به گزارش ایسنا، در متن این بیانیه آمده است: پیرو اصول ثابت ملی که جریان حکمت ملی همواره آن را در پیش گرفته و از زمان شکلگیری از آن دفاع کرده است و در حالی که عراق شاهد شرایط بسیار فوقالعادهای در آستانه شروع گفتوگوهای مقدماتی میان طرف عراقی و آمریکایی است، مسؤولیت ملی، پایبندی به رهنمودهای مرجعیت عالی دینی را ایجاب میکند چرا که این امر در متن فعالیتهای دولت منتخب قرار دارد و ما بر لزوم تثبیت محورهای آتی و وجود آن در طول نقشه راه گفتوگوهای مذکور تاکید میکنیم:
۱-تاکید بر حاکمیت عراق و تقویت آن بر اساس قانون اساسی و هویت ملی کامل.
۲-تثبیت اصل توازن در مناسبات بینالمللی و منطقهای در راستای منافع عراق و نقشآفرینی در ایجاد روابط برابر و صحیح به گونهای که نقش فعال عراق به عنوان بخشی از منظومه روابط متقابل و نه بسان جزیرهای دورافتاده در اقیانوس را تقویت کند.
۳- اهمیت بازبینی جدی و تفصیلی توافق راهبردی سال ۲۰۰۸ میان طرفین و فعالسازی ابعاد حیاتی و مختلف آن با بکارگیری تجارب گذشته عراق و بهرهبرداری از آن به صورت دقیق در راستای منافع کشور.
۴-روابط دوجانبه میان آمریکا و عراق از پیامدهای منفی جانبی که میتواند به ضرر طرفهای دیگر باشد، به دور باشد و عراق از این امر که عرصهای برای تسویهحسابها باشد یا طرفی در هر یک از نزاعهای نیابتی باشد، دور شود.
۵-تعامل با نیروهای خارجی حاضر در عراق بر اساس حضورشان برای انجام ماموریتی مشخص که شرایط استثنایی پس از ورود گروه تروریستی داعش ایجاب کرد که این امر مستلزم بازبینی میزان نیاز عملی به تداوم حضور نیروهای خارجی همزمان با تثبیت اصل خروج کامل و تلاش برای زمانبندی آن با کامل شدن شرایط مقتضی است.
۶-نیروهای آمریکایی مستقر در اراضی عراق باید به معیارها و شروطی که دولت عراق طبق دیدگاههای خود مشخص کرده و میکند تا زمان پایان یافتن مدت زمان حضورشان پایبندی کامل داشته باشند، ماموریت این نیروها اساسا بر کمک به نیروهای عراقی در رابطهای مبتنی بر احترام متقابل استوار است.
۷-بهرهگیری از تجربیات بینالمللی با در پیش گرفتن گامهای عملی که قادر به نهادینهسازی وحدت و یکپارچگی مردم عراق و بافت تاریخی و ملیشان باشد و موجب تقویت هیچ طرفی در برابر طرف دیگر نشود و توسعه مناسبات اقتصادی و تقویت آن و دوری از هر گونه پیامدها یا آسیبهای اقتصادی احتمالی.
دفتر سیاسی جریان حکمت ملی در پایان یکپارچهسازی نگرش و سازوکارهایی که از سوی تیم مذاکرهکننده بر اساس وحدت رویه نیروهای سیاسی برای دستیابی به نقشهراه انجام میشود را توصیه کرد به طوری که این امر در راستای منافع ملی و طبق ارزشها، مبانی و اصولی باشد که قانون بینالملل، مناسبات برابر و منافع مشترک آن را تایید کرده و میکنند.
انتهای پیام
نظرات