محیطی پایبند هستیم.

ترابیان با اشاره به اینکه تنها ۱۶ درصد سهام این مجموعه توریستی متعلق به ما است، گفت: مقدار زیادی از سهام مربوط به شرکت سیاحتی علیصدر است و پنج نفر هم از بخش خصوصی سهامدار آن هستند.

وی با بیان اینکه ‌عاشق طبیعت هستم و به آن احترام می‌گذارم، اظهار کرد: به علت درگیری‌ها و مشکلات کاری تعاملاتمان با رسانه ها و کوهنوردان کم بوده است و این اشکال را می‌پذیرم و باید احترام، تعامل و گفت‌وگوی بیشتری با کوهنوردان می‌داشتیم و هر انتقادی و اشتباهی را می‌پذیرم. 

مدیرعامل دهکده تفریحی توریستی گنجنامه تصریح کرد: پروژهای بزرگ و رسالت محور باید حمایت شوند و دوست داریم دوستان هم ما را درک کنند چراکه نیت ما خیر است.

یک ‌کوهنورد همدانی هم درباره مشکلات کوهستان الوند اظهار کرد: سیاه چادرهای الوند توسط چه کسی بنا شده؟ ‌اجاره و قراداد توسط چه کسی اخذ و بسته می‌شود؟ این ‌موضوعی است که بیش از پنج سال دنبال می‌کنیم و ‌هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.

علی بیات اضافه کرد: اجاق‌های آتشی که در سیاه چادرها بنا شده، کف سازی چادرها با سیمان، حوضچه و آبنما، دکه عکاسی و اسبی که اجاره داده می‌شود، از دیگر سوالات ما است.

این کوهنورد توضیح داد: اگر در این قضیه مفسده‌ای وجود دارد توسط چه ارگان‌هایی با سکوتشان و چه افرادی با عملشان انجام شده و آیا قابل پیگرد است یا نه؟ اجاره این چند سال به جیب چه کسی رفته است و آسیبی که به چمن زار وارد شده اگر پنج سال پیش که منعکس کردیم رسیدگی می‌شد چمن زار هزار ساله از بین نمی‌رفت.

وی تصریح کرد: عکس زمستانی که از این منطقه در دسترس است مشخص می‌کند که کار کاملاً غیرکارشناسی انجام شده و ‌غیرقابل جبران است اما منابع طبیعی می‌گوید حتی یک بوته جابه جا نشده که البته یک بوته جابه جا نشده بلکه بوته‌های زیادی جابه جا شده است.

این کوهنورد با بیان اینکه در منطقه قلیان فروشی هم رواج دارد، یادآور شد: صدای موسیقی آلودگی صوتی در منطقه ایجاد کرده و اگر قرار است موسیقی در کوهستان الوند پخش شود باید بومی باشد نه موسیقی اقوام دیگر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha