نشست کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی صبح امروز ۱۹ خرداد در دادسرای قزوین برگزار شد؛ علی فولیان، معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین در این نشست ضمن اشاره به آتشسوزی مراتع بیان کرد: قانون نیاز به مصوبه ندارد و عدم اطلاع مردم، آنان را از برخورد دستگاه قضا مصون نگاه نمیدارد و با اعلامجرم از سوی سازمان جهاد کشاورزی قابلپیگیری است و برای تأکید آن را در این جلسه مصوب میکنیم.
وی ادامه داد: ایجاد ایستگاه آتشنشانی در هر روستا دور از انتظار است ولی بر اصل مشارکت تأکید داریم و همه دستگاهها موظف هستند امکانات خود را به اشتراک بگذارند تا در زمان وقوع حادثه از آن استفاده کنند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین خاطرنشان کرد: در اطفای حریق باید واکنش سریع انجام شود چون بدین طریق خسارت کمتری در پی خواهد داشت و لازم است در این راستا از ظرفیت دهیاران استفاده شود.
وی تصریح کرد: هرساله شاهد آتشسوزی هستیم و اگر این رویه ادامه یابد شاهد بحرانهای زیستمحیطی خواهیم بود و تنوع زیستی در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
فولیان با تأکید بر اینکه اگر تدبیری نشود محیطزیست تمامشدنی است، بیان کرد: دوام بشر در گرو محیطزیست است و همه دستگاهها باید به تکالیف خود عمل کنند تا در استان شاهد بروز حوادث نباشیم.
حریقهای دو ماه اخیر اغلب در بوئینزهرا بود
در این نشست علیاکبر اسداللهی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین اظهار کرد: تا به امروز ۱۳ فقره حریق در استان قزوین به وقوع پیوسته است که حدود ۲۰۰ هکتار مستثنیات و ۱۷ هکتار از اراضی ملی در آتش سوختند که اغلب به علت بیدقتی کشاورزان دچار حریق شدند.
وی ادامه داد: با توجه به بارشهای امسال و رشد علفهای هرز تلاش شده است مدیریت اطفای حریق صورت گیرد و سعی میکنیم تا حریقها با محوریت جوامع محلی اطفا شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین خاطرنشان کرد: آموزش در روستاها و شهرستانهای مختلف در دستور کار قرار گرفته است که در گام نخست پیشگیری و سپس اطفا توصیه میشود.
وی بیان کرد: حریقهای دو ماه اخیر اغلب در بوئینزهرا اتفاق افتاده است و در مناطق بحرانی از قبیل طارم سفلی و کوهین که بیشترین حوادث آتشسوزی در آن اتفاق افتاده است باید از ظرفیت تمامی دستگاههای اجرایی و خصوصی استفاده خواهیم کرد تا اطفای حریق در کمترین زمان و وسعت اتفاق افتد.
اسداللهی اشاره کرد: کشاورزان احساس نمیکنند که اقدامشان منجر به چنین خسارت و عواقب سنگینی داشته باشد در گچساران به خاطر اختلاف ۲ نفر، وسعت زیادی از منابع طبیعی در آتش سوخت؛ سال ۹۷ در قزوین نیز ۴۰ هکتار از منابع طبیعی به خاطر اختلافات به آتش کشیده شدند که برخورد با اینگونه افراد باید در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: در چند روز اخیر ۲ مورد حریق در پارک باراجین به وقوع پیوست که مشخصات خودرو یادداشت شده است و در حال پیگیری هستیم چون این حوادث بهصورت عمدی اتفاق افتاده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین عنوان کرد: تکرار حریق در برخی مناطق اتفاقی نیست و ممکن است به خاطر اختلافات و لجبازی باشد که باید از سوی دستگاه قضایی نگاه ویژهای به آن داشته باشیم. سال گذشته در پی تکرار حریق ورود مقدماتی به آن را در دستور کار قرار دادیم و به علت وجود پایگاههای بسیج بهراحتی میتوانیم عوامل را شناسایی کنیم.
آتش زدن مزارع اقدامی مجرمانه است
فاطمه خمسه، رئیس سازمان جهادکشاورزی قزوین در این نشست عنوان کرد: طی یک دهه اخیر اطلاعرسانی لازم به کشاورزان در خصوص مضرات آتش زدن کاه و کلش انجام شده است؛ آتش زدن مزارع اقدامی مجرمانه است و در اطلاعیههای ترویجی به آن اشاره شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته آتش زدن اراضی کشاورزی منجر به تصادف زنجیرهای شد و اگر امسال مصوبهای مبنی بر معرفی افراد متخلف به دستگاه قضا تصویب و ابلاغ شود این عمل تکرار نخواهد شد.
این مسئول عنوان کرد: گاهی مشاهده میشود مسافران و عابرین با بیتوجهی منجر به آتشسوزی مزارع حاشیه جادهها میشوند. البته گاهی نیز مشاهدهشده که گندمزارها به آتش کشیده میشوند و آتشسوزی مزارع تنها محدود به علت سوزاندن کاه و کلش باقیمانده بعد از برداشت نیست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی قزوین در پایان سخنانش تصریح کرد: علفهای هرز باغستان موجب نگرانی شده است و برای همین منظور به آتشنشانی و سازمان باغستانها نامه زدیم.
ایستگاههای اطفای حریق در روستاها تجهیز شوند
حسن عباسنژاد، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین گفت: این اداره کل تنها مناطق تحت حفاظت خود را مدیریت میکند و بر اساس قانون شکار و صید باید نسبت به اطفا در مناطق تحت مدیریت خود نیز اقدام کنیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قزوین خاطرنشان کرد: مناطقی که دارای پتانسیل بالای آتشسوزی هستند شامل ۱۲ هزار هکتار از مناطق جنگلی طارم سفلی، ۵۰۰۰ هکتار در الموت و ۵۰ هزار هکتار در باشگل شناسایی شده است که این مناطق پتانسیل بالایی برای آتشسوزی دارد.
وی با بیان اینکه در سال جاری چند مانور اطفا حریق در مناطق مستعد آتشسوزی برگزار شده است، اضافه کرد: در راستای جلوگیری از آتشسوزی تلاش کردم ایستگاههای اطفا حریق را تجهیز کنیم ولی با کمبود تجهیزات مواجه هستیم.
طی ۲۰ سال اخیر آتشسوزی مراتع ۳۰ برابر شده است
قدرتالله مهدیخانی، مدیرکل مدریت بحران استان قزوین در این نشست اظهار کرد: استان قزوین یکی از استانهای حادثهخیز است و رانشهای منطقه الموت، سیل، سرمازدگی، فرونشست ازجمله حوادث استان به شمار میرود؛ باید بگوییم که ۴۵ درصد دشت قزوین دچار فرونشست شده است هرساله یک تا ۱۷ سانتیمتر از دشت قزوین نشست میکند که این اتفاق در پی برداشت بیرویه آبهای زیرزمینی بوده است.
وی اعلام کرد: برای اطفا حریق جنگلها و مراتع در مناطق صعبالعبور و کوهستانی هواپیماهای شرکت هواپیمایی ویژه، ۲ فروند بالگرد مراکز امدادی و بالگردهای هوانیروز آبیک در نظر گرفته شده است تا در موارد ضروری از آنها استفاده کنیم.
مدیرکل مدریت بحران استان قزوین خاطرنشان کرد: در سالهای ۷۷ تا ۹۸ آتشسوزیها از ۴ فقره به ۱۲۰ فقره در سال افزایش پیدا کرده است. باید آمادگی لازم را داشته باشیم تا در مواقع بحران غافلگیر نشویم چون با پیشگیری از خسارت حوادث کاسته میشود.
انتهای پیام
نظرات