تورج همتی با حضور در نود و چهارمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که امروز، 19 خرداد ماه، در تالارشهر برگزار شد، با بیان اینکه «مردم مشهد اراده خوبی برای حفظ محیط زیست دارند»، اظهار کرد: بر این اساس در سالهای اخیر شاهد بهبود شاخصهای زیستمحیطی در مشهد بودهایم.
وی ادامه داد: در حوزه آب، دشت مشهد، دشت خاصی در اقلیم خراسان بوده و فرونشست در این دشت نگرانکننده است. بر این اساس باید از تعادلبخشی در مصرف آبهای زیرزمینی به سمت استفاده از آبهای غیر متعارف برویم، چراکه در سفرههای آب زیرزمینی مشکل داریم.
محیط زیست در موضوع کشفرود منفعل نیست
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به ایجاد کارگروه مشترک برای ساماندهی کشفرود، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با وجود مسئولیتهایی که در این زمینه داشت قادر نبود به تنهایی بر مشکلات کشف رود فائق بیاید، لذا از زمانی که مدیریت شهری و سایر نهادها به این مسئله ورود کردند اقدامات امیدبخشی -شامل ساخت تصفیهخانهها و تصفیهخانه سپتاژ- را در کشفرود شاهد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا حفاظت محیط زیست تلاشهایی برای بازدید محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از کشفرود انجام داده و دریافت منابع ملی برای کشف رود را پیگیری میکند، لذا محیط زیست در موضوع کشف رود منفعل نیست.
همتی با اشاره به راهاندازی تصفیهخانه سپتاژ در مشهد، گفت: امید است به سمتی برویم که استفاده از آبهای شرب برای فضای سبز را به صفر برسانیم و بدین منظور از آب تصفیهشده استفاده کنیم.
وی با اشاره به لزوم سرعتبخشی به راهاندازی حملونقل سبز باید در مشهد، بیان کرد: لازم است در محورهایی مانند خیابان امام رضا(ع) ساختار جدیدی برای حملونقل عمومی تعریف و اجرا شود تا میزان آلایندهها کاهش یابد.
سیاهه آلودگی هوای مشهد تهیه شود
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با تأکید بر لزوم تسریع در تهیه سیاهه آلودگی هوای مشهد توسط شهرداری مشهد، تصریح کرد: این موضوع مطالبه بسیاری از دغدغهمندان، فعالان محیطزیست و رسانههاست، چراکه ما نمیخواهیم مشهد به یک پارکینگ عمومی متحرک تبدیل شود.
وی همچنین با اشاره به حذف سوخت مازوت از نیروگاههای مشهد، خاطرنشان کرد: با این وجود نیروگاهها باز مصرف سوخت گازوئیل را افزایش دادهاند.
همتی گفت: انتقال صنایع آلاینده به اطراف شهر و ساماندهی آنها در شهرکهای صنعتی شرق مشهد یکی از سیاستهایی است که محیط زیست آن را پیگیری میکند و بر این اساس قرار صنایع آبکاری مشهد به شهرک صنعتی کلات منتقل شوند.
وی با اشاره به مسئله مدیریت پسماند، یادآور شد: طبق قوانین کشور موضوع دفن زباله در دستور کار محیط زیست قرار ندارد و باید به سمت بازیافت زبالهها برویم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اضافه کرد: طرحهای عمرانی باید دارای توجیه و پیوست زیست محیطی باشد و مباحث آن با محیط زیست مطرح شود، چراکه بیاطلاعی محیط زیست از این موارد معضل بدی است.
انتهای پیام
نظرات